Nieuws en issues

Databank van de week

Einde Simultaan zoeken - introductie nieuwe tools
De afgelopen 9 jaar heeft Simultaan Zoeken gefunctioneerd als hulpmiddel om gebruikers snel relevante informatie te laten vinden in het grote en veelzijdige aanbod van digitale content van de hogeschoolbibliotheek. Door de weergave van het aantal zoekresultaten per bron, krijgt de gebruiker snel een indicatie van het mogelijk belang van de bron. En door gelijktijdig te zoeken in meerdere bronnen wordt veel tijd bespaard. Maar het was geen ideale oplossing en het toenemende aantal digitale bronnen dat de bibliotheek aanbiedt, leidde tot meer storingen en daardoor verminderde de betrouwbaarheid van het systeem. Daarom wordt Simultaan zoeken per 1 juli niet meer aangeboden. In plaats biedt de bibliotheek het verbeterde databankenoverzicht, E-Publication Finder en een drietal nieuwe tools aan: Lean Library, LibKey Nomad en EndNote Click. Zie de pagina Tools voor toegang volledige tekst voor meer informatie.

Boomportaal
Boomportaal is onlangs vernieuwd. Een deel van de content is echter nog niet beschikbaar in de huidige versie, maar wel via de vorige versie van Boomportaal.

Wijziging URL's
Onlangs zijn de toegangs-URL voor enkele databanken gewijzigd: CROW Kennisbank, ESB, LexisNexis Nederlandse Bedrijven, Nexis Uni, O'Reilly Safari, SportBusiness University, Thesaurus Zorg en Welzijn en XpertHR.

Vakbase
Bij off-campus gebruik van Vakbase is het niet mogelijk om artikelen uit ejournals online te lezen, maar downloaden kan wel. On-campus is online lezen van de artikelen wel mogelijk.

Bijgewerkt: dinsdag 23 november 2021