Nieuws en issues

Databank van de week

 

O'Reilly
Onlangs is de toegangs-URL voor databank O'Reilly Safari gewijzigd. Gebruik deze nieuwe URL voor on- en offcampus toegang.

 

SpringerLink
SpringerLink is incidenteel niet toegankelijk. Probeer het dan even later nogmaals. Springer is nog bezig om het probleem volledig op te lossen.

 

Vakbase
Bij off-campus gebruik van Vakbase is het niet mogelijk om artikelen uit ejournals online te lezen, maar downloaden kan wel. On-campus is online lezen van de artikelen wel mogelijk.

 

Problemen met Simultaan zoeken
Een aantal bronnen is momenteel niet simultaan te doorzoeken. Maar er is wel rechtstreeks toegang tot de databank. Het gaat om: Bibliotheekcatalogus, CC Search, CROW Kennisbank, DigiBib.Jeugd, DOAJ, IEEE Xplore Digital Library, LexisNexis International companies, Nederlands Jeugdinstituut databanken, OAPEN, Opmaat, Printarchief Adformatie Communicatie Marketing, PubMed, ScienceDirect, Vakbase, Westlaw en alle ProQuest databanken.

Het is niet mogelijk om via Simultaan zoeken ebooks te openen in Boomportaal en de eBook Collection van EBSCO. Maar dat kan wel als je rechtstreeks naar deze databanken gaat.

 

Bijgewerkt: maandag 17 mei 2021