Nieuws en issues

Databank van de week

Einde Simultaan zoeken
De afgelopen 9 jaar heeft Simultaan Zoeken gefunctioneerd als hulpmiddel om gebruikers snel relevante informatie te laten vinden in het grote en veelzijdige aanbod van digitale content van de hogeschoolbibliotheek. Door de weergave van het aantal zoekresultaten per bron, krijgt de gebruiker snel een indicatie van het mogelijk belang van de bron. En door gelijktijdig te zoeken in meerdere bronnen wordt veel tijd bespaard. Maar het was geen ideale oplossing en het toenemende aantal digitale bronnen dat de bibliotheek aanbiedt, leidde tot meer storingen en daardoor verminderde de betrouwbaarheid van het systeem. Daarom wordt Simultaan zoeken per 1 juli niet meer aangeboden. In plaats daarvan komen er andere tools beschikbaar: het verbeterde databankenoverzicht, E-Publication Finder en een drietal nieuwe browser add-ons: Lean Library Access, LibKey Nomad en EndNote Click. Zie de pagina Browsertools voor meer informatie.

Boomportaal
De interface van Boomportaal is vernieuwd naar versie 3.0.

Wijziging URL's
Onlangs zijn de toegangs-URL voor enkele databanken gewijzigd: ESB, LexisNexis Nederlandse Bedrijven, Nexis Uni, O'Reilly Safari en Thesaurus Zorg en Welzijn.

Vakbase
Bij off-campus gebruik van Vakbase is het niet mogelijk om artikelen uit ejournals online te lezen, maar downloaden kan wel. On-campus is online lezen van de artikelen wel mogelijk.

Bijgewerkt: maandag 19 juli 2021