Nieuws en issues

Databank van de week


 

ProfessioneelBegeleiden.nl
Wij bieden nu toegang tot dit platform met 16 ejournals op het gebied van o.a. HRM, coaching en organisatieontwikkeling.

 

VMN Media databanken
De bibliotheek bood reeds toegang aan tot Facto.nl, FactoMedia-base, Finance&ControlBase en Omgeving in de praktijk. We bieden nu ook toegang tot de vernieuwde platforms Cobouw, De Architect en Gawalo met informatie over o.a. architectuur, bouwkunde en installatietechniek.

 

Adformatie Academy
Dit platform bevat de content die voorheen in databanken Adfobase, Marketing Intelligence, Communicatie Intelligence en de bijbehorende printarchieven was opgenomen. Kies Inloggen met je Adformatie account, kies onze hogeschool en log in via SURFconext.

 

Nexis Dossier
De databanken LexisNexis Nederlandse bedrijven en LexiNexis International Companies zijn vervangen door de geïntegreerde databank Nexis Dossier, met zowel Nederlandse als internationale bedrijfsinformatie. Nexis Dossier is ook vanuit Nexis Uni toegankelijk (menu of button Business).

 

Het Financieele Dagblad
Behalve de papieren versie in de bibliotheek bieden wij ook de online versie van Het Financieele Dagblad aan. Daarbij is er onbeperkte toegang tot de website; de ‘e-paper’ via de website en via tablets; het dagblad via HTML (website); en het volledig archief. Zie de flyer. De archiefcontent staat ook in databank Nexis Uni. Ook kun je instellen dat je de nieuwsbrieven per email (HHs account) wilt ontvangen.

 

Nieuwe tools
Sinds dit studiejaar biedt de bibliotheek het verbeterde databankenoverzicht, E-Publication Finder en een drietal nieuwe tools aan: Lean Library, LibKey Nomad en EndNote Click. Zie de pagina Tools voor toegang volledige tekst voor meer informatie.

 

Bibliotheekapp
De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

 

Bijgewerkt: maandag 9 mei 2022