Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Taalweek voor CAMBES-studenten

Als je vanuit een van de CAMBES-eilanden in Nederland een hbo-opleiding gaat volgen, zal er veel voor je veranderen. Eén van de zaken waaraan je zult moeten wennen is de Nederlandse taal. Studeren is altijd uitdagend, maar des te meer als je studeert in een taal die niet jouw moedertaal is.

Heb je op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba je diploma gehaald en begin je komend studiejaar met een Nederlandstalige opleiding aan De Haagse Hogeschool? Dan kun je in de laatste week van de zomervakantie meedoen met de Taalweek. Tijdens de Taalweek ervaar je de Nederlandse taal zoals je die tijdens je studie nodig hebt en krijg je zicht op welke aspecten van de taal bij jou extra aandacht nodig hebben. Daarnaast zijn er diverse activiteiten waar je de gelegenheid krijgt om Nederland, Den Haag en je medestudenten beter te leren kennen.

Taalweek 2020

De Taalweek vindt op 24 t/m 28 augustus plaats en wordt georganiseerd door het Taalpunt van De Haagse Hogeschool, in samenwerking met CarE Network. Vanwege de maatregelen omtrent Covid-19 zal de Taalweek in 2020 met een aangepast programma en overwegend online worden aangeboden.

Interesse? Meld je dan voor de zomervakantie aan via taalpunt@hhs.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres, studentnummer en opleiding. Deelname aan de Taalweek is gratis.

Verdere ondersteuning bij de Nederlandse taal

Goed Nederlands kunnen spreken, schrijven en lezen is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol doorlopen van een Nederlandstalige hbo-opleiding. Mocht je moeite hebben met het Nederlands of twijfelen aan je niveau, dan kun je terecht bij het Taalpunt van De Haagse Hogeschool. Het Taalpunt is dé plek waar studenten terechtkunnen voor ondersteuning bij talige opdrachten en de ontwikkeling van hun taalvaardigheid. Het Taalpunt is te vinden via deze link (let op, je hebt een hhs-account nodig om de pagina te bekijken).