Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Goed Nederlands kunnen spreken, schrijven en lezen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol doorlopen van een Nederlandstalige hbo-opleiding. Bij de meeste opleidingen wordt je kennis in het eerste jaar getoetst. Mocht je moeite hebben met het Nederlands of twijfelen aan je niveau, neem dan contact op met het Taalexpertisecentrum (TEC) van De Haagse Hogeschool. Naast het aanbod van het TEC biedt De Haagse Hogeschool een schakeljaar voor studenten die hun middelbare school in het buitenland hebben gevolgd.

Aanbod taalondersteuning

• Het Taalexpertisecentrum biedt onder andere de volgende modules aan:
    Zakelijk Schrijven: verbeter je schrijfvaardigheid door analyseren, onderzoeken en nakijken van studieteksten.
  • Taal op Maat: zakelijk schrijven voor wie moeite heeft met de Nederlandse grammatica.
  • Nederlandse taalvaardigheid: voor wie moeite heeft met talige competenties van het Nederlands. Tijdens de module is er aandacht voor lezen, luisteren, spreken, schrijven en gesprekken voeren.
  • Studeren met dyslexie: gebaseerd op de ‘Leerroutes dyslexie’ van Nel Hofmeester. Tijdens deze module komen (taal)leerstrategieën aan bod die dyslectische studenten ondersteunen bij efficiënt en plezierig studeren.

Taalweek voor CAMBES-studenten

Als je vanuit een van de CAMBES-eilanden in Nederland een hbo-opleiding gaat volgen, zal er veel voor je veranderen. Eén van de zaken waar je aan zult moeten wennen, is de Nederlandse taal. Je zult merken dat het nog knap lastig kan zijn om in het Nederlands te studeren.

Heb je op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba je diploma gehaald en begin je komend studiejaar met een Nederlandstalige opleiding aan De Haagse Hogeschool? Dan kun je in de laatste week van de zomervakantie meedoen met de Taalweek. Je ervaart de Nederlandse taal zoals je die tijdens je studie nodig hebt en je krijgt zicht op wat bij jou aandacht behoeft. Deelname aan de Taalweek is gratis. Interesse? Meld je dan voor de zomervakantie aan via tec@hhs.nl.
De taalweek start op maandag 20 augustus 2018.

Contact

Wil je meer informatie over het TEC-aanbod en/of de Taalweek, neem dan contact op met het Taalexpertisecentrum (TEC) via tec@hhs.nl.