Ondersteuning bij de Nederlandse taal

Taalweek 2019 voor CAMBES-studenten

Als je vanuit een van de CAMBES-eilanden in Nederland een hbo-opleiding gaat volgen, zal er veel voor je veranderen. Eén van de zaken waar je aan zult moeten wennen, is de Nederlandse taal. Je zult merken dat het nog knap lastig kan zijn om in het Nederlands te studeren.

Heb je op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba je diploma gehaald en begin je komend studiejaar met een Nederlandstalige opleiding aan De Haagse Hogeschool? Dan kun je in de laatste week van de zomervakantie meedoen met de Taalweek. De Taalweek vindt op 26 t/m 30 augustus plaats en wordt georganiseerd door het Taalexpertisecentrum van De Haagse Hogeschool. Tijdens de Taalweek ervaar je de Nederlandse taal zoals je die tijdens je studie nodig hebt en krijg je zicht op wat bij jou aandacht behoeft. Deelname aan de Taalweek is gratis. Interesse? Meld je dan voor de zomervakantie aan via tec@hhs.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres, studentnummer en Opleiding.

Verdere ondersteuning bij de Nederlandse taal

Goed Nederlands kunnen spreken, schrijven en lezen is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol doorlopen van een Nederlandstalige hbo-opleiding. Mocht je moeite hebben met het Nederlands of twijfelen aan je niveau, dan kun je contact opnemen met het Taalexpertisecentrum (tec@hhs.nl) van De Haagse Hogeschool.