Studentenleven

De Haagse Hogeschool is gevestigd in drie verschillende steden: Den Haag, Delft en Zoetermeer. Elke stad heeft z’n eigen charme en we nemen je graag mee langs de highlights. Voordeel is dat de steden dichtbij elkaar liggen. Je kunt dus makkelijk profiteren van de toffe hotspots in de steden waar je niet studeert.

Den Haag

Kies je voor De Haagse Hogeschool, dan kies je ook voor Den Haag. Den Haag mag zich zo langzamerhand een echte studentenstad noemen. Want naast De Haagse Hogeschool is er onder meer een conservatorium, kunstacademie en hogere hotelschool. Alle Haagse hbo-scholen bij elkaar opgeteld bieden onderwijs aan circa 30.000 studenten. Dat is gezellig sporten, shoppen of stappen dus!

Veelzijdig en bruisend

Naast studentenstad is Den Haag het hart van politiek Nederland en de stad achter de duinen. De stad van Haagse Harrie, de Hoge Raad en de koningin. Bovendien de op twee na grootste stad van Nederland. Niet te groot en niet te klein. Met een gezellig centrum, een bruisend uitgaansleven en natuurlijk de zee. Er zijn uitstekende sportfaciliteiten – denk aan de Uithof – en vele initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Ook de studentenverenigingen organiseren regelmatig activiteiten.

Thuis in Den Haag

Den Haag is een stad waar je je snel thuis voelt. Dankzij de mix van moderne en historische architectuur en de alom aanwezige ontspannen sfeer. Of je nu neerstrijkt op een terrasje op het Plein, meeswingt met een optreden in het Paard van Troje of rondsnuffelt in de boetiekjes aan de Denneweg. Woon je nog niet in Den Haag? Lees dan vooral ook de tips voor het vinden van een kamer.

Cultuurbureau Acku

Wil je meer doen op het gebied van cultuur en uitgaan in Den Haag naast je studie, loop dan eens binnen bij cultuurbureau Acku. Acku heeft een vestiging op De Haagse Hogeschool en organiseert het hele jaar door allerlei culturele activiteiten voor en met Haagse studenten. Denk aan films, muziek, tentoonstellingen, lezingen, schooltheater en kunstrondleidingen door de hogeschool. Ook organiseren zij het legendarische Oh Oh Intro festival. Meer informatie vind je op hun website.

Haagse hotspots in een app

Wil je de Haagse hotspots zo bij de hand hebben? Download dan de app “Student in Den Haag” of de Engelstalige variant “Student in The Hague”, ontwikkeld door cultuurbureau Acku in samenwerking met studenten. Hier vind je per categorie onder meer de leukste kroegen, lunchrooms, studentenverenigingen en festivals van Den Haag. De app is gratis verkrijgbaar in de Play Store of App Store.

Delft

Als je een technische opleiding aan De Haagse Hogeschool volgt, is de kans groot dat je in Delft studeert. Daarmee heb je twee keer geluk. Ten eerste krijg je les in een hypermodern en duurzaam gebouw. Ten tweede bevind je je in hét technische bolwerk van Nederland: de campus van TU Delft. In deze speciale universiteitswijk ten zuidoosten van het centrum lopen meer dan 16.000 studenten rond. Gezellig dus!

Weelde en wijsheid

Studentenstad Delft is de stad van de ontdekkingen, de weelde en de wijsheid. De stad van Willem van Oranje, Hugo de Groot, Piet Hein en Johannes Vermeer. Maar ook de stad van de grachten waarop je in de zomer lekker kunt varen. De stad van de marktpleinen en de gezellige winkels, restaurants en cafeetjes. De evenementenkalender is heel het jaar goed gevuld, met onder andere het muziekfestival Westerpop en het International Festival of Technology.

Thuis in Delft

Delft is geliefd onder studenten. De stad stikt van de leuke kroegjes en op de Beestenmarkt is het op warme zomeravonden één groot openluchtcafé. Omdat er niet veel uitgaansgelegenheden open zijn tot diep in de nacht, zijn studentenverenigingen en huisfeesten de place-to-be in de late uurtjes. Wil je ook in Delft wonen? Lees dan de tips voor het vinden van een kamer.

Zoetermeer

De Haagse Hogeschool heeft als enige hogeschool van Nederland een vestiging in Zoetermeer. En het is geen toeval dat daar de Faculteit IT & Design is gevestigd. Zoetermeer is namelijk een echte IT-stad. Maar liefst twintig procent van het bedrijfsleven maakt onderdeel uit van de IT-branche. Dat is veel voor Nederlandse begrippen.

Avontuur en ontspanning

Zoetermeer is geen typische studentenstad, al vind je er wel kroegen, clubs, een theater en een bioscoop. Het is wel een avontuurlijke stad met volop mogelijkheden tot sporten en ontspannen. Je kunt er zelfs skiën, raften, schaatsen, klimmen en golfen. Dat Zoetermeer vooruitstrevend is, bewijst onder meer de architectuur. Er is een grote variatie in bouwstijlen, waarbij oud en nieuw moeiteloos samengaan. De Dutch Innovation Factory waarin de faculteit is gehuisvest, is daar een van de meest recente voorbeelden van. Met een bruisend Atrium, diverse Innovatie Labs en een levendige community is de Factory hét clubhuis van IT-ondernemers en -professionals uit Zoetermeer.

Thuis in Zoetermeer

Nog een voordeel van Zoetermeer is dat je er vrij gemakkelijk woonruimte kunt vinden. En eenmaal gesetteld wil je misschien nooit meer weg. Je woont immers in een stad met volop werkgelegenheid in de IT-branche. Met veel stadsparken en uitgaansmogelijkheden. Zie je het zitten om in Zoetermeer te wonen? Lees dan de tips voor het vinden van een kamer.