Wat ben je gaan doen na je studie aan De Haagse Hogeschool? 

Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als coördinerend begeleider op een woonlocatie voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en gedragsproblematiek. Na mijn studie ben ik geswitcht van functie. Ik ben nu werkzaam als coördinator van het roosterbureau bij Ipse de Bruggen.  

Hoe zien jouw werkdagen er nu uit? 

Als coördinerend begeleider werkte ik mee in de bezetting bij de woonlocatie. Het is een functie waarbij je een verbindende factor bent tussen verschillende disciplines. Ook richt je je op cliënten die specialistische aandacht vragen en organiseer en coördineer je de uitvoering hiervan. Nu ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van projecten binnen het roosterbureau.  

Sluit wat je geleerd hebt tijdens je studie goed aan bij je huidige werkzaamheden? 

De werkzaamheden als coördinerend begeleider sluiten goed aan bij de opleiding en bij wat ik heb geleerd. Mijn ontwikkelde competenties zet ik in bij mijn huidige functie. Tijdens de opleiding moet je bij alle opdrachten reflecteren. Deze kennis over jezelf kun je in alle facetten van je persoonlijke leven toepassen, zowel privé als werk gerelateerd. Ook de onderdelen gericht op gespreksvoering hebben een meerwaarde.  

Wat vond je het meest leerzame in de opleiding? 

Het meest leerzaam vond ik de module over het beleid binnen een organisatie. Elke module had eigenlijk wel iets leerzaams.  

Wat is een gebeurtenis die je het meeste is bijgebleven/indruk heeft gemaakt tijdens je opleiding? 

Toen Corona uitbrak zat ik in mijn propedeuse jaar. Het was erg zoeken en ervaren hoe de opleiding vormgegeven kon worden. Ondanks dat ik niet naar school kon, had ik veel (elke dag) contact met mijn studiegenoten. De verbinding, de samenwerking en het vertrouwen wat wij hadden met elkaar zorgde ervoor dat we bleven doorzetten. Als je het even niet meer zag zitten, konden we elkaar motiveren. Ook ervaringen delen met andere studenten was van grote meerwaarde.  

Heb je tips voor de student die in jouw vakgebied wil komen werken? 

Sta open voor de informatie en kennis die docenten met je delen, maar ook vooral medestudenten. Je leert professionals kennen met hun eigen ervaringen en expertise. Je kunt hier voor jezelf uitpikken voor wat voor jou van belang is. Dit kun je je vervolgens eigen maken en toepassen in de praktijk.