Introductie

Met praktijkgericht onderzoek werkt De Haagse met haar partners aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Denk aan vraagstukken over (digitale) veiligheid, inclusief onderwijs of de inzet van data.

De resultaten van ons onderzoek zijn nieuwe kennis, producten of diensten: altijd direct toepasbaar en met impact.

Samenwerking

We co-creëren ons onderzoek met lokale, regionale en (inter)nationale partners en betrekken onze partners in ieder stadium van ons onderzoek. We kijken samen naar de vragen en de beste aanpak voor die vragen. Ook bij het delen van de resultaten werken we samen. Zo komen de uitkomsten van ons onderzoek snel en goed terecht bij de maatschappij en de beroepspraktijk.

Nicole Stofberg

Nicole Stofberg

Nieuwe lector Platformeconomie

Future Urban Systems Vrouw gebruikt een segway voor transport
Jeugdhulp in Transformatie, tieners spelen met elkaar
Winnaars FoodBoostChallenge

Food Boost Challenge wint

Pim Breebaart Research Award

Food Boost Challenge wint
Pim Breebaart Research Award

Wat zijn we trots op het onderzoeksteam Health Innovation van de Food Boost Challenge! Tijdens de Prijzenparade op THiNKFeST mocht het team de Pim Breebaart Research Award in ontvangst nemen.

Lectoraat Smart Sustainable Manufacturing boekt resultaten in digitalisering

Slotevent SMITZH

Slotevent SMITZH

Lectoraat Smart Sustainable Manufacturing boekt resultaten in digitalisering van Zuid-Hollandse maakindustrie.

Kenniscentra

De Haagse Hogeschool heeft zeven kenniscentra, waarvan elk kenniscentrum zich richt op een ander regionaal verankerd thema. Binnen deze kenniscentra zijn verschillende lectoraten (onderzoeksgroepen) actief.
Foto team

Onze lectoraten

In een lectoraat doen lectoren, docent-onderzoekers en studenten samen met partners uit de praktijk onderzoek. Ze vertalen de onderzoeksresultaten - kennis en inzichten - naar het onderwijs.

Ontdek onze 37 lectoraten

Ontdek meer

Studenten werken aan tafel

De Haagse Labs

De Haagse Labs

In een lab werken studenten, docenten en onderzoekers samen met externe partners aan hele concrete vraagstukken uit de praktijk.

Lectoraat Data Science, zakenvrouw die naar het futuristische interfacescherm kijkt

Onderzoeksondersteuning

Onderzoeksondersteuning

Hoe pak je dat nou aan, zo'n onderzoek? Wij denken mee, ondersteunen en adviseren in elke fase van je onderzoeksproject.

Rachel Barrett

Neem contact op

Neem contact op

Of je nu student bent, bij een bedrijf werkt of bij een onderwijsinstelling: we werken graag samen om ons onderzoek nog beter te maken. Hier vind je onze contactgegevens per kenniscentrum.