Met praktijkgericht onderzoek werkt De Haagse met haar partners aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Denk aan vraagstukken over (digitale) veiligheid, inclusief onderwijs of de inzet van data.

De resultaten van ons onderzoek zijn nieuwe kennis, producten of diensten: altijd direct toepasbaar en met impact.

Samenwerking

We co-creƫren ons onderzoek met lokale, regionale en (inter)nationale partners en betrekken onze partners in ieder stadium van ons onderzoek. We kijken samen naar de vragen en de beste aanpak voor die vragen. Ook bij het delen van de resultaten werken we samen. Zo komen de uitkomsten van ons onderzoek snel en goed terecht bij de maatschappij en de beroepspraktijk.

In onze kennisagenda lees je hoe we impact willen creƫren in ons onderzoek, ons onderwijs en in de samenleving.

Projecten

Civielrechtelijke afdoening van online fraude

Als alternatief voor het strafrecht kunnen slachtoffers van online fraude tegenwoordig zelf een civiele rechtsvertegenwoordiger inschakelen om de geleden schade op de dader te verhalen.

Lees meer

Met een glimlach de les bewegingsonderwijs uit

Hoe zorgen we ervoor dat ieder kind met meer plezier deelneemt aan de gymles? Dat is de hoofdvraag van dit project.

Lees meer

Online deliberatie ondersteunen met kunstmatige intelligentie

Dit project onderzoekt de behoeften van praktijkexperts aan AI-ondersteuning in online burgerparticipatie en analyseert de praktische mogelijkheden.

Lees meer

The Detectable Vegetable

Het doel van het project is om ziekte en bederf van tuinbouwgroenten in de glastuinbouw te minimaliseren met behulp van sensortechnologie en data intelligence.

Lees meer

Data driven Support and Advice Hub (DASH)

Het doel van DASH is de ontwikkeling van een systeem waarmee studenten gerichter leerdoelen kunnen formuleren, daarop sturen en evalueren in hoeverre deze behaald zijn.

Lees meer

B4B, Brains for Buildings

Met het Brains for Buildings programma ontwikkelen we dynamische en statische methoden voor de beoordeling van energieflexibiliteit van gebouwen.

Lees meer

Centres of Expertise

De Haagse Hogeschool heeft zes Centres of Expertise, waarvan elk CoE zich richt op een ander regionaal verankerd thema. Binnen deze Centres of Expertise zijn verschillende lectoraten (onderzoeksgroepen) actief.

Onze lectoraten

In een lectoraat doen lectoren, docent-onderzoekers en studenten samen met partners uit de praktijk onderzoek. Ze vertalen de onderzoeksresultaten - kennis en inzichten - naar het onderwijs.

Ontdek onze 39 lectoraten

Lectoraat GLSO 10 jaar Team

Actueel

Ons laatste nieuws over onderzoek

23 januari 2025

Onderzoek

Ontwikkel mee aan de stad van morgen

Bezoek de interactieve expositie ā€˜Open over Openā€™ in het Atrium van het stadhuis. De expositie laat zien hoe de gemeente informatie openbaar maakt, en wat dat voor jou betekent. Ga aan de slag en ontwerp een eigen plan.

Lees meer

22 januari 2025

Onderzoek

Den Haag organiseert SUM4Re-evenement

Bouwrevolutie: Den Haag organiseert baanbrekend SUM4Re-evenement. Hoe digitaal urban mining en fotonica de toekomst van steden vormgeven.

Lees meer

22 januari 2025

Onderzoek

Samen werken aan het Energietransitiehuis

De Gemeente Alpen aan den Rijn zet een belangrijke stap richting een duurzame toekomst: een uniek deelakkoord is ondertekend met partners van ons CoE Mission Zero namens De Haagse Hogeschool en vele anderen.

Lees meer

Agenda

23 januari | 11:00 - 17:00

Europadag Green & Digital

Werk je aan een gezonde en veerkrachtige stad die wil bijdragen aan nationale en Europese klimaatdoelen? En wil je de Green Deal en de Digital Decade implementeren?

Lees meer

12 maart | 08:30 - 16:00

Creating a Healthy World Together: KIVI-jaarcongres 2025

Op woensdag 12 maart 2025 vindt de Dag van de Ingenieur plaats op De Haagse Hogeschool. Dit belooft een mooie dag te worden, omdat dan het KIVI-jaarcongres plaatsvindt.

Lees meer

22 mei | 13:30 - 17:00

Afscheidsseminar lector Marcel Spruit: 20 jaar cybersecurity en cybersafety

Op donderdag 22 mei neemt Marcel afscheid van De Haagse Hogeschool, waar hij meer dan twintig jaar heeft bijgedragen aan onderzoek naar cybersecurity.

Lees meer