Onderzoek

Op De Haagse Hogeschool geven we niet alleen onderwijs, maar doen we ook praktijkgericht onderzoek. Daar wordt ons onderwijs, maar ook de beroepspraktijk en de maatschappij sterker en innovatiever van. Lectoren (zeg maar de hoogleraren van onze hogeschool), docenten en studenten geven ons onderzoek vorm in co-creatie met de beroepspraktijk, de overheid en de samenleving, nationaal en internationaal. Dit doen we op vier thema’s: The Next Economy, Goed Bestuur voor een Veilige Wereld, Kwaliteit van Leven: Mens en Technologie en Connected Learning. Ben je benieuwd hoe ons onderzoek er in de praktijk uit ziet? Bekijk het filmpje over vier onderzoeksprojecten.

Samen op Onderzoek

leren in een netwerksamenleving

Onderzoeksthema's
De Haagse Hogeschool kiest als netwerkhogeschool voor de vorm van onderzoeksthema's om kennisdeling te bevorderen. Daarbij ligt de inhoudelijke focus op 4 thema’s die aansluiten bij de profilering van de hogeschool.

LECTORATEN

Lectoraten
Lectoraten zijn onderzoeksgroepen aan hogescholen. Door het doen van praktijkgericht onderzoek leggen zij de verbinding tussen het onderwijs en de beroepspraktijk.

BEWEGINGSTECHNOLOGIE

Kenniscentra
Naast lectoraten heeft De Haagse een aantal kenniscentra. Binnen deze kenniscentra zijn lectoren, maar ook externe partners, betrokken, die hun kennis en kunde delen op het gebied van onderzoek, onderwijs en ontwikkeling van innovaties.