Welk interessegebied past bij mij?

Ga eerst eens goed bij jezelf te rade: waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Is dat het opnemen van YouTube-filmpjes, het zorgen voor je oma, het organiseren van een examenfeestje waar nog dagen over wordt nagepraat of het sleutelen aan een auto? Het antwoord leidt je naar je interessegebied.

Vraag je ouders, vrienden of decaan

Vraag mensen in je omgeving die jou goed kennen waar ze jou in uit vinden blinken. Dat hoeft niet per se een talent of hobby te zijn, maar kan ook een eigenschap betreffen. Ben je altijd heel zorgzaam, overtuigend, creatief of zorgvuldig? Ook dat kan richting geven.

Doorloop het Inspiratiepad

Tijdens onze Open Dagen is op de begane grond van de hoofdvestiging in Den Haag ons Inspiratiepad te vinden. Hier ga je alleen of samen met degene die je hebt meegenomen (bijvoorbeeld een ouder/verzorger of vriend) opdrachtjes uitvoeren die je leiden naar jouw interessegebied. Onze studiekeuzeadviseurs staan klaar om je hierbij te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden. Daarna kan je gelijk de opleidingen ontdekken die bij jouw interessegebied passen.

Kom naar de Open Dag

Of speel de FutureYou game

We hebben ook een game ontwikkeld die jou kan helpen bij je ontdekkingstocht. Die geeft jou na het beantwoorden van enkele vragen een top 3 van interessegebieden. Op onze site kan je de interessegebieden verder ontdekken. Per interessegebied kan je vervolgens doorklikken naar de opleidingen die bij dat interessegebied horen.

Speel de game