Ontdek meer op onze Open Dag

Past iets met Veiligheid bij jou?

Een terroristische aanslag, een internetlek of een uitbraak van een pandemie: gevaar ligt altijd op de loer. Zonder dat we er erg in hebben, werken dagelijks duizenden mensen aan onze veiligheid. Onder meer politieagenten, beveiligers en toezichthouders zorgen ervoor dat we vrij kunnen bewegen. Wil jij ook bijdragen aan een veilige samenleving, dan spreekt het interessegebied Veiligheid jou zeker aan.

Aanwezigheid, kennis en ervaring
Wat betekent veiligheid voor het bedrijfsleven en voor de burgers? Hoe ga je om met het beheer in de openbare ruimte? Je leert veiligheidskwesties vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je bent nieuwsgierig, kijkt altijd vooruit, registreert alles wat er om je heen gebeurt en kunt risico’s daardoor goed inschatten. Verreweg de meeste mensen zijn erg blij met jouw aanwezigheid, kennis en ervaring als veiligheidskundige.

Kortom, jij ...

 • wil werken aan een veilige samenleving

 

 • bent nieuwsgierig en kijkt altijd vooruit

 

 • kunt veiligheidsrisico’s goed inschatten

Beroepen binnen het interessegebied Veiligheid

 • Veiligheidsconsultant

 • Coördinator evenementenveiligheid

 • Adviseur sociale veiligheid

 • Manager bewaking en beveiliging

 • Coördinator crisisbeheersing

 • Adviseur informatiebeveiliging

 • Beleidsmedewerker veiligheid

 • Risico-analist

 • Beleidsadviseur

 • Consultant

 • Aviation Security Manager

 • Social engineer 

 • Security architect 

 • Loss Prevention Specialist

 • Physical Security Advisor

Welke opleidingen over veiligheid heeft De Haagse?

Veiligheid is in alle situaties belangrijk. Dat betekent dat de opleidingen in het interessegebied Veiligheid bij De Haagse Hogeschool op veel terreinen betrekking hebben. Wil je de strijd aangaan met de hackers die de Rotterdamse haven willen platleggen met hun malware? De specialisatie Cybersecurity binnen de opleiding HBO-ICT leert je hoe dat moet. En de opleiding Safety and Security Management Studies leert jou om veiligheidsprotocollen te maken, waardoor de dreiging van terrorisme afneemt. Veiligheid waarborgen is van heel veel dingen afhankelijk. Als je graag naar dat grote plaatje kijkt, ben jij geknipt voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde. De wereld een beetje veiliger maken? Dat begint bij jou op De Haagse Hogeschool met een opleiding veiligheid.

Welke vorm opleiding past bij jou?

Ook als het gaat om studievorm of -taal geeft het interessegebied veel mogelijkheden. Sommige opleidingen doe je voltijd, andere in deeltijd of duaal. Je doet je opleiding in het Engels of in het Nederlands. In 3 of 4 jaar. Kijk welke vorm van de opleidingen veiligheid het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding veiligheid?

Een veiligheidsprobleem komt altijd onverwacht. Welke baan je ook krijgt in dit interessegebied, afwisseling is altijd gegarandeerd. Je kunt gaan werken als safety and security manager bij bijvoorbeeld de NAVO, Europol of Schiphol. Misschien krijg je wel een baan als veiligheidskundige bij de brandweer. Of een baan als projectmanager bij een hoogheemraadschap, waar je dagelijks bezig bent met waterveiligheid. Als ICT’er met de specialisatie Cybersecurity ben je wereldwijd welkom bij overheidsinstellingen en grote bedrijven, om een vuist te maken tegen de oprukkende cybercriminaliteit. Niemand wil tenslotte gehackt worden. Of het nu om sociale veiligheid, arboveiligheid of integrale veiligheid gaat, geen dag is hetzelfde als jij in dit interessegebied een baan krijgt.

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

Bijna alle opleidingen in het interessegebied Veiligheid volg je in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Alleen voor de opleiding HBO-ICT voltijd kun je terecht in onze vestigingen Delft, Den Haag en Zoetermeer. De Haagse Hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en leert van verschillende kanten naar jouw vakgebied te kijken. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen boeiende projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Het telt bij jouw potentiële werkgevers mee dat je juist in deze stad een opleiding veiligheid hebt gevolgd.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil je meer informatie over de opleidingen binnen het interessegebied Veiligheid? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.