Iets voor jou?
Wil jij wereldwijde problemen als terrorisme, geweld en (be)dreiging aanpakken en werken aan een veilige samenleving? Kies dan voor de unieke Engelstalige opleiding Safety and Security Management Studies.
Die leert jou om het hoofd koel te houden, te analyseren, onder druk te presteren en risico’s in te schatten. En dat allemaal in Den Haag, dé internationale stad van vrede en veiligheid.
Elsevier Weekblad heeft in 2021 een bronzen medaille toegekend aan deze opleiding.
Publieke, internationale en industriële veiligheid: in jaar 1 komt dat aan bod. In jaar 2 en 3 verdiep je je in actuele veiligheidsbedreigingen. Denk aan hybride oorlogsvoering en internationale misdaad. Als Safety and Security Manager sta je in de frontlinie en krijg je toegang tot geheime of vertrouwelijke informatie. Deze bijzondere positie zorgt voor een hechte community tussen docenten en studenten.
Toch op zoek naar iets anders? Lees in dit artikel welke opleidingen we nog meer hebben op het gebied van veiligheid.
Alles over toelating
Toelatingseisen
Vooropleiding | Vereiste profiel |
---|---|
Havo |
|
Vwo |
|
Mbo | Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding Safety and Security Management Studies (SSMS) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4
Instroomadvies
Benodigde Engelse taal- en schrijfvaardigheid
Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.
Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.
Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:
- Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
- Een Europees of International Baccalaureate-diploma
Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan is een aanvullende taaltoets nodig. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Hulp met je Engels
Is je Engels nog niet op het benodigde niveau voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen? Dan kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme bij The Hague Pathway College. Na succesvolle afronding van het programma ben je klaar voor een bachelor- of masteropleiding en heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool.
Overige situaties
Je ziet dat je wél het juiste profiel hebt gevolgd voor deze opleiding, maar dat je géén examen hebt gedaan in een vak dat de opleiding verplicht heeft gesteld. Dan heb je – zoals dat heet – een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kunt doen.
21+ toelatingsonderzoek
Ben je aan het begin van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder en heb je geen diploma dat toelating biedt tot de opleiding Safety and Security Management Studies? Doe dan het 21+ toelatingsonderzoek. Slaag je daarvoor, dan word je toch toegelaten. Het onderzoek vindt in de periode januari tot en met augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Tijdens het onderzoek leg je een digitale capaciteitentoets af.
Uitspraken over je toelating
Wij kunnen geen uitzonderingen maken op de officiële toelatingseisen. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Studie in cijfers
Inhoud van de studie
Wat ga je doen?
Werkvormen
Gastcolleges
Safety and Security Management Studies is de eerste Engelstalige voltijd hbo-opleiding van Europa. Dankzij deze internationale opleiding weet jij straks hoe landen omgaan met veiligheid en beveiliging, en hoe dat beter kan. Je krijgt gastcolleges van ervaringsdeskundigen. Denk aan militairen van de NAVO of mensen die werken bij een inlichtingendienst.
Studiebezoeken
In jaar 2 en 3 bezoek je militaire bases en verdiep je je in complexe bewakingssystemen voor gevangenissen. Ook zie je hoe veiligheids- en beveiligingsmaatregelen in de praktijk worden ingezet. We leren je verder hoe je bekende opsporings- en beoordelingsmethoden toepast.
Minors
Je studie samenstellen
In jaar 3 specialiseer je je met een minor. Je verbreedt je horizon, ontwikkelt je skills en gaat je ambities achterna. Bij de Engelstalige opleiding Safety and Security Management Studies horen onderstaande 3 minoren. Volg je liever een minor bij een andere faculteit of aan een andere hogeschool? Dat kan!
Intelligence Collection & Analysis
De minor Intelligence Collection & Analysis weerspiegelt de groeiende vraag naar inlichtingenanalisten op het gebied van buitenlands beleid, wetshandhaving, militaire zaken, bedrijfsveiligheid en de markt voor natuurlijke hulpbronnen en energie. Je wordt vertrouwd gemaakt met basistechnieken voor het verzamelen van inlichtingen, zoals HUMINT, SIGINT, OSINT, GEOINT en MASINT. Je leert over (bedrijfs)spionage en surveillance, contraspionage en technologieën die worden gebruikt voor het verzamelen van informatie. In wekelijkse oefeningen oefen je de analyse van lucht- en satellietbeelden, gebruik je gestructureerde analytische technieken (SAT's), voer je personeelsveiligheidsonderzoeken uit of observeer en analyseer je contraspionage-interviewtechnieken. Oefeningen worden vaak uitgevoerd in samenwerking met ervaren professionals.
Safety Risk & Safety Compliance
Deze minor richt zich op het managen van veiligheid en veiligheidscompliance, vooral in risicovolle organisaties. Na afronding van de minor kun je een breed scala aan veiligheidskwesties beoordelen en beheren, vanuit het oogpunt van risicobeheer en compliance. Deze omvatten bepaalde veiligheidsrisico's die samenhangen met organisaties met een hoog risico, zoals die voorkomen in de chemische industrie, de productie en offshore-activiteiten. De minor start met een introductie in de diversiteit aan veiligheidsfuncties in het bedrijfsleven en de publieke sector. Studenten maken kennis met de RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) en de VGA (veiligheidscertificering) zoals die wordt toegepast in Nederland, en de basisvaardigheden om trainer te worden. Daarna volgen een aantal kortere units over een selectie van veiligheidsonderwerpen: gezondheid op het werk, brandveiligheid, veiligheid van gevaarlijke goederen, procesveiligheid, persoonlijke veiligheid, paraatheid en reacties op noodsituaties, en bedrijfscontinuïteit. Elk onderwerp begint met de verkenning van het toepasselijke wettelijke kader en de onderliggende technische principes. Vervolgens pas je deze kennis toe op praktijkvoorbeelden via gastcolleges en excursies naar bedrijven. Zo leer je deze veiligheidsthema's begrijpen binnen de context van de dagelijkse bedrijfsvoering.
Crime, Safety & Security
Na afronding van de minor Crime, Safety & Security heb je een verfijnder begrip van de belangrijkste hedendaagse debatten in de criminologie. Denk aan: transnationale georganiseerde misdaad, drugshandel, mensenhandel, cybercriminaliteit, bedrijfscriminaliteit, veiligheidsmisdrijven, milieucriminaliteit, meervoudig politiewerk, herstelrecht en strafrecht. Je leert relevante criminologische kwesties toe te passen op beleidsvragen. Overal wordt gebruikgemaakt van internationale bewijzen en vergelijkingen. De casestudies zijn bovendien zo gekozen dat je gevoel krijgt bij de diversiteit aan benaderingen op het gebied van criminologie en strafrecht. Elke week van de minor wordt afgesloten met een van de volgende praktische oefeningen: een misdaadscriptanalyse, een sociale netwerkanalyse, situationele misdaadpreventie, een simulatie van cybercriminaliteit, een politieoefening met meerdere instanties in verband met huiselijk geweld, of een schijnproces. De minor wordt gegeven in samenwerking met gastsprekers van Cybersecurity & SME Research Centre (HHs), Netherlands Helsinki Committee, Rotterdam Detention Centre, CEPOL en EUROPOL.
Terrorism & Counterterrorism
De minor Terrorism & Counterterrorism overbrugt de kloof tussen de praktijk en de academische wereld door theoretische benaderingen van het onderwerp te integreren met praktische onderdelen. Die omvatten oefeningen in antiterroristische besluitvorming, introducties van wapens en tactieken, en blootstelling aan ervaren beoefenaars op gebieden als militaire bescherming, terrorismebestrijding door de politie of CBRN-bestrijding van proliferatie. Je leert hoe je terroristische groeperingen en hun organisatiestructuren kunt categoriseren, je leert over modellen van radicalisering en deradicalisering, en je onderzoekt militaire doctrines zoals counterinsurgency. Je bestudeert ook fenomenen als lone wolf-aanvallen, het verband tussen terreur en misdaad, of ISIS en hun rekrutering van buitenlandse strijders.
Studenten aan het woord
Wie kan beter vertellen over de opleiding dan onze eigen studenten? Hier delen ze hun ervaringen. Een aantal staan ook klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Na je studie
Wat kun je worden?
Aviation Security Manager
Policy Advisor
Information Security Officer
Physical Security Advisor
Loss Prevention Specialist
Security Risk Analyst
Doorstuderen
Wil je doorstuderen aan de universiteit? Een studie Crisismanagement, Internationale betrekkingen of een andere security-studie sluit perfect aan. In Nederland moet je soms een pre-masteropleiding volgen. Studeren in het buitenland kan natuurlijk ook. Vaak hoef je daarvoor geen schakeljaar te doen. Je start dan direct met je master.
Universiteit Leiden: Crisis and Security Management
Heb je de opleiding Safety and Security Management Studies aan De Haagse succesvol afgerond? Dan hoef je onder bepaalde voorwaarden geen premaster te volgen voor de master Crisis and Security Management in Leiden.
- Meer weten over de voorwaarden? Mail dan naar Hüseyin Akdogan van De Haagse Hogeschool: hakdogan@hhs.nl.
- Lees alles over de toelating tot de master Crisis and Security Management in Leiden.
- Aanmelden voor deze master kan via Studielink én het online sollicitatiesysteem. Meer weten? Mail Joery Matthys van de Universiteit Leiden, admissionscsm@fgga.leidenuniv.nl.
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Inschrijven en aanmelden
Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.
Studiekosten-en financiering
Collegegeld
De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.
Studiefinanciering
Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.
Hulp bij studiekeuze
Wat als je nog twijfelt?
Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor:
Hulp tijdens je studie
Studeren doe je niet alleen
Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere student: daar streven we naar. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Onze docenten houden graag samen met jou de voortgang van je studie in de gaten. Ze helpen je met plannen en je schrijfskills ontwikkelen, en vinden de juiste mensen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staan onze docenten altijd voor je klaar.
Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Officiële opleidingsnaam
This degree programme is registered in Registration of Institutions and Programmes (RIO):
- Officiële opleidingsnaam: Integrale Veiligheidskunde
- Opleidingsnaam internationaal: Safety and Security Management
- Opleidingscode (Isat): 39268
- Instellingscode (Brin): 27UM
De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.
Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Bindend studieadvies (BSA)
Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA) en mag je de opleiding vervolgen.
Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.
Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!