Ontdek meer op onze Open Dag

Past iets met Design bij jou?

Leg de eerste iPhone die Steve Jobs in 2007 presenteerde naast de huidige smartphone en ontdek de 10 verschillen. Ontdek jij ze allemaal, dan schuilt er een ontwerper in jou. Combineer jouw vindingrijkheid met technische knowhow en een nieuw product of ontwerp is geboren. Wat vind je van de beschuit met inkeping? Een briljante uitvinding, toch!

Gebruiksvriendelijkheid en innovatie
Onze opleidingen design gaan vooral over het slimmer, mooier en gebruiksvriendelijker maken van producten. Van mountainbikes en scooters tot laptops, smartwatches en loungesets. Overal komt een ontwerp aan te pas. Van scratch tot werkelijkheid mooie én innovatieve producten ontwikkelen. Wie weet bedenk jij een verpakking die wél makkelijk opengaat!

Kortom, jij...

 • bent vindingrijk en bezit technische knowhow

 

 • wil producten slimmer, mooier en gebruiksvriendelijker maken

 

 • wil van scratch tot werkelijkheid producten ontwikkelen

Beroepen binnen het interessegebied Design

 • Interaction designer

 • User experience designer

 • Front-end-developer

 • Service designer

 • Social designer

 • Visual interface designer

 • Innovation manager

 • Productontwikkelaar

 • Industrial designer

 • Multimedia designer

 • User researcher

 • Verpakkingsontwikkelaar

 • Eigenaar van een ontwerpbureau

 • Food technologist

 • Security advisor

 • Drug safety medical advisor

 • Process safety engineer

 • Research technician

Welke opleidingen over design heeft De Haagse?

Ben je niet achter de computer weg te slaan en zie jij jezelf wel voor een groot bedrijf de website ontwikkelen of voor een startup de technische kant van een app bedenken? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design op je lijf geschreven. Als een moderne uitvinder bedenk jij na je studie Industrial Design Engineering slimme productoplossingen. Werk aan de ontwikkeling van een nieuwe koffiemachine bij Philips of maak schoenen met een 3D-printer bij een internationaal bedrijf.

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen maakt van jou een complete productontwerper. Misschien bedenk jij wel een duurzame verpakking voor etenswaren van een grote supermarkt of ontwerp je de hipste designlamp voor een interieurzaak.

Met de opleiding User Experience Design ga je misschien wel over de grens aan de slag. Je ontwerpt of ontwikkelt de slimste websites en doet onderzoek naar klanttevredenheid.

Welke vorm opleiding past bij jou?

Al deze opleidingen in het interessegebied Design zijn voltijdopleidingen. Overdag volg je lessen of (werk)colleges. Doordeweeks ben je er dus de ‘volle tijd’ mee bezig.

De Nederlandstalige opleidingen Communication & Multimedia Design en Industrieel Product Ontwerpen duren 4 jaar. De Engelstalige opleidingen Industrial Design Engineering en User Experience Design duren 3 jaar. Voor deze 2 opleidingen design heb je een vwo-diploma nodig met een passend profiel. Voor de opleiding Industrial Design Engineering zijn dat alle profielen, behalve C&M. Wil je de opleiding User Experience Design volgen? Dan zijn alle profielen op vwo-niveau geschikt. Uiteraard moet je wel goed zijn in Engels, want alle colleges en het lesmateriaal van deze internationale studies zijn in het Engels. Kijk eens in welke vormen de designopleidingen beschikbaar zijn en welke opleidingsvorm het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding design?

Na de opleiding Communication & Multimedia Design bestorm je de arbeidsmarkt en ben jij dé multimediaspecialist. Je gaat bij een groot digitaal mediabureau het interactieontwerp maken voor een app over energiezuinig wonen. Of je werkt op de marketingafdeling van een wereldbedrijf als Tesla aan het ontwerp van een nieuwe website. Jouw ideeën worden graag overgenomen, omdat ze waardevol en nuttig zijn.

Met onze internationale opleiding Industrial Design Engineering kun je over de hele wereld op jacht naar een baan. Reis af naar Amerika en help een startup schoenen te produceren met een 3D-printer. Werk je liever voor een internationaal bedrijf? Wat dacht je van Apple? Schuif aan bij de afdeling Innovatie en maak de nieuwste iPhone nóg dunner.

Na de studie Industrieel Product Ontwerper ontwerp je alles wat je maar wilt. Ga op avontuur naar de Italiaanse autofabrikanten, sta aan de basis van de nieuwste lantaarnpalen die op zonne-energie werken of betreedt de wondere wereld van Ikea. Schets, teken en design banken waar je écht onderuit kan zitten of een kinderlamp in de vorm van een krokodil.

Met de studie User Experience Design word jij dé slimme creatieveling binnen een bedrijf. Bedenk bij Bose een stereoset die automatisch het geluid zachter zet als je wordt gebeld of ontwerp een oven voor Bosch waarin nooit meer een gerecht kan verbranden. Heb jij het gouden idee?

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

Alle opleidingen in het interessegebied Design volg je in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. Onze hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en je leert die te waarderen. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen interessante projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil je meer informatie over de opleidingen binnen het interessegebied Design? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.