Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Heb jij je weleens afgevraagd hoe IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd? Vooral doordat gebruikers hun producten continu uittestten en suggesties gaven voor verbetering. Kortom: door cocreatie. 

Voor studenten van de Engelstalige opleiding Industrial Design Engineering is cocreatie zelfs een tweede natuur. Je leert je creativiteit in goede banen te leiden, zodat je nóg vaker met een briljant idee komt. Hoe? Door rekening te houden met ethische aspecten en samen te werken met verschillende culturen en verschillende stakeholders. Op die manier maak jíj straks het verschil.

Alles over toelating

Toelatingseisen

 

Vooropleiding Vereiste profiel
Havo Niet toelaatbaar 
Vwo
 • E&M
 • N&G
 • N&T
Mbo

Niet toelaatbaar 

Instroomadvies

Benodigde Engelse taal- en schrijfvaardigheid 

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk. Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was. 

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld: 

 • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma 

 • Een Europees of International Baccalaureate diploma 

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen over toelatingseisen en inschrijven contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met Lenny van Onselen

Overige situaties

Niet rechtstreeks toelaatbaar? 

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse. 

21+-toelatingsonderzoek 

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentest. 

English Academic Preparation School (Prep School) 

Mocht je (nog) niet aan de Engelse taaleisen van de opleiding voldoen maar zijn je resultaten veelbelovend, dan is er voor niet-Nederlandse studenten een English Prep School-programma. Dit programma duurt 6 maanden of 1 jaar. Na de Prep School ben je niet alleen klaar voor een bacheloropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

The Hague Pathway College 

Voldoe je niet aan de vooropleidingseis van een 3-jarige opleiding, dan is er The Hague Pathway College

Tijdens het International Foundation Year versterk je je kennis van een aantal vakken (zoals wiskunde, economie of natuurkunde, afhankelijk van de opleiding die je aan De Haagse gaat volgen), verbeter je je Engels en werk je aan je academische vaardigheden. Na het foundation year stroom je door naar een 3-jarig bachelorprogramma zonder dat je nog aanvullende examens (zoals IELTS) hoeft af te leggen. 

Je hebt een buitenlands of internationaal diploma 

Om toegelaten te worden tot de 3-jarige opleiding Industrial Design Engineering heb je een diploma nodig dat vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma en moet je de Engelse taal goed beheersen. Ook moet je examen hebben gedaan in wiskunde. Om je buitenlandse of internationale middelbareschooldiploma te toetsen, maken we gebruik van de richtlijnen die Nuffic hanteert. 

Uitspraken over je toelaatbaarheid

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Hulp bij studiekeuze

Doe mee aan onze studiekeuzeactiviteiten en ontdek of De Haagse het heeft voor jou.

groep studenten in atrium

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Go to Open Dag

Open Dag

Zaterdag 9 november 2024

Heeft De Haagse het ook voor jou? Een Open Dag bezoeken is dé manier om dat te ontdekken. 

Go to Open Dag
Groepje studenten zit buiten bij elkaar

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Go to Meelopen

Meelopen

Wanneer het jou uitkomt

Geen op maat gemaakt programma, gewoon de studie zoals die echt is. Loop een dagje mee met een student.

Go to Meelopen

Studie in cijfers

60

studiepunten per jaar

24

uur werkcolleges per week

16

uur zelfstudie per week

45%

van het curriculum zijn projecten

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Werkvormen

Colleges, seminars, zelfstudie en groepsprojecten 

Een splinternieuw 3D-protolab met 3D-printers. Een lasersnijder en een moderne werkplaats met alle gereedschappen die je nodig hebt voor lo-fi én hi-fi prototyping. Dat is pas een geschikte omgeving voor co-creatie! Je werkt in projectgroepen en krijgt les van docenten aan wie je alles mag vragen. Bovendien organiseren we inspirerende excursies. We bezoeken de Dutch Design Week, Today’s Art en IKEA’s Europese Concept Store. 

Minors

Personaliseer je studie 

In jaar 3 specialiseer je je als product designer tijdens een minor. Dit kan bij IDE, een andere faculteit van De Haagse of bij een andere hogeschool. Je kunt je inschrijven voor Sustainable Product Design of Packaging Design bij De Haagse. Of kies jij een minor via Kies Op Maat? Zelfs een semester in het buitenland is een optie. Met je minor werk je aan jouw identiteit als open innovator. Grijp je kans om op te vallen op de arbeidsmarkt!  

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

 • Innovation manager 

 • Product designer 

 • Industrial designer 

 • Multimedia designer 

 • Service Designer 

 • Design thinking advisor 

 • Smart interior designer 

 • Open source designer 

 • User researcher 

 • Entrepreneur 

Wat word je niet?

 • Programmeur 

 • Werktuigbouwkundige 

 • Grafisch ontwerper 

 • Technisch tekenaar 

 • Architect 

Doorstuderen

Bevalt het studeren jou wel? Schrijf je dan in voor een master. Dat kan binnen of buiten De Haagse. De hbo-master Next Level Engineering bereidt je maximaal voor op de technologische en maatschappelijke uitdagingen van nu en later. In een jaar heb je je MSc-titel te pakken. Gewoon op je vertrouwde hogeschool. Wil je de academische wereld verkennen? In Nederland zijn 3 technische universiteiten waar je terecht kunt. Meestal begin je  een premaster van een jaar. In het buitenland kun je met je bachelor Industrial Design Engineering meestal wel direct doorstromen naar de universiteit.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen 

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere IDE-student: daar streven we naar. Een carrière-coach helpt je hierbij. Modules kiezen voor de hoofdfase, een portfolio samenstellen en werken aan je professionele skills: je staat er nooit alleen voor. Loop je (een beetje) vast tijdens je studie? Dan helpt je coach je met plannen en je schrijfskills ontwikkelen of vindt hij of zij de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staat je coach altijd voor je klaar.

Op onze website vind je nog meer informatie over hulp tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Industrieel Product Ontwerpen 

 • Opleidingsnaam internationaal: Industrial Design Engineering 

 • Opleidingscode (Isat): 34389 

 • Instellingscode (Brin): 27UM 

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Studiepunten halen

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies en mag je je opleiding vervolgen. 

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.  

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. 

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs- en examenregeling (OER) van jouw opleiding. 

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Industrieel Product Ontwerpen Studenten overleggen aan tafel

Industrieel Product Ontwerpen

 • Bachelor
 • voltijd
 • 4 jaar
Industrieel ontwerpers combineren vindingrijkheid met technische knowhow. Ze ontwikkelen mooie én innovatieve producten.
Ga naar User Experience Design User Experience Design

User Experience Design

 • Bachelor
 • voltijd
 • 3 jaar
In deze Engelstalige opleiding kun je jouw creatieve ideeën verder ontwikkelen. Gebruikerservaring staat voor jou centraal.
Ga naar Process & Food Technology Drie studenten in labjassen werken aan praktijk

Process & Food Technology

 • Bachelor
 • voltijd
 • 3 jaar
Tijdens deze Engelstalige opleiding vind je je weg in de wereld van gebruiks- en voedingsmiddelen. Voor vwo'ers in 3 jaar.