Heb je een vraag?

We helpen graag

Introductie

Tijdens deze master werk je toe naar een veelzijdige carrière. Een carrière waarin je technologische en maatschappelijke veranderingen op de voet volgt en deze zelf in gang zet. Je wordt je bewust van jouw rol tussen je eigen discipline en de wereld daaromheen, en komt met steeds innovatievere oplossingen.

Verandering in de samenleving speelt een centrale rol in deze master. Wij geloven namelijk dat je het best leert omgaan met veranderingen als je daar nauw bij betrokken bent. Door verschillende technieken en sleuteltechnologieën creatief te combineren, worden jouw vondsten duurzamer, efficiënter en effectiever. Bij ons leer je om problemen vanuit minder voor de hand liggende perspectieven te benaderen. Om flexibel te denken en te handelen ook. Zo wordt samenwerken veel makkelijker en ontstaan innovaties vanzelf. En daardoor creëer je voor jezelf meer kansen op de arbeidsmarkt.

Toelating

Toelatingscriteria

Instroomadvies 

De master Next Level Engineering is een opleiding voor ambitieuze studenten met diverse technische achtergronden. Je bent toelaatbaar als je (minimaal) een bachelor in het technisch domein hebt afgerond, zoals: 

 • Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling 
 • Elektrotechniek 
 • Industrial Design Engineering
 • Industrieel Product Ontwerpen  
 • Mechatronica  
 • Mens & Techniek | Bewegingstechnologie
 • Process & Food Technology  
 • Technische Bedrijfskunde 
 • Technische Natuurkunde 
 • Toegepaste Wiskunde  
 • Werktuigbouwkunde 

Afgestudeerde bachelorstudenten van vergelijkbare technische opleidingen zijn ook toelaatbaar, als de aanmeldprocedure wordt gevolgd. Je kunt een studiebelasting verwachten van minstens 40 uur per week. Om succesvol te zijn in deze master is het dan ook essentieel dat je het hoge tempo van de opleiding goed bijhoudt. Je zult werken in leerteams met veel interactie met de andere masterstudenten en de docenten. 

 

Intakeprocedure

Na je aanmelding nodigen we je uit voor de intakeprocedure. Met deze procedure willen we achterhalen of er een match is tussen jou en de opleiding. De intakeprocedure bestaat uit: 

 • Een pitch en motivatiebrief 

Ter voorbereiding vragen we je om een pitch voor te bereiden en een motivatiebrief te schrijven. In de pitch laat je zien hoe je aan de slag gaat met thema’s van de opleiding. In de motivatiebrief onderbouw je waarom de opleiding bij jou past. 

 • Een analytische test 

De test is nodig om te bepalen of je wiskunde voldoende beheerst. 

 • Intake interview  

In het gesprek bespreken we de pitch. Ook komt aan bod of je geschikt bent om in een disciplinair team te werken en of het masterniveau van deze opleiding bij jou past. Want er wordt behoorlijk wat zelfstandigheid van je verwacht tijdens deze opleiding. Natuurlijk is er voor jou ook alle gelegenheid om vragen aan ons te stellen. Kortom, we kijken of jij bij de opleiding past en de opleiding bij jou. 

De uitkomst van het gesprek kan zijn dat we beiden positief zijn. Als er twijfels zijn, dan bespreken we die met elkaar. We kunnen je dan adviseren niet van start te gaan. Maar let op, dit is een advies. Je beslist uiteindelijk zelf of je je aanmelding doorzet of annuleert. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Studenten aan tafel

Kom naar onze online voorlichting

Maandag 17 juni

Go to Kom naar onze online voorlichting

Kom naar onze online voorlichting

Maandag 17 juni

Ben je op zoek naar een studie naast je werk maar twijfel je nog over je keuze? Tijdens onze online informatiesessies helpen we je graag op weg.

Go to Kom naar onze online voorlichting

Inhoud van de studie

De eenjarige master Next Level Engineering (60 EC) bestaat uit twee semesters van elk 30 EC: 

Jaarprogramma NLE

Banen, baankansen en salaris

Na het afronden van deze masteropleiding krijg je de titel Master of Science. Met de master Next Level Engineering ontwikkel je je tot een veelzijdige professional. Dat betekent dat je na afronding van de master verschillende kanten op kan, in lijn met de gevarieerde thema's waar je tijdens je opleiding kennis mee hebt gemaakt. Als Next Level Engineer kun je bijvoorbeeld aan de slag bij technische adviesbureaus en technische gezondheidsbedrijven, maar ook bij duurzame energiebedrijven en bedrijven in de smart industry. Al deze vakgebieden zullen een Next Level Engineer met open armen ontvangen. 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze voltijd masteropleiding start in september.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO): 

 • Officiële opleidingsnaam: Next Level Engineering 

 • Naam internationaal: Next Level Engineering 

 • Opleidingscode (Isat):  49144

 • Instellingscode (Brin): 27UM

 • Graad: Master of Science 

De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.  

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).  

Downloads