
Introductie
Wil jij je als technische bachelor student verder ontwikkelen tot next level engineer? Ben je innovatief, onderzoekend en werk je graag binnen een projectteam samen aan duurzaamheidsthema’s als de energietransitie, circulair ondernemen, de rol van big tech en big data?
Meld dan aan voor de master Next Level Engineering. Een eenjarige opleiding waarvoor je geen premaster nodig hebt, een uniek traject waarmee jij je ontwikkelt tot de engineer van de toekomst. Je werkt in multidisciplinaire projectteams aan complexe vraagstukken met toepassing van de sleuteltechnologieën van morgen.
In leerteams van masterstudenten vanuit verschillende disciplines werk je in design- en onderzoeksprojecten aan technische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Je leert sleuteltechnologieën die baanbrekende innovaties in de markt mogelijk maken. Je krijgt de kans om alle facetten binnen een onderzoeksteam uit te voeren, van ontwerpen tot toegepast onderzoek, van prototyping tot re-manufacturing, van nanotechnologie tot data science. In alle projecten wordt gewerkt met opdrachtgevers uit de praktijk. Na dit enerverende jaar ben jij helemaal klaargestoomd om de markt te bestormen als technisch adviseur of innovatiemanager.
De opleiding is volledig Engelstalig. Je moet daarom de Engelse taal voldoende beheersen en kunnen toepassen.
Alles over toelating
Toelatingscriteria
Instroomadvies
De master Next Level Engineering is een opleiding voor ambitieuze studenten met diverse technische achtergronden. Je bent toelaatbaar als je (minimaal) een bachelor in het technisch domein hebt afgerond, zoals:
- Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling
- Elektrotechniek
- Industrieel Product Ontwerpen
- Mechatronica
- Mens & Techniek | Bewegingstechnologie
- Process & Food Technology
- Technische Bedrijfskunde
- Technische Natuurkunde
- Toegepaste Wiskunde
- Werktuigbouwkunde
Afgestudeerde bachelorstudenten van vergelijkbare technische opleidingen zijn ook toelaatbaar, als de aanmeldprocedure wordt gevolgd. Je kunt een studiebelasting verwachten van minstens 40 uur per week. Om succesvol te zijn in deze master is het dan ook essentieel dat je het hoge tempo van de opleiding goed bijhoudt. Je zult werken in leerteams met veel interactie met de andere masterstudenten en de docenten.
Intakeprocedure
Na je aanmelding nodigen we je uit voor de intakeprocedure. Met deze procedure willen we achterhalen of er een match is tussen jou en de opleiding. De intakeprocedure bestaat uit:
- Een pitch en motivatiebrief
Ter voorbereiding vragen we je om een pitch voor te bereiden en een motivatiebrief te schrijven. In de pitch laat je zien hoe je aan de slag gaat met thema’s van de opleiding. In de motivatiebrief onderbouw je waarom de opleiding bij jou past.
- Een analytische test
De test is nodig om te bepalen of je wiskunde voldoende beheerst.
- Intake interview
In het gesprek bespreken we de pitch. Ook komt aan bod of je geschikt bent om in een disciplinair team te werken en of het masterniveau van deze opleiding bij jou past. Want er wordt behoorlijk wat zelfstandigheid van je verwacht tijdens deze opleiding. Natuurlijk is er voor jou ook alle gelegenheid om vragen aan ons te stellen. Kortom, we kijken of jij bij de opleiding past en de opleiding bij jou.
De uitkomst van het gesprek kan zijn dat we beiden positief zijn. Als er twijfels zijn, dan bespreken we die met elkaar. We kunnen je dan adviseren niet van start te gaan. Maar let op, dit is een advies. Je beslist uiteindelijk zelf of je je aanmelding doorzet of annuleert.
Inhoud van de studie
De eenjarige master Next Level Engineering (60 EC) bestaat uit twee semesters van elk 30 EC:

Banen, baankansen en salaris
Na het afronden van deze masteropleiding krijg je de titel Master of Science. Met de master Next Level Engineering ontwikkel je je tot een veelzijdige professional. Dat betekent dat je na afronding van de master verschillende kanten op kan, in lijn met de gevarieerde thema's waar je tijdens je opleiding kennis mee hebt gemaakt. Als Next Level Engineer kun je bijvoorbeeld aan de slag bij technische adviesbureaus en technische gezondheidsbedrijven, maar ook bij duurzame energiebedrijven en bedrijven in de smart industry. Al deze vakgebieden zullen een Next Level Engineer met open armen ontvangen.
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Inschrijven en aanmelden
Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.
Studiekosten en -financiering
Collegegeld
De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.
Studiefinanciering
Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.
Officiële opleidingsnaam
Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):
- Officiële opleidingsnaam: Next Level Engineering
- Naam internationaal: Next Level Engineering
- Opleidingscode (Isat): 49144
- Instellingscode (Brin): 27UM
- Graad: Master of Science
De graad, officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.
Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Downloads
De Onderwijs- en Examenregeling van de Master Next Level Engineering is binnenkort beschikbaar.