Marieke Gombault en Lonneke Frie ontwikkelen een methode om organisatiefactoren die transities kunnen versnellen of tegenwerken in kaart te brengen voor uw organisatie. Doel is een duidelijk beeld van de huidige situatie te schetsen en verbeterpunten te identificeren. We zoeken een bedrijf waar we de methode kunnen toepassen en dat met ons wil leren. Doel is het interne ecosysteem te verbeteren zodat medewerker zich kunnen en willen ontwikkelen en bij gaan dragen aan de gewenste duurzaamheidstransitie. 

Wat houdt de deelname in? 

  • Beschikbaar stellen van een sparringpartner/projecttrekker die de organisatie goed kent (bijvoorbeeld vanuit HR en/of Duurzaamheidsmanager). Tijdsbesteding ca 4 – 5 dagen. 
  • Opstellen van een werkgroep met vertegenwoordigers van afdelingen die bij moeten dragen aan de duurzaamheidsambitie (welke afdelingen betrokken moeten worden, bepalen we met de projectleider). De werkgroep neemt komt bij elkaar in 3 of 4 sessies van 1 dagdeel. 
  • De medewerkers van afdelingen die bij moeten dragen aan de duurzaamheidsambities, vullen een vragenlijst in (ca. 15 min pp). 
  • U ontvangt een rapportage (of een presentatie aan het management) met een analyse van de huidige stand van zaken en met mogelijke aanknopingspunten om het interne ecosysteem voor de transitie naar duurzaamheid te verbeteren. 

Heb je interesse om deel te nemen? Mail dan naar Marieke Gombault, via mygombault@hhs.nl of bel (06 - 20 40 80 53).

Ga naar de projectpagina Flexpertise voor een duurzame, inclusieve toekomst