Intreerede Monique Berger, Lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport

Monique Berger

In het kort

Datum:

16 juni 2022

Tijd:

15:00 - 18:30

Locatie:

Aula De Haagse Hogeschool

Monique Berger is sinds januari 2021 lector Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport, onderdeel van het kenniscentrum Health Innovation van De Haagse. Tijdens haar intreerede op 16 juni 2022 presenteert zij, samen met haar kenniskringleden, de onderzoeksthema’s en ambities van het lectoraat. Ook gaat zij in gesprek met stakeholders zoals betrokkenen uit het veld van de revalidatie en bewegen en sport.

Voor mensen met een fysieke beperking of een chronische aandoening is bewegen en sporten niet altijd vanzelfsprekend. Lichamelijke beperkingen of pijn tijdens het sporten kunnen het plezier in bewegen in de weg staan. Ook is het aanbod en/of de hulpmiddelen die nodig zijn om te kunnen bewegen of sporten niet altijd afgestemd op de wensen en mogelijkheden. Het lectoraat Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport zet zich in om mensen met een beperking net zo veel kansen te geven te bewegen en te sporten als mensen zonder beperkingen. Het lectoraat is een samenwerking van Basalt en De Haagse op het gebied van innovatie, kennisontwikkeling en onderzoek.

Programma

15.00 uur -  Inloop met koffie & bezoek aan de markt

15.45 uur – Opening door dagvoorzitter Paul Kuijer 

15.50 uur – Elisabeth Minneman (College van Bestuur)

15.55 uur - Willem Wiegersma (Raad van Bestuur Basalt)

16.00 uur - Son Burgers - Geerinckx (faculteitsdirecteur GVS) 

16.05 uur - Sjoerd Dreteler (ervaringsdeskundige/psycholoog) 

16.10 uur -  Intreerede Monique Berger

16.45 uur - Paneldiscussie door dagvoorzitter met Gertjan van der Linden (voormalig paralympisch sporter & bondscoach Nationaal Rolstoelbasketbalteam) , Sjoerd Dreteler (psycholoog en politicoloog), Martijn Schaaper (directeur InMarket en Rollz) en student Sportkunde en minor Niemand Buitenspel Doris van der Burg

17.05  - 18.30 uur – Afsluiting met borrel & bezoek aan de markt

Aanmelden & meer informatie

  • We zien u graag op 16 juni, bent u erbij? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.
  • Volg ons op Linkedin voor het laatste nieuws over het kenniscentrum en de intreerede van lector Monique Berger.