Schrijver en regisseur Philip Huff komt naar De Haagse!

Philip is te gast bij The Lighthouse Boekenclub. De boekenclub heeft zijn roman Wat je van bloed weet gelezen en gaat hierover met hem in gesprek. Jij kunt hier bij zijn!

Het interview wordt geleid door een van de leden van de boekenclub.

Dit evenement is open voor alle studenten en medewerkers, ook als je geen lid bent van de boekenclub. Graag wel eerst aanmelden.

Meld je aan!

Wat je van bloed weet

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen.

Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.

Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe.

Philip Huff - Wat je van bloed weet

Philip Huff

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur. Hij publiceerde vijf romans, een verhalenbundel, een essaybundel, een dichtbundel en een novelle en regisseerde twee korte films. Momenteel werkt hij aan zijn eerste speelfilm als scenarist en regisseur, Tussen hond en wolf.

Foto © Daniel Cohen

Philip Huff - copyright Daniel Cohen

The Lighthouse Boekenclub

Wil je graag meer lezen, maar kom je er niet aan toe? Ligt er een prachtig boek op je nachtkastje wat maar niet uitkomt? Doe dan mee met The Lighthouse Boekenclub!

The Lighthouse Boekenclub

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer