In de bibliotheekcatalogus vind je ook een groot deel van onze e-bookcollectie, waaronder veel verplichte literatuur. Deze e-books kan je net als de ‘papieren’ boeken vinden door te zoeken op bv. (woorden uit de) titel, ISBN, onderwerp of auteur. 

Als je een e-booktitel gevonden hebt, klik je op de link naar het e-book. Deze link kan je op je eigen laptop, pc of telefoon via de bibliotheekcatalogus openen, niet op de catalogus-pc in de bibliotheek.

Veel e-books hebben een onbeperkt aantal gebruikers, maar andere e-books kunnen maar door bv. één of drie gebruikers tegelijkertijd geopend worden.

Heb je vragen over bijv. het lenen (downloaden) of reserveren van e-books, zie de FAQ met veelgestelde vragen over e-books. 

Om een overzicht te krijgen van databanken die veel e-books bevatten, kan je in het A-Z databankenoverzicht op de bibliotheekwebsite filteren op ‘informatietype’, dus in dit geval op ‘e-books’. Je krijgt dan een lijst met links naar de databanken die veel e-books aanbieden.

Je kunt ook de E-Publication Finder gebruiken voor het vinden van de volledige tekst van de e-books.

De E-Publication Finder geeft een overzicht van, en toegang tot, duizenden e-journals (tijdschriften, kranten, magazines e.d.) en e-books die beschikbaar zijn via de HHs digitale bibliotheek. 

Naast de e-books die te vinden zijn in de bibliotheekcatalogus, vind je ook veel e-books in diverse collecties van verschillende leveranciers en uitgevers. 

Bookboon

Ga naar Bookboon.

 Biedt toegang tot meer dan 1600 gratis downloadbare studieboeken over onderwerpen als economie, statistiek, IT, engineering en natuurwetenschappen. Er zijn e-books beschikbaar in negen talen, die geschreven zijn door professoren van (internationale) topuniversiteiten.

Boom Digitale Bibliotheek

Ga naar Boom Digitale Bibliotheek

 Bibliotheekomgeving op maat voor de HHs met een selectie van de online boeken van Boom Juridische uitgeversBoom Lemma uitgevers en Eleven international publishing.

Meer informatie

Boomportaal

Ga naar Boomportaal

Digitale bibliotheek van uitgeverijen Boom Amsterdam en Boom Den Haag met ruim 2.400 e-books over vrijwel alle onderwerpsgebieden; en 54 e-journals op de domeinen Recht, bestuur en beleid, Maatschappij, Gezondheidszorg, HRM, Communicatie en talen. Je kunt de e-books binnen dit platform online lezen. Downloaden is niet mogelijk, printen kan per paragraaf. Bij e-journals is downloaden wel mogelijk en het gebruik van e-mailattendering of RSS om op de hoogte te blijven. Via de ‘Direct naar’-link is een overzicht met updates per rechtsgebied te vinden, geredigeerd door specialisten binnen het betreffende rechtsgebied. Voor de meeste boeken geldt dat er maar 1 gebruiker tegelijk in het boek kan kijken. Als een boek niet beschikbaar is, probeer het dan later nog eens. Zie ook de e-books in de Boom Digitale Bibliotheek.

BSL Vakbibliotheek

Ga naar BSL Vakbibliotheek

 Bevat full-text Nederlandstalige tijdschriften en e-books over gezondheidszorg en hulpverlening van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum op het SpringerLink platform (toegang van 1997). Inclusief het archief van diverse naslagwerken en de nieuwe artikelen van het Jaarboek Fysiotherapie en het Informatorium van Voeding en Dietetiek.

Directory of Open Access Books (DOAB)

Ga naar Directory of Open Access Books (DOAB)

 Bevat een overzicht van vrij toegankelijke (open access) wetenschappelijke e-books, die ook full tekst verkrijgbaar zijn. De groeiende collectie bestaat uit meer dan 10.000 e-books

Meer informatie

eBooks Collection (EBSCOhost)

Ga naar eBooks Collection (EBSCOhost)

Een groeiend aantal voornamelijk Engelstalige studieboeken op alle onderwerpsgebieden van bekende uitgevers zoals McGraw Hill, Wiley en Elsevier. Bevat ook Nederlandstalige e-books van o.a. Noordhoff. 

Meer informatie

InTechOpen

Ga naar InTechOpen

Geeft toegang tot vijf e-journals en meer dan 3200 Engelstalige e-books in de technische-, (bio)medische-, management en economische wetenschappen.

OAPEN

Ga naar OAPEN

 De Open Access Publishing in European Networks bibliotheek bevat meer dan 2500 gratis, meertalige wetenschappelijke boeken (full text), vooral op het gebied van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. OAPEN werkt samen met uitgevers om een kwalitatieve collectie van Open Access boeken op te bouwen.

O'Reilly Safari

Ga naar O'Reilly Safari

Digitale bibliotheek met ongeveer 39.000 e-books en +6.000 video tutorials van toonaangevende uitgevers op het gebied van technologie, digitale media, techniek en business. Naast e-books en video tutorials zijn ‘learning paths’ ook een onderdeel van het digitaal aanbod. IT-ers, software ontwikkelaars, web designers en systeembeheerders gebruiken O'Reilly Safari als de bron voor onderzoek, probleemoplossing en certificaat training. De e-books kun je online lezen, niet downloaden. De licentie is voor onbeperkt gebruik.Simultaan zoeken: kopieer URL (adresbalk) van gevonden record. Log in op O'Reilly Safari en plak de URL voor toegang. Zie ook de halfjaarlijkse lijst van verwijderde titels.

Meer informatie

SpringerLink

Ga naar SpringerLink

 Bijna 55.000 ebooks, beschikbaar op het SpringerLink platform.