Wat is er te doen?

18, 19 & 20 september · Hoofdvestiging

Drie dagen lang is er op en rond het centrale plein op de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool van alles te beleven en te doen: van een goed gesprek met Oscar of een kunstrondleiding tot het laten zetten van een échte tattoo. Kom langs, ontmoet andere studenten en docenten en laat je inspireren! En vergeet niet: life is a circus! ;-)

Francine Oomen - Hoe overleef ik - copyright Gerlinde de Geus

Hoe-overleef-ik is terug!

Survivaltips van Francine Oomen voor Gen Z en Millenials

Las jij vroeger ook de Hoe-overleef-ik-boeken van Francine Oomen? Van je eerste zoen tot een gebroken hart en van irritante ouders tot de brugklas: Francine had voor al onze puberproblemen een oplossing. Francine Oomen is terug en geeft in haar nieuwe boekenreeks dit keer survivaltips voor het volwassen leven. Volwassen worden in een tijd van burn-outs, studieschuld, identiteitscrises, mentale problemen, overspannen huizenmarkt, toekomststress en nog veel meer…

18 september · 16.00 - 17.00 uur · Speakers' Corner

Crash Course Dutch Politics

Crash Course Dutch Politics

Since this summer, the Dutch political landscape has shifted remarkably. Beyond Mark Rutte's exit as prime minister, several politicians from different parties won't return to government or parliament. Join a lunch session with European Studies lecturer Dave van Ginhoven, a Dutch-Canadian, to grasp this transformation. Learn about Dutch parties spanning left to right, the tendency for three to four-party coalitions in governance, and the unique 'polderen' concept in Dutch politics.

19 september · 12.00 - 13.00 uur · Speakers' Corner

The Lighthouse - Kunst - Michel Francois - Untitled

Kunstrondleiding met Jurriaan

Er zijn veel vormen van kunst te vinden in De Haagse Hogeschool. Soms valt deze kunst zelfs nauwelijks op! Om daar verandering in te brengen, organiseren we een korte, maar krachtige lunch kunstrondleiding! Loop mee met onze gids Jurriaan en ontdek de variëteit van onze kunstcollectie. We verzamelen in de centrale hal bij de vuurtoren.

19 & 20 september · 12.15 - 13.15 uur · Speakers' Corner

The Lighthouse Pub Quiz

PUB QUIZ!

Zin in wat hersengymnastiek en gezelligheid? Doe mee aan onze pubquiz, geleid door quizmaster Matthijs! Scherp je kennis aan, daag je vrienden uit en maak kans op leuke prijzen. Kom langs voor een avond vol vragen, lachen en plezier! Aanmelden is niet nodig.

19 september · 17.00 - 17.45 uur · Atrium

The Lighthouse - Post op Pootjes

Post op Pootjes

Een kaartje sturen, het gebeurt niet vaak meer in dit digitale tijdperk. Maar het is zó leuk! Joska tekent een uniek ansichtkaartje speciaal voor jou aan de hand van jouw verhaal. Jij hoeft er alleen nog een boodschap op te schrijven voor de ontvanger. Joska zorgt dat er een postzegel op komt en het kaartje een dag later echt op de bus gaat! Leuk toch?

20 september · 11.30 - 14.30 uur · Atrium

Sander Palm, co-auteur van het boek Golden Behaviors

Workshop Golden Behaviors

Succesvol en gelukkig studeren vraagt om een gezonde levensstijl. Dat blijkt niet altijd makkelijk, want de verleidingen zijn groot. Dus wat maakt nou dat je echt naar de sportschool gaat, wat helpt dat je gezonder gaat eten en hoe kun je stoppen met roken of te veel drinken? Docent Sander Palm verzorgt een inspirerende en interactieve workshop over ‘Golden Behaviors’. Tijdens de workshop leer je nudges in te zetten om gedrag positief te beïnvloeden. Zowel bij jezelf als bij anderen!

20 september · 14.00 - 15.00 uur · Innovation Playground

Café op The Lighthouse Festival

The Lighthouse Café

Kom gezellig bij ons langs voor een verfrissend drankje in ons pop-up café in de centrale hal, ontmoet nieuwe mensen, win prijzen door te draaien aan het rad van fortuin en kom natuurlijk meer te weten over The Lighthouse.

18, 19 & 20 september · Zie openingstijden bij de bar · Atrium

Samen tekenen

Samen tekenen

We leggen een groot canvas doek neer op een grote tafel. Daarnaast een tafel met potloden stiften verf en nog veel meer! Ben je ervaren tekenaar of heb je nog nooit een kwast in je handen gehad? Kom langs en teken en schilder mee aan het grote werk dat met ieders bijdrage vanzelf gaat ontstaan. Neem je momentje en pak verf, potloden of stiften en ga creatief aan de slag! Begeleiding: Corrien van Buuren en Margot Drosten van Atelier de Pleijsterplaats.

18 & 19 september · 12.00 - 14.00 uur · Atrium

Fake tattoo shop

Tattoo shop

Unieke tattoos, meesterlijk gezet. Ons team van ervaren tatoeëerders staat klaar gedurende een volle driedaagse sessie om een kunstwerk op jouw huid te "vereeuwigen". Dat wil jij toch ook! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken (vol = vol). Laat je inspireren!

18, 19 & 20 september · 12.00 - 13.00 uur · Atrium

The Lighthouse - Gesprekkerette

Goed gesprek met Oscar

Oscar Prinsen biedt een goed gesprek aan voor wie maar wil. Voel je uitgenodigd om te komen praten! Je ziet hem vanzelf, in zijn witte pak op zijn hoge stoel in de centrale hal. Is de stoel naast hem leeg? Neem dan vooral plaats! Oscar is een maatschappelijk geëngageer​​​d kunstenaar met een filosofische inslag. Hij werkt vanuit Het Instituut voor de Loslopende Mens.

18, 19 & 20 september · 12.00 - 14.00 uur · Atrium

The Lighthouse - The Lighthouse Festival 2021 - plein

Expositie Photos of Freedom

In mei organiseerden we samen met fotograaf Jeroen Swolfs een smartphone fotowedstrijd. Deelnemers kregen theorie- en praktijklessen in smartphonefotografie en kregen als opdracht om het thema vrijheid vast te leggen. Kom naar de expositie om het werk van de vier prijswinnaars te zien!

18, 19 & 20 september · Atrium

Café op The Lighthouse Festival
Fake tattoo shop
The Lighthouse - Feesttantes
The Lighthouse - Post op Pootjes
The Lighthouse - Blue Pearl in de maak
The Lighthouse - The Lighthouse Festival 2021 - plein
The Lighthouse - Vuurtoren
The Lighthouse - Gesprekkerette

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Lees meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer