Een interactief gesprek met het publiek rond statements geïntroduceerd door de persoonlijke overtuigingen van twee sprekers: Sam Schwencke, een klimaatactivist en lid van Extinction Rebellion, en Jeremy Bentham, een voormalig lid van de World Energy Council, met een loopbaan van 40 jaar bij Shell. Emma Prins, docent politiek bij European Studies, leidde deze sessie.

Jeremy en Sam deelden hun perspectieven over een duurzame toekomst en de rol van de fossiele brandstofindustrie in onze samenleving. Jeremy zette zich in voor de energietransitie binnen Shell, terwijl Sam haar functies als raadslid bij de gemeente Rijswijk en ambtenaar bij de gemeente Den Haag opgaf om zich volledig te wijden aan activisme. Beiden streven naar een duurzame toekomst, maar hun benaderingen en het tempo waarin ze pleiten voor verandering kunnen variëren.

Dit boeiende gesprek zal je aansporen om na te denken over je rol als professional, burger en mens op deze planeet. Welke bijdrage kun jij leveren in de strijd tegen klimaatverandering en aan een betere toekomst voor ons allemaal?

Dit evenement vond plaats op 12 oktober 2023 in de Speakers' Corner van De Haagse Hogeschool en werd georganiseerd als onderdeel van de Week van de Duurzamaheid in samenwerking met Green Office, Mission Zero en Zero Waste FZ&IT.