Op woensdag 7 december 2022 vond de Martin Luther King Lezing plaats aan De Haagse Hogeschool. Tijdens deze boeiende avond waren er inspirerende gasten, meeslepende live-optredens en krachtige woorden die deden nadenken over de noodzaak van burgerlijke ongehoorzaamheid en de inspirerende vormen ervan in het verleden en heden.

De lezing werd dit keer gegeven door journalist en programmamaker Clarice Gargard. In haar toespraak 'Why resist?', benadrukte Clarice het belang van weerstand en het belang van zelfkennis en respect voor de geschiedenis. Ze ging in op de wereldwijde revoluties, het concept van 'woke' zijn en de cultuur van 'cancelen, verantwoording en aanspreken', terwijl ze reflecteerde op de weg naar bevrijding en transformatie.

Oud-student Maria Toko modereerde de lezing en er waren optredens van singer-songwriter Jhilani Wijsman en de winnaars van de Martin Luther King Performance wedstrijd 2022: Soraya Shawki, Uchaindani Watson en Kershawn Rijssel. Deze optredens kunnen hieronder ook bekeken worden.

De Martin Luther King Lezing is een jaarlijks evenement dat het gedachtegoed van Martin Luther King promoot om zo bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving. Justice and Peace organiseert deze lezing in Den Haag samen met de Stichting Martin Luther King Lezing en dit jaar The Lighthouse, De Haagse Hogeschool.