Vandaag vond de kick-off van de Academische Werkplaats plaats, waarin het lectoraat Relationele Zorg participeert. De Academische Werkplaats is geïnitieerd vanuit het Kenniscentrum Health Innovation. Het lectoraat Relationele Zorg zal binnen dit project consortiumpartners trainen in het afstemmen met de gebruikers van technologie, in al hun kleuren.

Burgers, patiënten en cliënten werken in dit project mee als volwaardig onderzoeker, ondersteunt door de lector en onderzoekers van het lectoraat. Gedurende dit traject zullen we regelmatig op onze website updates geven van de voortgang.

Wat is een Academische Werkplaats?

In een Academische Werkplaats werken verschillende partijen samen om relevante kennisvragen in de praktijk van hulpmiddelenzorg in de thuissituatie te verzamelen, prioriteren, onderzoeken en vervolgens ontwikkelde kennis te implementeren in de praktijk. De werkplaats zorgt voor een betere samenwerking tussen praktijk, onderzoek, onderwijs en hulpmiddelengebruikers – met als doel dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.