Den Haag heeft een eigen klimaatakkoord! Haagse bewoners, ondernemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente werken daarin samen om Den Haag versneld klimaatneutraal te maken en samen te werken aan oplossingen voor de stad in relatie tot de EU-missie 100 klimaatneutrale en slimme steden. Het Kenniscentrum Mission Zero van De Haagse Hogeschool is een sleutelpartner. De ambitie is helder: in 2030 wil de Gemeente Den Haag klimaatneutraal zijn! 

In totaal zitten er nu 38 klimaatdeals in het Haags Klimaatakkoord en werken 115 verschillende partners mee. Als kenniscentrum en vertegenwoordiger van ons brede duurzaamheidsthema aan de hogeschool, dragen we bij aan 10 van deze deals. Het lectoraat Future Urban Systems & Energy in Transition, onze collega's en studenten spelen een cruciale rol in wijkgerichte aanpakken voor klimaatdeals, zoals Slim laadplein Vruchtenbuurt, Digital twin voor wijkrenovatie Mariahoeve en Smart City technicus Energytransitie.  

Lector Rizal Sebastian benadrukt de eer om samen met al onze partners ons kenniscentrum te vertegenwoordigen in deze unieke samenwerking met de Gemeente Den Haag, kennisinstellingen in onze regio, bedrijven en bewoners. Leading lector en directeur van het kenniscentrum Sander Mertens voegt toe: "Dit akkoord toont ook aan dat ons eigen huisvestings- en onderzoeksproject, Hoofdvesting Haagse Hogeschool Paris Proof maken, verder reikt dan alleen de hogeschool en kan worden uitgebreid vanuit onze eigen omgeving naar een regionale invulling, in samenwerking met de Gemeente Den Haag. Daar ben ik trots op." 
 
Samen zorgen we voor een fijne, gezonde en groene stad, die voorbereid is op de toekomst! 

Wil je meer weten over het Haags Klimaatakkoord? Op de website vind je nog veel meer informatie.

Haags Klimaatakkoord in de media: