Op 12 december 2023 vond op De Haagse Hogeschool een inspirerende lezing plaats met als thema 'De Wondere Wereld van Afval en Duurzaamheid'. Deze bijeenkomst bood een unieke kans voor degenen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en een positieve impact op het milieu willen hebben. De belangrijkste boodschap van de lezing: duurzaamheid moet je gewoon doen, maar het begint ook met het vergaren van kennis - een kans die deze ochtend bood.

Bernard Janssen (Facilitair adviseur HHS), Karen Bakx (EcoSmart Sales Engineer) en Gilbert de Raad (Circular Economy Specialist bij Renewi) namen de deelnemers in een ochtend mee rondom dit thema. De lezing gaf inzicht te geven in de wereld van afval en onthulde wat er uiteindelijk met ons afval gebeurt.

Deelnemers kregen niet alleen informatie over de problemen rond afval, maar er werden ook oplossingen genoemd. De sprekers deelden een aantal handige tips over het aannemen van een duurzame levensstijl en verstrekten feiten en kennis over hoe Nederland omgaat met afval. Iets waar we allemaal een bijdrage aan kunnen leveren.