In sommige Haagse wijken wonen relatief veel kinderen en jongeren met overgewicht. Tot nu toe slagen professionals er maar gedeeltelijk in deze doelgroep goed te helpen. De Haagse Hogeschool, LUMC-Campus Den Haag en ROC Mondriaan bundelen hun krachten en gaan samen met GGD Haaglanden, Stichting Lijn 1 Den Haag, ZWconnect en Xtra Welzijn aan de slag met het ontwikkelen van een unieke, domein overstijgende nascholing om deze uitdaging het hoofd te bieden.

We ontwikkelen de nascholing samen met professionals uit de wijk, kinderen en jongeren met overgewicht en hun ouders. In dit nascholingsprogramma staat het samen leren in de praktijk centraal: we benutten de kracht van de doelgroep en sluiten aan bij de kennis die professionals al hebben. Het onderwijsprogramma wordt ontwikkeld in de Haagse wijken Bouwlust en Morgenstond. Daarna stellen we de nascholing beschikbaar voor andere wijken, gemeenten en vraagstukken. 

Namens De Haagse werken de docenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek en onderzoekers van het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende (GLSO) omgeving mee aan de ontwikkeling van het nascholingsprogramma. Lector GLSO, Sanne de Vries: “We willen samen het verschil maken en professionals in de wijk en de doelgroep laten ervaren dat een geïntegreerde aanpak werkt!” 

Dit project wordt mogelijk gemaakt met een subsidie van ZonMw.