Een conferentie over het traditionele en voorouderlijke land van de Massachusetts People (tegenwoordig bekend als Boston), markeerde de lancering van een nieuwe boekenserie van Leiden University Press: Studies in Oorlog, Conflict en Milieu. Onze onderzoeker Szilvia Csevár van het lectoraat United Nations Studies in Justice and Peace neemt deel aan de redactieraad en legt uit: "Oorlog is niet alleen een humanitaire crisis; het heeft ook kritieke gevolgen voor het milieu. De serie publiceert origineel onderzoek over de relatie tussen oorlog en milieu vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken en ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van de redactieraad."

Het onderwerp van de impact van oorlog op het milieu en de manier waarop dit de menselijke samenlevingen heeft gevormd, wordt onderzocht. Deze serie is de eerste in zijn soort, omdat het het onderwerp benadert vanuit een wereldwijd perspectief, door alle historische perioden heen en vanuit verschillende disciplines zoals Studies in War, Conflict en Environment. Voorbeelden van onderwerpen die in de delen worden geanalyseerd, zijn conflicten die worden aangedreven door milieuveranderingen, oorlog gerelateerde demografische verschuivingen die directe of impliciete gevolgen hebben voor het milieu, en inspanningen tot wederopbouw tijdens en na grote conflicten en de gevolgen daarvan voor het milieu.

Kenniscentrum Global and Inclusive Learning is trots op de rol die Szilvia in dit fascinerende project zal spelen als lid van de redactieraad.