Veel mensen hebben deze winter elke dag Warmetruiendag. Energiebesparing staat vanwege de energie- én klimaatcrisis met stip op 1. De hoge energierekening en de stijgende prijzen treffen sommige mensen in de samenleving extra hard. Dit merkt ook de Reshare Store van het Leger des Heils. Reshare Store verkoopt of doneert tweedehands kleding voor mensen in nood of met een klein budget. Zij hebben dit jaar een te kort aan warme kleding.

Daarom verzamelden we van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari truien in voor de Reshare Store. Zo komen de truien terecht bij de mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Trek een extra warme trui aan

Ook op De Haagse ging de verwarming tijdens Warmetruiendag een graad lager. Eén graad lager, bespaart 6% energie. Op deze dag besparen we landelijk het jaarverbruik van drie Waddeneilanden.

Over Warmetruiendag

Warmetruiendag wordt ieder jaar op een vrijdag in februari, rond de ‘verjaardag’ van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol, georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, de samenwerking van ruim 150 gemeenten, provincies en waterschappen voor ambitieus klimaatbeleid. Meer informatie vind je op www.warmetruiendag.nl.

Dit initiatief is een samenwerking tussen de Green Office, Mission Zero, Zero Waste en The Lighthouse.