Waarom Python belangrijk is voor data science 

 Wat Python zo handig maakt voor data science is de overvloed aan kant-en-klare tools die beschikbaar zijn op internet. Of je nu gegevens wilt analyseren, visualiseren of bewerken, Python heeft de tools die je nodig hebt. En het beste van alles is dat Python heel logisch in elkaar zit, wat het leren ervan gemakkelijk maakt. Een ander groot voordeel van Python is de overvloed aan online lesmateriaal. Of je nu liever leert via video's, tutorials of interactieve oefeningen, er is altijd wel iets te vinden dat bij jou past.  

Vind je het leuk om te programmeren op school? Dan kun je ook meteen met Python beginnen. Heb je nog geen ervaring met programmeren? Geen zorgen! Deze eenvoudige, intuïtieve programmeertaal leer je zo aan. Je oefent er thuis uitgebreid mee en maakt voor ieder college van tevoren oefeningen met het online lesmateriaal. Op school pas je de techniek toe in praktijkvoorbeelden. Zo leer je razendsnel een Python-ster te worden. 

Basisprincipes van Python programmeren 

Python is een programmeertaal die logisch en simpel in elkaar zit. Met een paar eenvoudige regels schrijf jij al een programmaatje waar je vroeger een expert voor moest inhuren. Met Python ben je een paar tikken weg van het analyseren van informatie of het maken van ingewikkelde plaatjes. Hoe gemakkelijk het voor de gebruiker misschien is, des te ingewikkelder is het systeem daarachter. Python is een veelzijdig en krachtig middel om data op een dieper niveau te begrijpen en te visualiseren.  

Hoe Python te leren als beginner 

Oefenen, oefenen, oefenen. Niets verslaat de praktijk als het gaat om het aanleren van Python. Schrijf kleine programma's of los oefeningen op en bouw projecten om je vaardigheden te versterken en te verbeteren. Dit doe je alleen en samen met je docent en medestudenten. Voor je het weet, heb je Python onder de knie! 

Praktische toepassingen van Python in data science 

Uiteindelijk kun je Python ook gebruiken in het dagelijks leven. Daarbij gaat het niet alleen om grote zaken als zelfrijdende auto’s of een pandemie bestrijden. Data science gaat binnenkort overal gebruikt worden. Of het nu gaat om een slimme fitnessapp of fraudebestrijding bij de bank, overal is een algoritme voor nodig. In de bibliotheek van Python kun je online heel veel van dit soort algoritmes vinden en kant-en-klaar gebruiken. Tijdens de opleiding leer je om het juiste algoritme te gebruiken. Voor je het weet tik jij een programma waarmee een bedrijf veel geld kan besparen. Of beter, de wereld beter maakt! 

Bronnen om Python te leren 

Datacamp is een goede en betrouwbare website voor het leren programmeren van Python. 

Je kunt er direct met een gratis account mee aan de slag.