Een studie kiezen, hoe doe je dat?

SCC170411WS002Een studie kiezen doe je niet zomaar. De Haagse Hogeschool biedt door het jaar heen diverse activiteiten om je een zo helder mogelijk beeld van de verschillende studies te geven. En om uit te vinden wat dat nu betekent: studeren aan De Haagse. Zodat je uiteindelijk vol overtuiging op de aanmeldknop klikt. Of juist vol overtuiging niet.

In dit overzicht zijn onze studiekeuzeactiviteiten per situatie aangegeven. Je mag hier natuurlijk van afwijken. Je bent altijd welkom om bijvoorbeeld een studiekeuzetest te doen of een Open Dag te bezoeken. Kies wat bij je past!

Welke situatie is op jou van toepassing?

 

Doe de studiekeuzetest

Heb je geen idee wat je wilt? De juiste studiekeuze maken is vaak lastig. De studiekeuzetest helpt je om erachter te komen wat jij het allerleukst vindt. Ga naar de studiekeuzetest.

Bezoek een Open Dag

Tijdens één van onze open dagen kun je onze gebouwen van buiten en van binnen bekijken. Natuurlijk kun je ook presentaties bijwonen van de opleidingen die je interessant vindt. En praten met studenten en docenten. Op de Open Dag pagina vind je alle data en kun je je aanmelden voor onze eerstvolgende Open Dag.

Volg een studiekeuzeworkshop

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee of meerdere opleidingen? Het Study & Career Centre van De Haagse Hogeschool biedt verschillende workshops aan om je te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. Ben je geïnteresseerd in een studiekeuzeworkshop, bekijk dan hier ons aanbod.

Bestudeer de opleidingsinformatie

Op onze website staat uitgebreide informatie over alle opleidingen. Welke vakken je krijgt, wat je ermee kunt worden, hoe het zit met stages en hoe je je inschrijft.

Volg een studiekeuzeworkshop

Wat te doen als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan studeren of als je twijfelt tussen twee of meerdere opleidingen? Het Study & Career Centre van De Haagse Hogeschool biedt verschillende workshops aan om je te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. Ben je geïnteresseerd in een studiekeuzeworkshop, bekijk dan hier ons aanbod.

Ga in gesprek met de studiekeuzeadviseur

Wil je jouw vragen of twijfels in een persoonlijk gesprek bespreken, dan helpt de studiekeuzeadviseur je graag op weg met een onafhankelijk advies. Hij of zij kijkt samen met jou naar je interesses en ambities. Het gesprek duurt ongeveer een uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Je maakt een afspraak via het intakeformulier, maar mag hiervoor ook altijd even langslopen bij de balie in het hoofdgebouw.


Kom een dagje meelopen

Kom je een dag meelopen, dan ervaar je hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten echt met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt de hele tijd begeleid door één van onze studenten. Wil je meelopen? Check dan bij de opleiding van jouw voorkeur of de mogelijkheid er is en hoe je je op kunt geven.

Neem contact op met de opleiding

Weet je al welke opleiding je wilt gaan doen en wil je inhoudelijk meer informatie over bijvoorbeeld het vakkenpakket en eventuele vrijstellingen? Op onze opleidingspagina vind je gedetailleerde informatie. Voor advies over jouw persoonlijke situatie is de contactpersoon van de opleiding de aangewezen persoon. Je vindt deze contactgegevens onder ‘praktische informatie’.

Ga in gesprek met de studiekeuzeadviseur

Denk je erover te switchen van opleiding? Of heb je inmiddels een baan en wil je weer terug de collegebanken in? Onze studiekeuzeadviseur helpt je graag op weg met een onafhankelijk advies. Zij kijkt samen met jou naar je interesses en ambities. Het kan zijn dat ze je tijdens het gesprek een beroepentest invult of na afloop het advies meekrijgt een studiekeuzeworkshop te volgen. Je maakt een afspraak via het intakeformulier, maar mag hiervoor ook altijd even langslopen bij onze balie in het hoofdgebouw.

Volg een studiekeuzeworkshop

Waar begin je bij het kiezen van een opleiding die bij je past? Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? In deze workshop gaan we jou met opdrachten aan het denken zetten om erachter te komen wat jou inspireert. Ben je geïnteresseerd in een studiekeuzeworkshop, bekijk dan hier ons aanbod.