Meelopen

SCC170411WS027Allemaal leuk en aardig, die georganiseerde programma’s en open dagen. Maar jij wilt weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag, die door een groot aantal opleidingen wordt aangeboden.

Tijdens de meeloopdag word je gekoppeld aan een student die jou op sleeptouw neemt. Samen volg je zijn of haar lessen en maak je een gewone lesdag mee. Geen op maat gemaakt programma voor jou, dus dat betekent dat je soms middenin een blok binnenkomt. Het kan zijn dat je er niks van snapt. En dat is helemaal niet erg. Je volgt tenslotte ‘zomaar’ een paar lessen en bent niet voorbereid. Het gaat erom dat je ziet hoe het eraan toe gaat. In het echt. Hoe studenten met elkaar omgaan en wie de docenten zijn.

Voor wie is de meeloopdag bedoeld?

Zit je in je eindexamenjaar of het jaar ervoor en heb je al een Open Dag bezocht (mag ook van dezelfde opleiding bij een andere hogeschool)? Dan kan je je aanmelden voor de meeloopdag.

Aanmelden

Wil je meelopen? Aanmelden voor meelopen wordt per opleiding georganiseerd. Ga op de website naar de opleiding van jouw keuze en schrijf je in! Let op: niet alle opleidingen bieden de mogelijkheid om mee te lopen, vaak kun je bij deze opleidingen dan wel Proefstuderen