Startinformatie

Op deze pagina vind je veel belangrijke informatie om goed voorbereid van start te gaan met je opleiding aan De Haagse. Vanwege de coronamaatregelen zijn er nog veel zaken rondom de start van het studiejaar waarvan we niet precies weten hoe ze zullen verlopen. Deze pagina wordt in de aanloop naar 1 september regelmatig aangepast met nieuwe informatie.

Wat de impact is van de anderhalve meter maatregelen, en antwoord op je vragen hierover vind je op de anderhalvemeterimpact-pagina.

Introperiode

Helaas is er dit jaar geen grootschalige fysieke (stads)introductie. Informatie over hoe je het studentenleven op De Haagse Hogeschool en in jouw studiestad toch kan verkennen, wordt in de komende maanden op deze pagina gepubliceerd.

Handig om te weten

Bereikbaarheid

Bekijk de routebeschrijvingen naar en plattegronden van de diverse locaties van De Haagse en je weet precies hoe je er moet komen.

IT-account netwerk De Haagse Hogeschool

Als student aan De Haagse Hogeschool heb je een HHs IT account. Kort na het indienen van je aanmelding (als je niet via DigiD in Studielink hebt ingelogd: nadat de Centrale Studenten Inschrijving je ID heeft verwerkt) heb je je inloggegevens per e-mail ontvangen. Je account geeft toegang tot alle studentencomputers en IT-voorzieningen van De Haagse Hogeschool. Denk aan: je mailbox, Studentennet, Blackboard, Osiris Student en de Studenten App.

Campus Card

Met je campuscard kan je printen en kopiëren op De Haagse. Ook kan je ‘m gebruiken om aankopen bij de catering of uit de koffie-/frisdrank-/snackautomaten af te rekenen. Als je in Studielink een woonadres in Nederland hebt opgegeven, krijg je de kaart voor 1 september thuisgestuurd. Als je in Studielink een woonadres in het buitenland hebt opgegeven, kan je ‘m na de start van je studie op vertoon van ID ophalen bij de Frontoffice van je HHs-vestiging. Voor vragen kan je ook bij de Frontoffice terecht.

Afronding inschrijving

Sta je nog niet ingeschreven? In Osiris Student (login met je @student.hhs.nl account) zie je welke stappen je (nog) moet nemen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Als je alle stappen voor je inschrijving gedaan hebt wijzigt de status van je aanmelding in Studielink en in Osiris Student naar ingeschreven. Je krijgt daarvan ook per e-mail een bevestiging.
Heb je na het checken van Osiris Student nog vragen over de status van je inschrijfverzoek, neem dan gerust contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Wil je de informatie over de inschrijfprocedure nog eens nalezen, kijk dan op onze website.

Huisvesting

Toch maar besloten om op kamers te gaan, of nog steeds op zoek? Lees de tips voor het vinden van een studentenwoning.

Bezoek ook onze pagina Help ik word student voor meer tips!

Startinformatie per opleiding voor september 2020

Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Voor de zomervakantie wordt hier handige en belangrijke informatie van je opleiding toegevoegd over onderwerpen als je lesrooster, je boekenlijst, wanneer je precies van start gaat en wat je daarvoor nodig hebt.

Start je bij één van onze Engelstalige opleidingen, vind je hier de startinformatie.