Welkom! Jouw start aan De Haagse Hogeschool

*De startinformatie voor het studiejaar 2022/2023 volgt in juni.

Op deze pagina vind je veel belangrijke informatie om goed voorbereid van start te gaan met je opleiding aan De Haagse. Vanwege de coronamaatregelen zijn er nog wat zaken rondom de start van het studiejaar waarvan we niet precies weten hoe ze zullen verlopen. Deze pagina wordt in de aanloop naar september regelmatig aangepast met nieuwe informatie en updates. Kom hier dus regelmatig een kijkje nemen!

Meer weten over de impact van de laatste persconferentie op het nieuwe studiejaar? Lees hier het bericht.

Ga naar:

Coronamaatregelen op De Haagse

Wat de impact is van de coronamaatregelen, en antwoord op je vragen hierover vind je op de pagina 

Studeren en werken in tijden van corona.

Help ik word student!

Je gaat beginnen aan een nieuwe fase in je leven. Je gaat studeren, misschien wel op kamers, je kent de stad misschien nog niet zo goed, je werkt naast je studie en je krijgt heel wat meer verantwoordelijkheid. Best spannend toch? Dat begrijpen wij heel goed. En als alles nieuw is kan je best wat tips & tricks gebruiken hoe je iets moet aanpakken, of waar je dingen kan vinden. Kortom, hoe jij jouw studietijd aan De Haagse lekker doorkomt. 

Daarom krijg je van ons 23 tips voor een perfecte studiestart. Bij iedere tip vind je links naar pagina’s waar je meer kunt lezen. 

Succes en veel plezier!

Introductieperiode

Introductietijd op De Haagse

Je bent vast benieuwd naar de hogeschool, je opleiding, klas, medestudenten en docenten. Elk collegejaar op De Haagse begint met de introductie. Hier leer je al die nieuwe mensen kennen en hoor je wat de hogeschool je allemaal te bieden heeft. 

Je start jouw studie aan De Haagse met de introductie van jouw opleiding. Wil je weten wat je opleiding voor jou op het programma heeft? Kijk dan onderaan deze pagina wanneer je waar verwacht wordt.

Naast de introductie van jouw opleiding ben je ook van harte welkom om mee te doen aan de introductietijd voor alle studenten van De Haagse.

We houden sommige dingen nog een verrassing (wel zo leuk)! Maar een paar onderdelen kunnen we vast bekend maken:

Op dinsdag 31 augustus om 12.00 uur kun je meedoen met een workshop hoelahoep op de waterzebra voor de hoofdvestiging. Dus, wil jij die heupen in beweging krijgen? Kom dan langs!

Trek van al die eerste indrukken? Op 2 september pak je een gratis ontbijtje mee op weg naar college of introductie van je opleiding (op = op / hoofdvestiging). En op dezelfde dag, van 10.00 – 11.00 uur, kun je even helemaal zen ontspannen met een yoga lesje. Wil je meedoen? Geef je dan op via campus@hhs.nl.

Stadsintroductie Den Haag 

Wil jij je studententijd in Den Haag echt goed starten? Doe dan mee met de Haagse stadsintroductie. Je kunt je opgeven voor 1 of natuurlijk voor alle events! Jou aangeboden door het studenten- en verenigingsleven in Den Haag.

  • Op woensdag 25 augustus van 20:00- 00:00: Student Get Together @ Haagse Kluis: Kom kennismaken met alle Haagse studentenverenigingen! Op 25 augustus is iedere aanstaande student welkom om langs te komen bij de Haagse Kluis op het Plein in Den Haag. Met leuke spelletjes, informatiestalletjes en een gezellige borrel leer je wat het betekent om in Den Haag te studeren!
  • Op donderdag 26 augustus vanaf 13.30 uur: The Hague Student Boat Tour: Op donderdag 26 augustus stappen alle Haagse studenten aan boord! Met een korte boottocht door de stad leer jij de stad en haar studentenverenigingen kennen. Onder het genot van een drankje proosten wij op het studentenleven! Er zijn meerdere rondes waarvoor je je kan aanmelden.
  • Op vrijdag 27 augustus: de Haagse studenten Sportdagen in eerste editie! Je maakt kennis met de verschillende studentensporten in Den Haag (Lacrosse, Roeien, Hockey, Voetbal, Frisbee etc). De sportdag is van 10.00 tot 17.00 en elk uur wordt op een studentensportlocatie een clinic gegeven. Inschrijven kan voor een hele dag maar ook voor 1 of meer sporten. 
  • Op vrijdag 3 september: The Hague Treasure Hunt: Leer de stad kennen in een mixed groepje studenten! Nederlandse en internationale studenten verkennen, lopend of op de fiets, samen Den Haag, en leren de eerste woorden Nederlands. We sluiten af met een picknick! Groepen kunnen starten tussen 14:00 en 19:00. De hunt duurt 1.5 uur op de fiets en 2 uur te voet.
  • Op vrijdag 10 september: de Haagse studenten Sportdagen: 27 augustus gemist? 10 september wordt de Haagse studenten sportdag nog een keer georganiseerd om iedere student de kans te geven de Haagse studentensport te leren kennen.

Aanmelden? Dat kan via de STUDENT RADAR app Studar te downloaden vanaf half augustus 2021!

Wil je vast meer weten over jouw (nieuwe) studentenstad Den Haag? Check dan de website Study in The Hague voor alles over studeren in Den Haag.

Digitale OWee in Delft

Studeren in Delft: de OWee (15 t/m 20 augustus 2021)

De OntvangstWeek (OWee) is de beste start van een nieuwe fase in je leven: jouw studentenleven in Delft!

Het maakt niet uit wat je interesses zijn of wat je denkt en doet. In relatie tot andere steden heeft Delft het meest actieve en meest diverse studentenleven dat je je maar kan voorstellen. Met 60 verenigingen is er voor iedere student een plek te vinden waar hij/zij zijn/haar ei kwijt kan. Van gelovig tot sportief, van alternatief tot party animal. 

Voor het programma en inschrijving kijk je op www.owee.nl. Meer weten over studeren in Delft, kijk dan ook eens op delftstudentenstad.nl.

 

Wil je vast een voorproefje van het studentenleven op De Haagse Hogeschool?

Een leuke studententijd beleven in Den Haag en Delft? Bekijk de video om alvast sfeer te proeven van de stad, het strand en activiteiten binnen en buiten De Haagse Hogeschool.

 

 

Handig om te weten

Bereikbaarheid

Bekijk de routebeschrijvingen naar en plattegronden van de diverse locaties van De Haagse en je weet precies hoe je er moet komen.

IT-account netwerk De Haagse Hogeschool

Als student aan De Haagse Hogeschool heb je een HHs IT account. Kort na het indienen van je aanmelding (als je niet via DigiD in Studielink hebt ingelogd: nadat de Centrale Studenten Inschrijving je ID heeft verwerkt) heb je je inloggegevens per e-mail ontvangen. Je account geeft toegang tot alle studentencomputers en IT-voorzieningen van De Haagse Hogeschool. Denk aan: je mailbox, Studentennet, Blackboard, Osiris Student en de Studenten App. Lukt het inloggen niet? Kijk dan op deze pagina.

Huur of koop een goedkopere laptop bij Surfspot voor je studie 

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat je op afstand colleges moet volgen en toetsen maakt. Ook vanaf het nieuwe studiejaar zal de meerderheid van jullie thuis jullie studie opstarten. Het is daarbij van belang dat je een goed functionerende laptop tot je beschikking hebt met webcam en microfoon. De Haagse Hogeschool biedt studenten de mogelijkheid om via de non-profit organisatie Surfspot goedkoper dan de winkelprijs een laptop aan te schaffen. Heb je een kleine beurs, dan is het ook mogelijk om maandelijks een laptop te huren. Kijk voor de modellen en voorwaarden voor kopen en huren op Surfspot.

Campus Card

Met je campuscard kan je printen en kopiëren op De Haagse. Ook kan je ‘m gebruiken om aankopen bij de catering of uit de koffie-/frisdrank-/snackautomaten af te rekenen. Als je in Studielink een woonadres in Nederland hebt opgegeven, krijg je de kaart voor 1 september thuisgestuurd. Als je in Studielink een woonadres in het buitenland hebt opgegeven, kan je ‘m na de start van je studie op vertoon van ID ophalen bij de Frontoffice van je HHs-vestiging. Voor vragen kan je ook bij de Frontoffice terecht.

Afronding inschrijving

Sta je nog niet ingeschreven? In Osiris Student (login met je @student.hhs.nl account) zie je welke stappen je (nog) moet nemen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Als je alle stappen voor je inschrijving gedaan hebt wijzigt de status van je aanmelding in Studielink en in Osiris Student naar ingeschreven. Je krijgt daarvan ook per e-mail een bevestiging.
Heb je na het checken van Osiris Student nog vragen over de status van je inschrijfverzoek, neem dan gerust contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Wil je de informatie over de inschrijfprocedure nog eens nalezen, kijk dan op onze website.

Huisvesting

Toch maar besloten om op kamers te gaan, of nog steeds op zoek? Lees de tips voor het vinden van een studentenwoning.

Benieuwd hoe jouw gebouw eruit ziet?

 

Startinformatie per opleiding voor september 2021

 

Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Hieronder vind je de link naar de startinformatiepagina van je opleiding. Deze pagina staat op Studentennet, het intranet van De Haagse. Hier vind je handige, leuke en belangrijke informatie over onderwerpen als je lesrooster, je boekenlijst, wanneer je precies van start gaat en wat je daarvoor nodig hebt. Inloggen op Studentennet kan met je eigen Haagse Hogeschool-inloggegevens. Deze kreeg je van ons direct na je aanmelding. Ben je je wachtwoord kwijt? Reset dan je account. Lukt dat niet, bel dan de Frontoffice FZ/IT op 070-4457777.

Start je bij één van onze Engelstalige opleidingen, vind je hier de startinformatie.

Bestuur, Recht & Veiligheid

Business, Finance & Marketing

Gezondheid, Voeding & Sport

IT & Design

Management & Organisatie

Social Werk & Educatie

Techniek, Innovatie & Samenleving