Startinformatie

Op deze pagina vind je veel belangrijke informatie om goed voorbereid van start te gaan met je opleiding aan De Haagse. Vanwege de coronamaatregelen zijn er nog veel zaken rondom de start van het studiejaar waarvan we niet precies weten hoe ze zullen verlopen. Deze pagina wordt in de aanloop naar 1 september regelmatig aangepast met nieuwe informatie.

Wat de impact is van de anderhalve meter maatregelen, en antwoord op je vragen hierover vind je op de anderhalvemeterimpact-pagina.

Lees ook ons bericht over de quarantaineplicht.

Introperiode

Helaas is er dit jaar geen grootschalige fysieke (stads)introductie. Maar dat betekent zeker niet dat je jouw studiestad en het studentenleven op De Haagse Hogeschool niet kan verkennen!

Wil je vast een voorproefje van het studentenleven op De Haagse Hogeschool?

Een leuke studententijd beleven in Den Haag en Delft? Bekijk de video om alvast sfeer te proeven van de stad, het strand en activiteiten binnen en buiten De Haagse Hogeschool.

Studentenintroductie Den Haag

Welkom in Den Haag! Je staat aan het begin van een nieuwe tijd. Jouw studententijd.
Ouderejaars studenten nemen je mee naar hun favoriete plekken op de interactieve studentenstadskaart van Den Haag. Je vindt de stadskaart vanaf 1 augustus op de website www.studyinthehague.com.
Daarnaast introduceren we je in het Haagse studentenleven in een serie video’s. We nemen je mee langs sportclubs, studentenverenigingen, studentenhuizen, de studentenhuisarts en de leuke uitgaansgelegenheden. In een zevental video’s kom je van alles over Den Haag te weten.
Heel veel plezier in je nieuwe studentenstad!

Digitale OWee in Delft

Tijdens de digitale OWee kom jij alles te weten over de stad Delft, de campus, studie en jouw studentenleven! Het OWee bestuur zal in samenwerking met veel organisaties en verenigingen in drie dagen tijd alle aspecten laten zien die Delft te bieden heeft. Tijdens deze dagen leer jij je eerste studievrienden kennen en zal jij alles te weten komen over verenigingen!
De digitale OWee zal voor het grootste deel bestaan uit onderdelen die live worden opgenomen vanuit de campus of stad. Verenigingen zullen tijdens deze dagen op een ludieke wijze de vereniging laten zien, zodat jij je goed kan oriënteren!
In samenwerking met veel partijen zullen wij onder andere een mooie opening, een verenigingenforum, een kookworkshop en een collegetour met een leuke spreker organiseren. De digitale OWee zal spetterend worden afgesloten met een DJ Set op het dak van de EWI (de hoogste toren van de TU Delft).

Handig om te weten

Bereikbaarheid

Bekijk de routebeschrijvingen naar en plattegronden van de diverse locaties van De Haagse en je weet precies hoe je er moet komen.

plattegrond hoofdgebouw De Haagse Hogeschool

IT-account netwerk De Haagse Hogeschool

Als student aan De Haagse Hogeschool heb je een HHs IT account. Kort na het indienen van je aanmelding (als je niet via DigiD in Studielink hebt ingelogd: nadat de Centrale Studenten Inschrijving je ID heeft verwerkt) heb je je inloggegevens per e-mail ontvangen. Je account geeft toegang tot alle studentencomputers en IT-voorzieningen van De Haagse Hogeschool. Denk aan: je mailbox, Studentennet, Blackboard, Osiris Student en de Studenten App.

Huur of koop een goedkopere laptop bij Surfspot voor je studie

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat je op afstand colleges moet volgen en toetsen maakt. Ook vanaf het nieuwe studiejaar zal de meerderheid van jullie thuis jullie studie opstarten. Het is daarbij van belang dat je een goed functionerende laptop tot je beschikking hebt met webcam en microfoon. De Haagse Hogeschool biedt studenten de mogelijkheid om via de non-profit organisatie Surfspot goedkoper dan de winkelprijs een laptop aan te schaffen. Heb je een kleine beurs, dan is het ook mogelijk om maandelijks een laptop te huren. Kijk voor de modellen en voorwaarden voor kopen en huren op Surfspot.

Campus Card

Met je campuscard kan je printen en kopiëren op De Haagse. Ook kan je ‘m gebruiken om aankopen bij de catering of uit de koffie-/frisdrank-/snackautomaten af te rekenen. Als je in Studielink een woonadres in Nederland hebt opgegeven, krijg je de kaart voor 1 september thuisgestuurd. Als je in Studielink een woonadres in het buitenland hebt opgegeven, kan je ‘m na de start van je studie op vertoon van ID ophalen bij de Frontoffice van je HHs-vestiging. Voor vragen kan je ook bij de Frontoffice terecht.

Afronding inschrijving

Sta je nog niet ingeschreven? In Osiris Student (login met je @student.hhs.nl account) zie je welke stappen je (nog) moet nemen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Als je alle stappen voor je inschrijving gedaan hebt wijzigt de status van je aanmelding in Studielink en in Osiris Student naar ingeschreven. Je krijgt daarvan ook per e-mail een bevestiging.
Heb je na het checken van Osiris Student nog vragen over de status van je inschrijfverzoek, neem dan gerust contact op met de Centrale Studenten Inschrijving. Wil je de informatie over de inschrijfprocedure nog eens nalezen, kijk dan op onze website.

Huisvesting

Toch maar besloten om op kamers te gaan, of nog steeds op zoek? Lees de tips voor het vinden van een studentenwoning.

Benieuwd hoe jouw gebouw eruit ziet?

Bezoek ook Help ik word student! voor meer tips

Startinformatie per opleiding voor september 2020

Start je in september aan De Haagse Hogeschool? Voor de zomervakantie wordt hier handige en belangrijke informatie van je opleiding toegevoegd over onderwerpen als je lesrooster, je boekenlijst, wanneer je precies van start gaat en wat je daarvoor nodig hebt.

Start je bij één van onze Engelstalige opleidingen, vind je hier de startinformatie.