Overstappen naar een andere opleiding of een opleiding erbij

Volg je op dit moment een opleiding aan De Haagse Hogeschool en denk je erover om te switchen naar een andere HHS-opleiding? Of wil je een tweede opleiding starten aan De Haagse? Dan gelden de onderstaande regels.

Kwaliteit in Verscheidenheid

Sinds het begin van studiejaar 2015-2016 is de wet Kwaliteit in Verscheidenheid (KiV) van kracht. Met deze wet wijzigde onder meer de procedure waarmee aankomende studenten zich kunnen aanmelden voor een opleiding in het hoger onderwijs. Maak je dit jaar opnieuw een studiekeuze, dan krijg je ook met deze aanmeldprocedure te maken.

Aanmelden

Als je na goed (her)oriënteren hebt besloten welke nieuwe opleiding je wilt volgen, dan moet je een nieuw inschrijfverzoek doen in Studielink. Het advies is om dit zo snel mogelijk te doen, maar uiterlijk 1 mei 2017. Aanmelden doe je via Studielink. Meer uitleg over de aanmeldprocedure lees je op www.hhs.nl/inschrijving. De aanmelddeadline is 1 mei 2017. Ga naar aanmelden voor 1 mei voor meer informatie.

Studiekeuzecheck verplicht, invuldeadline 31 mei 2017

Heb je je aangemeld in Studielink voor een voltijd opleiding (of HBO-Rechten, IVK of BO duaal), dan moet je verplicht de Studiekeuzecheck doen. Dit is een online vragenlijst. Binnen een week na je aanmelding ontvang je van De Haagse Hogeschool een uitnodiging per e-mail met daarin een link naar de Studiekeuzecheck. De invuldeadline is 31 mei 2017. Hier vind je meer informatie over de Studiekeuzecheck.

Er geldt een uitzondering voor studenten die zich aanmelden voor Huidtherapie. Omdat deze opleiding al een decentrale selectie heeft, wordt er geen Studiekeuzecheck aangeboden.

Studiekeuze bespreken

Je kunt bij de opleiding van je keuze vinden welke mogelijkheden er zijn om je vragen over de opleiding weg te nemen of je twijfels over je studiekeuze te bespreken. Je kunt ook bij het Study & Career Centre terecht voor vragen over heroriëntatie, opleidingsmogelijkheden of je loopbaan. Bel 070-445 8595 of stuur een mail naar studycareer@hhs.nl.

De (her)inschrijvingsprocedure

Meer informatie over de procedure voor het aanmelden en inschrijven voor een nieuwe opleiding voor studiejaar 2017-2018 is te vinden via www.hhs.nl/inschrijving.

Hoe je je kunt herinschrijven of juist de herinschrijving kunt annuleren voor een opleiding waarvoor je in studiejaar 2016-2017 ook al ingeschreven bent, vind je op www.hhs.nl/herinschrijving.

Pijl-Tips Let op: deze aanmeldprocedure geldt alleen als je volgend jaar van opleiding verandert. Als je gewoon doorgaat met je huidige opleiding, moet je alleen zorgen dat je voor de start van het nieuwe studiejaar je herinschrijving (inclusief betaling van het collegegeld) hebt geregeld. Meer informatie over herinschrijven vind je op www.hhs.nl/herinschrijving. Je kunt je herinschrijving regelen vanaf de tweede week van juni 2017.

Contact met Centrale Studenten Inschrijving

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van de Centrale Studenten Inschrijving.