Interessegebied

Gezondheid, Voeding & Sport

Jij zorgt ervoor dat mensen een leven lang fit blijven. En dat iedereen altijd verzekerd is van goede zorg. Je geeft bijvoorbeeld voedingsadvies aan kinderen, helpt mensen met overgewicht, laat ouderen bewegen tijdens een sportles of doet cosmetische ingrepen aan de huid. Het is daarbij natuurlijk noodzakelijk dat je ‘iets’ hebt met de wereld van sport, zorg of voeding. Verder moet je het leuk vinden om met allerlei mensen om te gaan.

 

Bekijk opleidingen

 


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Oud of jong, sportief of minder sportief, beginner of gevorderd. Een beweegspecialist leert mensen plezier te beleven aan sportieve activiteiten. Ze halen mensen gemakkelijk over de streep om actief te worden. Want bewegen is gezond.
  Bekijk de opleiding
 • Werk je niet in de zorg, maar heeft het je altijd al getrokken en wil jij nu de carrièreswitch maken? Ben je mbo-verpleegkundige of sph’er en wil je jezelf verder ontwikkelen? Kies dan voor het vernieuwde, flexibele programma van HBO-V Deeltijd. Vanaf september 2017 doet HBO-V Deeltijd mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Ben je mbo-verpleegkundige of sph’er en wil je jezelf verder ontwikkelen? Werk je niet in de zorg, maar ben je toe aan een carrièreswitch? Heb je daarnaast een leerwerkplek van minimaal 24 uur vinden waar je kunt leren op hbo-niveau in een zorgstelling, of kun je die vinden? Kies dan voor de vernieuwde, flexibele bacheloropleiding van HBO-V Duaal. Vanaf september 2017 doet HBO-V Duaal mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Voor een verpleegkundige is geen dag hetzelfde. Je helpt patiënten bij hun persoonlijke verzorging en medicatie of je praat met ze over hun problemen. Ook kijk je hoe je patiënten meer kunt laten bewegen en wijs je hen op het belang van gezond eten. Neem contact op met de opleiding voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Ben je werkzaam in de schoonheidsverzorging of in de (para)medische (huid)zorg en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of heb je al een hbo-opleiding afgerond en wil je de kwaliteit van leven van huidpatiënten verder verbeteren? Kies dan voor het flexibele deeltijdprogramma van de opleiding Huidtherapie en verdiep je in de wereld van onder andere acne, littekens en eczeem.
  Bekijk de opleiding
 • Een innovatieve dansgame, een virtueel bedrijfsuitje of een meesterlijke fundraisingcampagne. Een sportmanager krijgt mensen in beweging met zijn organisatietalent. Je bent een pro waar een topsportteam, gemeente, sportvereniging of multinational van op aan kan.
  Bekijk de opleiding
 • Jij maakt graag de wereld gezonder met adviezen over passende voeding. Je bent niet bang om hard te werken en bent praktijkgericht. Tijdens de deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek school je je binnen vier jaar om naar voedingsdeskundige of diëtist. Vanaf september 2017 doet Voeding & Diëtetiek mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’. Kijk op de pagina ‘Tijdens de opleiding’ voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Hoe ontwikkel je een passend dieet voor kankerpatiënten? En wat is de invloed van voeding op jongeren, ouderen en andere doelgroepen? Hoe zet je een innovatief voedingsmiddel op de markt? Ben jij de nieuwe foodie? Bij de voltijdopleiding Voeding en Diëtetiek leer je alles over een gezonde levensstijl.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

 

Bachelor programme Industrial Design Engineering

Industrieel Product Ontwerpen - Voltijd
Industrieel ontwerpers combineren vindingrijkheid met technische knowhow. Ze ontwikkelen mooie én innovatieve producten. Van mountainbikes en steps, waterkokers en douchekoppen tot straatlantaarns en bureaustoelen. Want overal komt een ontwerp aan te pas.

Bachelor opleiding Process & Food Technology

Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd
Brouw je eigen bier, ontwerp chemische verbindingen die de smaak van voedsel verbeteren of optimaliseer de technologie achter waterzuiveringsinstallaties. Experimenteer en vind je weg in de wereld van gebruiks- en voedingsmiddelen tijdens de 4-jarige Engelstalige opleiding Process & Food Technology.

Bachelor programme Industrial Design Engineering

Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd
Je kent ze wel, reviews of feedback van gebruikers: “Het gebruikersgemak kan beter”, of: “De losse onderdelen zijn niet zo kindvriendelijk.” Consumenten, of ‘prosumers’, delen hun ervaringen en beïnvloeden zo het ontwerp van eindproducten. Met de Engelstalige bacheloropleiding IDE ontwerp jij straks spiksplinternieuwe producten, naar wens van de prosumers. Dat is pas cocreatie!

Bachelor opleiding Process & Food Technology

Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd
Brouw je eigen bier, ontwerp chemische verbindingen die de smaak van voedsel verbeteren of optimaliseer de technologie achter waterzuiveringsinstallaties. Experimenteer en vind je weg in de wereld van gebruiks- en voedingsmiddelen tijdens de 3-jarige Engelstalige opleiding Process and Food Technology.