Interessegebied

Gezondheid, Voeding & Sport

Jij zorgt ervoor dat mensen een leven lang fit blijven. En dat iedereen altijd verzekerd is van goede zorg. Je geeft bijvoorbeeld voedingsadvies aan kinderen, helpt mensen met overgewicht, laat ouderen bewegen tijdens een sportles of doet cosmetische ingrepen aan de huid. Het is daarbij natuurlijk noodzakelijk dat je ‘iets’ hebt met de wereld van sport, zorg of voeding. Verder moet je het leuk vinden om met allerlei mensen om te gaan.

 

Bekijk opleidingen

 


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Oud of jong, sportief of minder sportief, beginner of gevorderd. Een beweegspecialist leert mensen plezier te beleven aan sportieve activiteiten. Ze halen mensen gemakkelijk over de streep om actief te worden. Want bewegen is gezond.
  Bekijk de opleiding
 • Jij hebt hart voor de zorg. Je wilt patiënten verplegen, leren over gezondheid en het menselijk lichaam, klinisch redeneren en zorgprocessen regisseren. Ben je mbo-verpleegkundige of sph’er? Ontwikkel jezelf dan verder met deze HBO-V Deeltijdopleiding. Of maak een carrièreswitch en kies dit flexibele bachelortraject. Leren terwijl je werkt!
  Bekijk de opleiding
 • Jij wilt je jezelf verder ontwikkelen als mbo-verpleegkundige of sph’er. Of je werkt nog niet in de zorg, maar wilt dat wel. Én je hebt een leerwerkplek van minimaal 24 uur. Dan is de flexibele HBO-V Duaalopleiding ideaal. Klinisch redeneren, patiëntveiligheid, zorgkwaliteit: je leert er alles over terwijl je werkt!
  Bekijk de opleiding
 • Voor een verpleegkundige is geen dag hetzelfde. Je helpt patiënten bij hun persoonlijke verzorging en medicatie of je praat met ze over hun problemen. Ook kijk je hoe je patiënten meer kunt laten bewegen en wijs je hen op het belang van gezond eten. Neem contact op met de opleiding voor meer informatie.
  Bekijk de opleiding
 • Ligt jouw passie voor huidzorg op cosmetisch en op medisch gebied? En wil je flexibel onderwijs op maat volgen? Dat kan met de opleiding Huidtherapie Deeltijd. Ideaal als je al in de schoonheidsverzorging of in de (para)medische (huid)zorg werkt en je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen.
  Bekijk de opleiding
 • Jij bent gefascineerd door het samenspel tussen mens en machine. Een kunstarm, een rolstoel voor de Paralympics of een dynamisch zwempak: als bewegingstechnoloog wil je technische hulpmiddelen ontwerpen die helpen om mensen meer en beter te bewegen. Onderzoeken, ontwikkelen en adviseren: ga voor de bacheloropleiding Mens en Techniek - Bewegingstechnologie.
  Bekijk de opleiding
 • Een innovatieve dansgame, een virtueel bedrijfsuitje of een meesterlijke fundraisingcampagne. Een sportmanager krijgt mensen in beweging met zijn organisatietalent. Je bent een pro waar een topsportteam, gemeente, sportvereniging of multinational van op aan kan.
  Bekijk de opleiding
 • De wereld gezonder maken met adviezen over passende voeding. Leren over gezondheid en diëtetiek. Dat wil jij! Je bent een harde werker, praktijkgericht en houdt van een flexibel studieprogramma. Dat kan met de deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek.
  Bekijk de opleiding
 • Hoe ontwikkel je een passend dieet voor kankerpatiënten? En wat is de invloed van voeding op jongeren, ouderen en andere doelgroepen? Hoe zet je een innovatief voedingsmiddel op de markt? Ben jij de nieuwe foodie? Bij de voltijdopleiding Voeding en Diëtetiek leer je alles over een gezonde levensstijl.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

 

Bachelor programme Industrial Design Engineering

Industrieel Product Ontwerpen - Voltijd
Industrieel ontwerpers combineren vindingrijkheid met technische knowhow. Ze ontwikkelen mooie én innovatieve producten. Van mountainbikes en steps, waterkokers en douchekoppen tot straatlantaarns en bureaustoelen. Want overal komt een ontwerp aan te pas.

Bachelor opleiding Process & Food Technology

Process & Food Technology - Engels - 4 jaar - Voltijd
Brouw je eigen bier, ontwerp chemische verbindingen die de smaak van voedsel verbeteren of optimaliseer de technologie achter waterzuiveringsinstallaties. Experimenteer en vind je weg in de wereld van gebruiks- en voedingsmiddelen tijdens de 4-jarige Engelstalige opleiding Process & Food Technology.

Bachelor programme Industrial Design Engineering

Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd
Jij wilt weten waarom IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd. En je wilt ervaringen en suggesties van consumenten meenemen in jouw productontwerp. Met de Engelstalige 3-jarige bacheloropleiding Industrial Design Engineering leer je briljante ideeën met anderen uit te denken én te maken: cocreatie, here we go!

Bachelor opleiding Process & Food Technology

Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd
Processen, voedsel en techniek. Wil jij zorgen voor duurzame en vindingrijke oplossingen waar iedereen blij van wordt? Tijdens de 3-jarige Engelstalige opleiding Process and Food Technology leer je hoe je bestaande processen in de voedings- en chemische industrie verbetert. En hoe je nieuwe processen ontwikkelt!