Interessegebied

IT & Design

Een smartwatch, een plant die zichzelf water geeft of een smartphone die op zonne-energie draait: klinken deze innovaties jou als muziek in de oren? Bij ITD heb je de wereld aan je vingers. Jij kickt op technologie, combineert creativiteit met functionaliteit en wilt ontwikkelen, programmeren en testen. Dat doe je op een functionele, veilige en creatieve manier: zo zorg je dat de link tussen jouw idee en de uiteindelijke gebruiker perfect is.

Wij organiseren verschillende activiteiten om jou te helpen bij je studiekeuze. Als opleidingen IT & Design samen, maar ook per opleiding. Klik  op de opleidingen hieronder en bekijk de activiteiten. Kom je er toch niet uit, ga dan naar onze hulp bij studiekeuze-pagina.

Bekijk opleidingen

 


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • Internet is voor jou een eerste levensbehoefte. Je gebruikt de nieuwste features van Instagram en Snapchat. Al gauw zie je hoe een app gebruiksvriendelijker kan worden gemaakt. Je gelooft dat we de wereld beter kunnen maken met technologie. Daarom lijkt het je geweldig om als interaction designer slimme, innovatieve toepassingen te ontwikkelen. Om mensen blij te maken met jouw gebruikersvriendelijke ontwerpen! Als creatieve linking pin tussen technologie en gebruiker ga jij echt waarde toevoegen aan deze maatschappij.
  Bekijk de opleiding
 • Een Bachelor of Science is erg gewild in het werkveld. Wil jij software engineer worden naast je baan? Apps en databases analyseren, ontwerpen en beheren? Met de HBO-ICT deeltijdopleiding richting software engineering kan het.
  Bekijk de opleiding
 • Whatsappen, inchecken met je OV-chipkaart, geld overmaken: het is allemaal mogelijk dankzij ICT. Jij kickt op technologie, combineert creativiteit met functionaliteit en wilt ontwikkelen, programmeren en testen. Met HBO-ICT heb je de wereld aan je vingers.
  Bekijk de opleiding
 • Je bent nog lekker onder zeil en je wekker gaat af. Als je ‘m met een tik uitschakelt, activeer je gelijk je koffiezetter. Handig. Net zo handig als de slimme koelkast die precies aangeeft wanneer dat pak melk over de houdbaarheidsdatum heen gaat. Of als het horloge waarop je behalve de tijd ook je afspraken van die dag kunt aflezen. Als student User Experience Design (UXD) krijg je alle kans om je nuttige, creatieve ideeën verder te ontwikkelen. Om interactieve concepten te bedenken. Concepten die gebruikerservaringen verbeteren. Die gebruikerservaring staat voor jou aan het begin van elk ontwerpproces.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Bachelor programme Industrial Design Engineering Industrieel Product Ontwerpen - Voltijd

Industrieel ontwerpers combineren vindingrijkheid met technische knowhow. Ze ontwikkelen mooie én innovatieve producten. Van mountainbikes en steps, waterkokers en douchekoppen tot straatlan...

Bachelor programme Industrial Design Engineering Industrial Design Engineering - Engels - Voltijd

Jij wilt weten waarom IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd. En je wilt ervaringen en suggesties van consumenten meenemen in jouw productontwerp. Met de Engelstalige 3-jarige bach...