Bibliotheekapp

Nota bene: De pushnotificaties van de H/Library app werkt niet naar behoren. De bibliotheek is hiervan op de hoogte, helaas zijn wij afhankelijk van een externe leverancier. In februari zal er een update komen van de app. Zodra de nieuwe app beschikbaar is, zal dit kenbaar gemaakt worden via de bibliotheekwebsite en social media.

De HHs bibliotheek app is te downloaden voor het raadplegen van de catalogus en de beschikbaarheid van items van de Hogeschoolbibliotheek. Met deze app is het voor medewerkers en studenten van de hogeschool mogelijk om met hun persoonsgebonden hogeschoolaccount de uitleentermijn van bibliotheekitems te verlengen en een reminder voor het verlopen van de uitleentermijn in te stellen.  

De Hogeschoolbibliotheek hecht belang aan de privacy van gebruikers van de bibliotheek app. De Hogeschoolbibliotheek gaat daarom zorgvuldig om met uw persoonsgegevens en neemt daarbij de Algemene Verordening Gegevensbescherming in acht. Deze unieke Hogeschool bibliotheek app vraagt daarom ter verificatie bij het inloggen om de HHs inloggevens. Camera gebruik binnen deze app wordt uitsluitend toegepast als barcodescanner. Zie verder voor het gebruik van privacygegevens het privacyreglement van De Haagse Hogeschool en de algemene voorwaarden. Indien je de bibliotheekapp downloadt en in gebruik neemt ga je akkoord met deze voorwaarden.  

Deze hogeschool bibliotheek app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

Wat kun je met de H Library app?

Als je met je Hogeschoolaccount inlogt, kun je met deze app je eigen leengegevens bekijken, je boeken verlengen en de bibliotheekcatalogus raadplegen. Door het scannen van de ISBN-barcode van een bepaald boek, kun je snel zien of de bibliotheek dat boek in haar collectie heeft.

Ook kun je pushberichten instellen, om via de app een melding te ontvangen dat je een gereserveerd boek kunt afhalen, of dat de uitleentermijn van je geleende boeken bijna verstreken is. Dit voorkomt onnodige boetes! In de app vind je ook de gegevens van de verschillende bibliotheeklocaties en een link naar de bibliotheekwebsite.

Veelgestelde vragen


De app is te downloaden voor Android (Google Play) en voor IOS (App Store).

 1. Log in via ‘lener gegevens’
 2. Ga naar ‘beheer pushberichten’
 3. Ga onderaan de pagina naar ‘overige opties’ en klik op de knop ‘registraties voor push notificaties’
 4. Vink ‘uitleningen’ aan om twee werkdagen voor het verstrijken van de vervaldatum een melding te krijgen op je telefoon

Ja:

 1. Log in via ‘lener gegevens’
 2. Ga naar ‘beheer pushberichten’
 3. Ga onderaan de pagina naar ‘overige opties’ en klik op de knop ‘registraties voor push notificaties’
 4. Vink ‘reserveringen’ aan om een melding te ontvangen wanneer een reservering voor je klaar staat
Je kunt tijdens het zoeken bepaalde boeken in je verlanglijst plaatsen:
 1. Zoek een titel op in het zoekbalk ‘zoeken naar boeken, e-books, tijdschriften’
 2. Klik op een titel en ga naar beneden
 3. Je ziet nu de optie om de titel op te slaan in je verlanglijst

Ja, ga hiervoor naar  ‘locaties’ en kies de vestiging om de openingstijden, adres, telefoonnummer, e-mail te bekijken.

Met de knop ‘bibliotheekwebsite’ kom je terecht op de homepage van de Hogeschoolbibliotheek.

Met de ISBN barcode scanner kun je snel zien of een boek in de bibliotheekcollectie aanwezig is. Ga naar ‘Scan ISBN barcode’ en scan de barcode die je achterop het boek vindt.

Nee, de app heeft geen geavanceerde zoekopties en filtermogelijkheden zoals de bibliotheekcatalogus. De app gebruik je om snel een titel op te zoeken of om je leengegevens te bekijken/beheren.

 

Op dit moment werken de links naar e-books en e-journals niet. Ga hiervoor naar de bibliotheekcatalogus: http://catalogus.hhs.nl

 1. Log in op de app
 2. Ga naar lenergegevens
 3. Selecteer te verlengen items (rechter vakje)
 4. Scroll onderaan de pagina en selecteer ‘verleng geselecteerde exemplaren’
De items hebben de maximale limiet van 5 keer verlengen bereikt. Lever de boeken in bij de bibliotheek. Indien er geen reservering op de boeken staat, kunnen de boeken direct weer geleend worden. Ook bij reserveringen en/of boetes hoger dan €7,50 kan niet worden verlengd.