Beeld en geluid

Behalve de dvd’s in de collectie biedt de bibliotheek toegang tot beeldmateriaal via databanken zoals:

• Britannica Image Quest bevat meer dan 2,5 miljoen rechtenvrije afbeeldingen in hoge kwaliteit. Door de diversiteit is deze databank geschikt voor het zoeken naar afbeeldingen ter illustratie bij en ondersteuning van divers onderwijs- en studiemateriaal.
  • Academia bevat tienduizenden uren streaming video- en audiomateriaal voor het hoger onderwijs in Nederland, geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
  • VideoArts bevat 130 korte Engelstalige video's (Nederlands ondertiteld) op het gebied van management, leiderschap, klantenservice en de werkomgeving.
  • Academic Search Complete biedt toegang tot meer dan 60.000 video's van Associated Press. De videocollectie omvat een breed scala aan onderwerpen en bevat maandelijks bijgewerkt materiaal van 1930 tot heden.

Ook op internet is veel beeldmateriaal te vinden:

Bij het gebruik van beeldmateriaal is het belangrijk stil te staan bij auteursrecht.

Als docent mag je ongelimiteerd beeldmateriaal vertonen in de klas, hiervoor geldt de vertoningsbeperking. Het plaatsen van hetzelfde onderwijsmateriaal op Blackboard is echter niet ongelimiteerd. Naar videomateriaal kun je het beste linken of de video embedden. Hou je bij afbeeldingen aan de readerregeling (kijk bij Gebruik ten behoeve van het geven van onderwijs) of maak gebruik van afbeeldingen waarvoor je toestemming hebt.

Als student moet je je bij het gebruik van beeldmateriaal altijd houden aan het citaatrecht (kijk bij Plagiaat).

Zowel als student en als docent citeer je altijd de bron. Britannica Image Quest en Academic Search Premier hebben hiervoor handige citeeropties.