E-books

In de bibliotheekcatalogus vind je een op maat geselecteerde e-books collectie, waaronder een klein deel van de verplichte literatuur. De bibliotheek heeft als beleid dat er van voorgeschreven literatuur altijd een papieren niet uitleen exemplaar voor raadpleging beschikbaar is in de bibliotheek. Een tweede exemplaar is wel beschikbaar voor uitleen maar voorziet uiteraard niet in de enorme vraag van grote aantallen studenten! Wij kunnen als bibliotheek in de meeste gevallen beschikbaarheid garanderen maar geen licentie afsluiten voor toegang van verplichte literatuur voor alle studenten.

In onderstaand overzicht vind je de leveranciers. Bekijk de gebruiksmogelijkheden per leverancier. Met de selectie E-books in Simultaan zoeken zoek je in het aanbod van leveranciers tegelijk.

> Ga naar Bookboon
Biedt toegang tot meer dan 1500 gratis downloadbare studieboeken over onderwerpen als economie, statistiek, IT, engineering en natuurwetenschappen. Er zijn e-books beschikbaar in zeven talen, die geschreven zijn door professoren van (internationale) topuniversiteiten.
> Ga naar Boom Digitale Bibliotheek
Bibliotheekomgeving op maat voor de HHs met een selectie van de online boeken van Boom Juridische uitgevers, Boom Lemma uitgevers en Eleven international publishing. Je kunt de e-books binnen dit platform online lezen. Downloaden is niet mogelijk, printen kan per paragraaf.
> Ga naar BSL Vakbibliotheek
Bevat full-text Nederlandstalige tijdschriften en e-books over gezondheidszorg en hulpverlening van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum op het SpringerLink platform (toegang van 1997). Inclusief het archief van diverse naslagwerken en de nieuwe artikelen van het Jaarboek Fysiotherapie en het Informatorium van Voeding en Dietetiek.
> Ga naar Directory of Open Access Books (DOAB)
Bevat een overzicht van vrij toegankelijke wetenschappelijke e-books, die ook full tekst verkrijgbaar zijn. De groeiende collectie bestaat uit meer dan 5.000 e-books
> Ga naar eBooks Collection (EBSCOhost)
Een groeiend aantal Engelstalige studieboeken van bekende uitgeverijen op alle onderwerpsgebieden. Meer informatie.
> Ga naar InTechOpen
Geeft toegang tot vijf e-journals en meer dan 3200 Engelstalige e-books in de technische-, (bio)medische-, management en economische wetenschappen.

> Ga naar OAPEN
De Open Access Publishing in European Networks bibliotheek bevat ongeveer 500 meertalige wetenschappelijke boeken (full text), vooral op het gebied van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. OAPEN werkt samen met uitgevers om een kwalitatieve collectie van Open Access boeken op te bouwen.
> Ga naar Safari Books Online
Digitale bibliotheek met ongeveer 7.000 e-books van toonaangevende uitgevers op het gebied van technologie, digitale media, techniek en business. IT-ers, software ontwikkelaars, web designers en systeembeheerders gebruiken Safari als dé bron voor onderzoek, probleemoplossing en certificaat training. De e-books kun je online lezen, niet downloaden. De licentie is voor 5 gelijktijdige gebruikers dus indien alle in gebruik zijn, probeer het dan later nogmaals. Meer informatie.
> Ga naar SpringerLink - E-books
Bijna 60.000 ebooks, beschikbaar op het SpringerLink platform. Ook toegankelijk via de bron SpringerLink.