E-books

In de bibliotheekcatalogus vind je een op maat geselecteerde e-books collectie, waaronder een klein deel van de verplichte literatuur. In de meeste gevallen kan de bibliotheek geen garantie geven voor onbeperkte toegang voor alle studenten. Daarnaast vind je duizenden e-books in diverse collecties van verschillende leveranciers. In onderstaand overzicht vind je de leveranciers.

De mogelijkheden voor online lezen, printen en downloaden naar je laptop, e-reader, of mobiel vind je per leverancier op het overzicht van gebruiksmogelijkheden.

Met de selectie E-books in Simultaan zoeken zoek je in het aanbod van leveranciers tegelijk.

> Ga naar Bookboon
Biedt toegang tot meer dan 1600 gratis downloadbare studieboeken over onderwerpen als economie, statistiek, IT, engineering en natuurwetenschappen. Er zijn e-books beschikbaar in negen talen, die geschreven zijn door professoren van (internationale) topuniversiteiten.
> Ga naar Boom Digitale Bibliotheek
Bibliotheekomgeving op maat voor de HHs met een selectie van de online boeken van Boom Juridische uitgevers, Boom Lemma uitgevers en Eleven international publishing.
> Ga naar BSL Vakbibliotheek
Bevat full-text Nederlandstalige tijdschriften en e-books over gezondheidszorg en hulpverlening van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum op het SpringerLink platform (toegang van 1997). Inclusief het archief van diverse naslagwerken en de nieuwe artikelen van het Jaarboek Fysiotherapie en het Informatorium van Voeding en Dietetiek.
> Ga naar Directory of Open Access Books (DOAB)
Bevat een overzicht van vrij toegankelijke (open access) wetenschappelijke e-books, die ook full tekst verkrijgbaar zijn. De groeiende collectie bestaat uit meer dan 10.000 e-books
Meer informatie.
> Ga naar eBooks Collection (EBSCOhost)
Een groeiend aantal voornamelijk Engelstalige studieboeken op alle onderwerpsgebieden van bekende uitgevers zoals McGraw Hill, Wiley en Elsevier. Bevat ook Nederlandstalige e-books van o.a. Noordhoff.
> Ga naar InTechOpen
Geeft toegang tot vijf e-journals en meer dan 3200 Engelstalige e-books in de technische-, (bio)medische-, management en economische wetenschappen.
> Ga naar OAPEN
De Open Access Publishing in European Networks bibliotheek bevat meer dan 2500 gratis, meertalige wetenschappelijke boeken (full text), vooral op het gebied van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. OAPEN werkt samen met uitgevers om een kwalitatieve collectie van Open Access boeken op te bouwen.
> Ga naar Safari Books Online

Collectie van ongeveer 6750 e-books en video’s op het gebied van IT, Digital media, Business en Engineering, over onderwerpen als Project Management, Game Programming, Enterprise Computing, Mobile Development, Linux/Unix, Java, Web Development, Databases, en nog veel meer. Van prestigieuze uitgevers als O'Reilly, Cisco, Sams, IBM, Microsoft, Addison-Wesley, Wiley en Prentice Hall.

> Ga naar SpringerLink - E-books
Bijna 60.000 ebooks, beschikbaar op het SpringerLink platform. Ook toegankelijk via de bron SpringerLink.