Wat is data science? 

Even wat opzoeken op ChatGPT. Op Buienradar kijken of je een paraplu moet meenemen. Of op je tijdlijn zien wat je gisteren hebt gekocht. Data science is al overal en het wordt alleen maar meer. Met onze data science-opleiding word jij de expert en leer je met behulp van de laatste technieken hoe je met data patronen herkent en voorspellingen kunt doen. Na succesvolle afronding van je studie gaan alle deuren voor je open. Want, zoals gezegd, data science is de toekomst!  

Verschillende data science opleidingen aan De Haagse 

Big data en artificial intelligence. Onze data science-opleiding leidt jou op tot expert data scientist! 

Je kunt behalve voor deze opleiding ook kiezen voor HBO-ICT of Toegepaste Wiskunde. Bij deze studies leer je ook met cijfers en data omgaan. Bij HBO-ICT bouw je een website waarin data wordt aangemaakt en opgeslagen. En bij Toegepaste Wiskunde word jij een cijferkunstenaar. Bij Data science leer je natuurlijk ook programmeren en doe je kennis op over machine learning. Maar je leert óók over mensen en hun gedrag. Zo kun jij data en de kracht van kunstmatige intelligentie inzetten voor een betere wereld waarin niets te gek lijkt: slimme verdeling van energie en gezondheidsapps die zich steeds beter aanpassen aan de individuele patiënt. 

Belang en toepassingen van AI en big data 

Elk bedrijf, iedere organisatie maakt en gebruikt data. Stel je maar eens voor. Google Maps legt alle routes vast van een bezorgdienst. De bank heeft alle overboekingen in kaart. En in de Albert Heijn registreer je zelf al je boodschappen via de bonuskaart. Internet, apps en je mobiele telefoon zijn letterlijk niet meer weg te denken uit je leven. Eigenlijk draait alles tegenwoordig om data. We hebben steeds meer data. En we kunnen steeds meer met die data.  

Met ai en big data maken we voorspellingen. Dankzij zelflerende systemen gaat dat steeds beter en steeds sneller. Uiteindelijk heeft dat natuurlijk invloed op alles. De computer helpt bijvoorbeeld artsen om fouten bij diagnoses te verminderen. Omdat ai zo krachtig is, is het ook van belang dat je nadenkt over het verantwoorde gebruik ervan. Inmiddels zijn er voorbeelden van onjuist gebruik met schadelijke gevolgen. Bij de opleiding leer je dan ook om een ethisch besef te ontwikkelen. Is alles wat technisch kan wel wenselijk en mag het überhaupt van de wet? 

Zie jij kansen voor jezelf bij deze snelle opmars en wil je uitblinken in data science? Dan is dit het moment. Want AI en Big Data, daar kom je niet meer onderuit! 

Hoe De Haagse Hogeschool zich onderscheidt in dit veld 

Bij de landelijke studentenenquête kwam Applied Data Science & Artificial Intelligence van De Haagse Hogeschool als topopleiding uit de bus. Daar zijn we natuurlijk trots op. Maar we zijn vooral trots op onze docenten die voor iedere student persoonlijke aandacht hebben. En we zijn trots op de inhoud van deze uitdagende opleiding. Je leert door te doen en krijgt duidelijke instructies. Je bent bij ons geen nummer en krijgt een eigen coach die jou begeleidt tijdens je studie. Ook handig: je kunt kiezen uit 2 locaties: Den Haag en Zoetermeer. 

Carrièremogelijkheden in data science 

 

Studeer je Data Science, dan hoef je je geen zorgen te maken over het krijgen van een baan. Want iedere organisatie is bezig met data en zoekt daarvoor experts! 

Lees meer over de goede baankansen in dit artikel.  

Kom proefstuderen 

Bezoek de Open Dag

Luister hier naar onze podcast

Kom een dagje meelopen