HHs Schakeljaar Hoger Onderwijs

Meld je aan voor het Schakeljaar via dit formulier. Wij nemen dan snel contact  met je op.


Heb je een buitenlands diploma en wil je je goed voorbereiden op een studie in het hoger onderwijs? Meld je dan aan voor het Schakeljaar Hoger Onderwijs bij De Haagse Hogeschool. In dit Schakeljaar ontwikkel je je Nederlandse en Engelse taalvaardigheid en je studievaardigheden. We leiden je onder andere op voor het Staatsexamen Nt2 II. Daarnaast kan je kiezen voor wiskunde, natuurkunde of economie, als dat nodig is voor je studie.
De internationale leeromgeving aan De Haagse en onze lesmethode garanderen een succesvolle start van je studie in het hoger onderwijs.

Deelnemers aan het woord

Mihaela Draganova

Over studievaardigheden

Rabah Amen

Over weer leren

Mussie Embaye

Over de docenten

Sleep opzij

Programme information in English

Inschrijfvoorwaarden

Om aan het schakeljaar deel te kunnen nemen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Buitenlands diploma op minimaal mbo-4 of havoniveau
  • Geldig verblijfsdocument voor de duur van het traject
  • Nederlands B1-niveau behaald
  • Engels A2-niveau behaald
  • Beschikbare financiering (bijvoorbeeld DUO-lening)

Als je vluchteling bent, adviseren we je dringend je aan te melden bij het UAF (Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF)

Over De Haagse Hogeschool

Wereldburgerschap en studeren of werken in een internationale omgeving staan hoog in het vaandel bij De Haagse Hogeschool. Het is belangrijk dat de deelnemers aan het schakeljaar, met hun verschillende achtergronden, zich thuis voelen in Nederland. In het programma is dan ook speciale aandacht voor wereldburgerschap, internationalisering en netwerken. Je wisselt veel gebruiken en ervaringen uit met medestudenten. Daarnaast is er aandacht voor de actualiteit, de Nederlandse cultuur en het studeren aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Over Den Haag

De Haagse Hogeschool is gevestigd in het hart van Den Haag. Deze stad biedt je een allround ervaring: van galeries met Nederlandse meesters en idyllische stranden, tot groene parken en bruisende nachtclubs. Als de Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid, barst Den Haag van de internationale juridische instellingen. Sinds 1913 is het Vredespaleis het centrum van de wereldgerechtigheid. Hier is het Permanente Hof van Arbitrage gehuisvest net als het Internationaal Hof van Justitie. U vindt in Den Haag ook het Joegoslavië-tribunaal, Europol en het Internationaal Strafhof in Den Haag, samen met vele andere rechtbanken, tribunalen en non-gouvernementele organisaties (ngo's).

Contact met de opleiding

Heb je vragen of wil je meer informatie over het Schakeljaar? Neem contact met ons op via:

Mw. A.J. Broekhoven (Pauline)
Coördinator Haagse Hogeschool Schakeljaar Hoger Onderwijs
Telefoon: 06 - 39 07 79 93

Mw. Y. Saffrie (Yolanda)
Managementassistent
Telefoon: 06 - 14 32 88 61

E-mail: schakeljaar@hhs.nl