Alumnitrainingen

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot en met juni bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders, alumni, en oud-medewerkers van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur, waarna je kunt meelopen naar Café Xieje tegenover de hogeschool voor de afsluitende netwerkborrel. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

Beginnen met leidinggeven!?

Dinsdag 29 september 2020 (19:00 – 22:00 uur)

Deze training zit helaas vol. Bij voldoende interesse wordt de training later in het jaar opnieuw aangeboden. Stuur dan een mail naar alumni@hhs.nl met je naam, opleiding en jaar van afstuderen.

Time-management: zó combineer je werk en thuis

Dinsdag 13 oktober 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Het combineren van je carrière en je gezin is in onze hectische samenleving een grote uitdaging. Worstel jij hier ook mee? Je bent niet de enige; steeds meer mensen vragen zich hoe ze weer grip krijgen op hun leven.
Rennen en vliegen, alle ballen hooghouden, altijd haast en stress? Lopen werk en privé door elkaar? Komt je to-do lijst nooit af, lig je ’s nachts te malen in plaats van te slapen en mis je tijd voor jezelf? Ben je dit zat en wil je aan de slag om dit voor eens en voor altijd te veranderen? Dan is deze training voor jou! Lees verder..

Online profileren met LinkedIn

Dinsdag 27 oktober 2020 (19:00 – 22:00 uur)

Bij het vinden van een baan is aanwezigheid op LinkedIn bijna onontbeerlijk. Om zelf vacatures te vinden, maar zeker ook om jezelf als deskundige te profileren en door werkgevers gevonden te worden. Wanneer is deze training iets voor jou? Je weet dat LinkedIn het grootste zakelijke sociale netwerk van Nederland is, maar hebt eigenlijk nooit de moeite genomen om je erin te verdiepen. Je profiel is niet optimaal gevuld en je weet eigenlijk niet zo goed hoe je meer uit LinkedIn kunt halen. Of misschien heb je nog helemaal geen profiel op LinkedIn? Je bent niet de enige!  Lees verder..

Netwerken: de kracht van sociaal kapitaal

Dinsdag 10 november 2020 (19.00 – 22.00 uur)

In ons dagelijks (werkzame) leven hebben we allemaal te maken met netwerken, een verzameling mensen die relaties met elkaar onderhouden. De netwerken waar we onderdeel van uit maken kunnen elkaar zelfs overlappen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat collega’s op steenworp afstand wonen zonder het te weten, dat familieleden bij dezelfde sportvereniging actief zijn, dat we dezelfde collega’s om advies vragen voor vragen op en om het werk. Maar waarom zou je een netwerk bewust willen opbouwen en onderhouden? Alle mensen die door jou worden gekend hebben geld, invloed, talent, kennis, ervaring én hun eigen netwerk van minimaal 600 relaties. Daar kun je gebruik van maken als deze relaties op een correcte en prettige manier onderhouden worden. Lees verder..

Inspiratielab – met Game Based Coaching meer inzicht in jouw soft skills

Dinsdag 8 december 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Bij een sollicitatiegesprek wordt regelmatig gevraagd naar je vaardigheden en valkuilen. Met je hard skills zit het natuurlijk wel goed. Je hebt immers gestudeerd. Maar hoe zit het met je soft skills? Heb je daar voldoende inzicht in? Met jouw soft skills maak je een verschil. Ben je iemand die ontzettend innovatief denkt? Of juist goed kunt omgaan met stress? Dit soort zaken zorgen ervoor dat jouw hard skills waardevoller worden voor een potentiële opdrachtgever. Je kunt de soft skills zien als onmisbare olie die een motor soepel laat draaien. Weet jij al welke soft skills je bezit? Doe mee aan het Inspiratielab en wie weet kom jij achter een soft skill waarvan je niet eens wist dat je die had! Lees verder..

Conflicthantering op de werkvloer

Dinsdag 12 januari 2021 (19.00 – 22.00 uur)

De workshop conflicthantering op de werkvloer is een interactieve workshop, waarbij een inkijkje wordt gegeven in welke conflicten er op de werkvloer kunnen spelen. Daarnaast komt aan de orde of je de signalen kunt herkennen en een halt toeroepen. Daarbij gaat het ook over herkennen van je eigen grenzen. Hoe vaak worden ze overschreden? En wat doe jij om dit bespreekbaar te maken? Met elkaar onderzoeken we wat voor jou grensoverschrijdend gedrag is en hoe je dit kunt stoppen.  Lees verder..

Vind je droombaan! Op zoek naar jouw persoonlijke waarden

Dinsdag 9 februari 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Wil je erachter komen wat jou drijft in het leven? Wil je weten wat ervoor zorgt dat jij ’s ochtends met plezier aan het werk gaat? Zoek jij die flow waardoor alles vanzelf gaat? Kom dan naar de workshop ‘Op zoek naar jouw droombaan met persoonlijke waarden”. Waarden bepalen waarom jij (onbewust) kiest voor een bepaalde functie, hobby, vriendschap of liefdesrelatie. Elke keuze of reactie komt voort vanuit waarden. Met behulp van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kijken we naar jouw innerlijke drijfveren. Wanneer jij je bewust wordt van jouw persoonlijke drijfveren weet je direct of een baan bij je past. Lees verder..

Vrouwelijk leiderschap op Internationale Vrouwendag

Maandag 8 maart 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Op 8 maart 2021 vieren we Internationale Vrouwendag. Dat doen we al decennia en het is nog steeds belangrijk. Je zou het misschien niet denken, maar ook in Nederland hebben vrouwen een andere positie dan mannen. Wat betekent dat voor jou als vrouw? Kun je je loopbaan invullen zoals je dat wilt? Er komen wel een wat uitdagingen op je pad! Nu je erover nadenkt, maken mannen in je omgeving sneller carrière dan jij. En ze verdienen ook meer. Wat is eigenlijk de rol van de organisatie waar je werkt? Lees verder..