Alumnitrainingen

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot en met juni bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders, alumni, en oud-medewerkers van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

Inspiratielab – met Game Based Coaching meer inzicht in jouw soft skills

Dinsdag 8 december 2020 (19.00 – 21.30 uur)

Bij een sollicitatiegesprek wordt regelmatig gevraagd naar je vaardigheden en valkuilen. Met je hard skills zit het natuurlijk wel goed. Je hebt immers gestudeerd. Maar hoe zit het met je soft skills? Heb je daar voldoende inzicht in? Met jouw soft skills maak je een verschil. Ben je iemand die ontzettend innovatief denkt? Of juist goed kunt omgaan met stress? Dit soort zaken zorgen ervoor dat jouw hard skills waardevoller worden voor een potentiële opdrachtgever. Je kunt de soft skills zien als onmisbare olie die een motor soepel laat draaien. Weet jij al welke soft skills je bezit? Doe mee aan het Inspiratielab en wie weet kom jij achter een soft skill waarvan je niet eens wist dat je die had! Lees verder..

Conflicthantering op de werkvloer

Dinsdag 12 januari 2021 (19.00 – 22.00 uur)

De workshop conflicthantering op de werkvloer is een interactieve workshop, waarbij een inkijkje wordt gegeven in welke conflicten er op de werkvloer kunnen spelen. Daarnaast komt aan de orde of je de signalen kunt herkennen en een halt toeroepen. Daarbij gaat het ook over herkennen van je eigen grenzen. Hoe vaak worden ze overschreden? En wat doe jij om dit bespreekbaar te maken? Met elkaar onderzoeken we wat voor jou grensoverschrijdend gedrag is en hoe je dit kunt stoppen.  Lees verder..

Vind je droombaan! Op zoek naar jouw persoonlijke waarden

Dinsdag 9 februari 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Wil je erachter komen wat jou drijft in het leven? Wil je weten wat ervoor zorgt dat jij ’s ochtends met plezier aan het werk gaat? Zoek jij die flow waardoor alles vanzelf gaat? Kom dan naar de workshop ‘Op zoek naar jouw droombaan met persoonlijke waarden”. Waarden bepalen waarom jij (onbewust) kiest voor een bepaalde functie, hobby, vriendschap of liefdesrelatie. Elke keuze of reactie komt voort vanuit waarden. Met behulp van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kijken we naar jouw innerlijke drijfveren. Wanneer jij je bewust wordt van jouw persoonlijke drijfveren weet je direct of een baan bij je past. Lees verder..

Vrouwelijk leiderschap op Internationale Vrouwendag

Maandag 8 maart 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Op 8 maart 2021 vieren we Internationale Vrouwendag. Dat doen we al decennia en het is nog steeds belangrijk. Je zou het misschien niet denken, maar ook in Nederland hebben vrouwen een andere positie dan mannen. Wat betekent dat voor jou als vrouw? Kun je je loopbaan invullen zoals je dat wilt? Er komen wel een wat uitdagingen op je pad! Nu je erover nadenkt, maken mannen in je omgeving sneller carrière dan jij. En ze verdienen ook meer. Wat is eigenlijk de rol van de organisatie waar je werkt? Lees verder..