Alumnitrainingen

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot en met juni bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders, alumni, en oud-medewerkers van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse Hogeschool gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur, waarna je kunt meelopen naar Café Xieje tegenover de hogeschool voor de afsluitende netwerkborrel. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

Arbeidsvoorwaarden

Dinsdag 31 mei 2022 (19.00 – 21.30 uur)

Aan het afstuderen? Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan? Of niet helemaal happy met je huidige baan? Of wil je dan nu toch eindelijk die stap in het diepe wagen om zzp-er te worden? Dan mag je deze training absoluut niet missen! Het spreekwoord ‘kennis is macht’ is op het sollicitatieproces van toepassing. Het beste resultaat bereik je als je weet hoe dit proces in elkaar steekt en hoe je dit proces kunt beïnvloeden.

Lees hier meer over deze training.

Ikigai

Donderdag 9 juni 2022 (19.00 – 21.30 uur)

De reden waarom je uit bed komt iedere dag: Ikigai. Ieder mens heeft een Ikigai. Een ‘raison d’etre’ zoals alleen de Fransen het zo mooi kunnen zeggen. Het is dat wat jou gelukkig maakt, het gevoel dat je kunt ervaren als je volledig in een flow komt en de tijd lijkt stil te staan. Dat je iets doet en dan vast kunt stellen: dit ben ik ten voeten uit!  In de workshop Ikigai kun  je voor jezelf  bepalen wat jou drijft als je bezig bent met je vak: is het alleen een beroep of is het meer? Is het een roeping, is het je passie, of voelt het bijna als een missie?

Lees hier meer over deze training.

Cultures at Work (Engels)

Dinsdag 21 juni 2022

As a global professional, we must be able to act effectively and appropriately in today's connected world, and in doing so, developing self-awareness of our own cultural lenses is crucial. This is only possible when we encounter "the other"; only then do we become acutely aware of our assumptions and blind spots when our interaction with cultural "others" surprises or sometimes frustrates us.

In this workshop we will consider what competences you need for a successful intercultural interaction, which are often complex and unclear. By playing the Barnga game you will experience how you react to unpredictable and unclear situations; something global professionals often have to deal with. Then, based on the cultural scales developed by Erin Meyer, you will reflect on your own actions in a number of professional situations and find out which strategies are effective to deal with differences.

Lees hier meer over deze training.