Alumnitrainingen

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot en met juni bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders, alumni, en oud-medewerkers van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

‘Scrum, Lean en Agile werken’

Donderdag 7 oktober 2021 (19.00 – 21.30)

Agile is allang geen IT feestje meer. Ook bij bijvoorbeeld HR, Marketing, Sales is het steeds meer bekend. En daarnaast wordt er volop geëxperimenteerd in heel veel branches van private partijen tot publieke domeinen. Daarnaast is het interessant van start-ups tot corporates. Maar hoe werkt het nu echt? Wat houdt Agile in? Wat betekent dat voor bestaande organisaties? Voor leiderschap en voor de organisatie cultuur? Wat ga je doen en leren? Wat is Agile? Wanneer werkt het heel erg goed en wanneer niet? Wat is het verschil tussen Lean en Agile? Hoe werkt Scrum? Wat zou de eerste stap in mijn eigen organisatie zijn. Lees verder..

Voor jezelf beginnen, hoe zet je je eigen bedrijf op?

Dinsdag 18 november 2021 – (19.00 – 21.30)

Heb je ooit het idee gehad om te starten met een eigen onderneming of ben je recentelijk gestart met een eigen onderneming? Deze workshop is bedoeld om jou te inspireren de eerste stappen te zetten als ondernemer. De volgende vragen staan centraal: Waar liggen jouw kansen? Waar moet je aan denken om een haalbare onderneming op te zetten? Wanneer en hoe kan je starten? Samen met een aantal ondernemende alumni gaan wij aan de slag met jouw ondernemingsidee. Aan het eind van de workshop heb je een aantal handvatten waarmee je verder kunt gaan. Lees verder..