Alumnitrainingen 2019-2020

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot juli bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders als alumni van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur, waarna je kunt meelopen naar Café Xieje tegenover de hogeschool voor de afsluitende netwerkborrel. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

De trainingen voor het aankomende jaar zijn:

Vind je droombaan! Op zoek naar jouw persoonlijke waarden

Dinsdag 10 september 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Wil je erachter komen wat jou drijft in het leven? Wil je weten wat ervoor zorgt dat jij ’s ochtends met plezier aan het werk gaat? Zoek jij die flow waardoor alles vanzelf gaat? Kom dan naar de workshop "Op zoek naar jouw droombaan met persoonlijke waarden”. Waarden bepalen waarom jij (onbewust) kiest voor een bepaalde functie, hobby, vriendschap of liefdesrelatie. Elke keuze of reactie komt voort vanuit waarden. Lees verder..

Online profileren met LinkedIn

Dinsdag 17 september 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Bij het vinden van een baan is aanwezigheid op LinkedIn bijna onontbeerlijk. Om zelf vacatures te vinden, maar zeker ook om jezelf als deskundige te profileren en door werkgevers gevonden te worden. Wanneer is deze training iets voor jou? Je weet dat LinkedIn het grootste zakelijke sociale netwerk van Nederland is, maar hebt eigenlijk nooit de moeite genomen om je erin te verdiepen. Je profiel is niet optimaal gevuld en je weet eigenlijk niet zo goed hoe je meer uit LinkedIn kunt halen. Of misschien heb je nog helemaal geen profiel op LinkedIn? Lees verder..

Presenteren met impact

Donderdag 19 september 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Wie succesvol presenteert, doet veel meer dan alleen de juiste woorden achter elkaar zetten. De essentie is je boodschap laten beklijven in de hoofden en harten van je publiek. Hoe je dat doet?  Door een boeiend verhaal te vertellen. Niet alleen inhoudelijk, maar zeker ook door slim gebruik te maken van je stem, je lichaamstaal en je verschijning. Wie wil nou niet dat je toehoorders op het puntje van de stoel zitten als jij een presentatie houdt? Lees meer..

Solliciteren met power!

Dinsdag 24 september 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Toe aan de volgende stap in je carrière?  Spannend en leuk natuurlijk, maar het vinden van een passende werkomgeving kan ook best een uitdaging zijn. Want hoe zorg jij ervoor dat je opvalt tussen alle anderen? Hoe presenteer jij jezelf en hoe zorg je dat recruiters jouw cv bovenop de stapel leggen? En hoe kies je voor een organisatie die echt bij jou past? Een beetje hulp van ons zorgt ervoor dat jij straks solliciteert zonder stress. Lees meer..

Talk like TED (Engelstalig)

Dinsdag 1 oktober 2019 (19.00 – 21.30)

We kennen ze allemaal, de TED-talks: Inspirerende, beknopte, bevlogen presentaties van een goed idee. Misschien heb je wel eens bedacht dat je ook ooit zo'n talk zou willen houden. In deze workshop ga je aan de slag met jouw "idea worth spreading". Hoe maak je een idee concreet? Hoe ga je aan het werk om van een idee een talk te maken? Wat zijn elementen in TED-like talks die deze zo typerend maken en hoe kan ik die toepassen? Een ervaren TEDx speaker coach vertelt je de kneepjes en tips en aan de hand van voorbeelden werken we naar een resultaat dat TEDx waardig is. Lees meer..

Zakelijke etiquette en Omgangsvormen

Donderdag 17 oktober 2019 (19.00 – 22.00)

Niemand minder dan etiquette & protocol expert Jan Jaap van Weering, bekend van de televisieserie “Hoe Heurt Het Eigenlijk?”, “Blauw Bloed” en RTL Nieuws gaat je op deze avond voor in de wereld van Zakelijke Etiquette en Omgangsvormen. Naast de vele onderwerpen over etiquette, persoonlijke presentatie, dress codes, correcte omgangsvormen en zijn waardevolle do’s & don’ts, zijn er ook voldoende humoristische anekdotes van de grootmeester zelf.  Lees verder..

Enneagram: Ontdek alles wat je nog niet wist over jezelf en anderen!

Dinsdag 12 november 2019 (18.30 – 22.00 uur)

Tijdens deze Enneagram training krijg je een vlijmscherp beeld van je eigen gedragspatronen, waarom je doet wat je doet en waarom bepaalde thema’s zich in jouw leven aandienen. Ook ga je gedragspatronen herkennen van anderen en leer je mensen sneller doorgronden. Je krijgt inzichten en tools om met andere persoonlijkheden om te gaan. Het Enneagram legt een stevige basis voor zelfonderzoek en karakteranalyse. Het geeft je alle tools en inzichten om jezelf verder te ontwikkelen. Kortom, deze training gaat je helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Lees verder..

Sabotage op het werk

Dinsdag 10 december 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Verandering en weerstand gaan hand in hand. Maar in tegenstelling tot verandering heeft weerstand heeft een slechte reputatie. Weerstand zou te maken hebben met de onwil, het onvermogen of met de angsten van medewerkers. Maar wat als weerstand een gezonde vorm van verzet is? Weerstand is prima uit te leggen als de veranderplannen onzinnig zijn. Maar hoe voorkom je dat jouw weerstand kan worden weggezet als ‘irrationeel’ of ‘behoudzuchtig’. Met andere woorden: hoe maak je jouw weerstand effectief? In deze workshop verkennen we op speelse wijze hoe je jouw weerstand kunt vormgeven. Lees verder..

Improve your networking skills (Engelstalig)

Dinsdag 28 januari 2020 (19.00 – 21.30 uur)

In ons dagelijks (werkzame) leven hebben we allemaal te maken met netwerken, een verzameling mensen die relaties met elkaar onderhouden. De netwerken waar we onderdeel van uit maken kunnen elkaar zelfs overlappen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat collega’s op steenworp afstand wonen zonder het te weten, dat familieleden bij dezelfde sportvereniging actief zijn, dat we dezelfde collega’s om advies vragen voor vragen op en om het werk. Lees verder..

Beginnen met leidinggeven!?

Dinsdag 12 mei 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Als beginnend Leidinggevende komt er veel op je af. Nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen, dingen die misgaan, klagende collega’s, ziekteverzuim en resultaten die uitblijven. Het leven van een beginnend leidinggevende gaat duidelijk niet over rozen! En het leek nog wel zo gemakkelijk, nietwaar? Waar je eerder nog heerlijk je “ongezouten mening” kon geven, wordt er nu toch iets anders van je verwacht!? Een nieuwe rol, een nieuwe positie. Maar hoe geef je hier invulling aan? Hoe zorg je dat jij je nieuwe rol op een constructieve wijze invulling geeft? Hoe ga je bijvoorbeeld om met notoire ‘nee-zeggers’, ‘dwarsliggers’ of ‘verzakers’. En wanneer maak je gebruik van je machtspositie als leidinggevende? Lees verder..