Alumnitrainingen

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot en met juni bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders, alumni, en oud-medewerkers van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

Vrouwelijk leiderschap op Internationale Vrouwendag

Maandag 8 maart 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Op 8 maart 2021 vieren we Internationale Vrouwendag. Dat doen we al decennia en het is nog steeds belangrijk. Je zou het misschien niet denken, maar ook in Nederland hebben vrouwen een andere positie dan mannen. Wat betekent dat voor jou als vrouw? Kun je je loopbaan invullen zoals je dat wilt? Er komen wel een wat uitdagingen op je pad! Nu je erover nadenkt, maken mannen in je omgeving sneller carrière dan jij. En ze verdienen ook meer. Wat is eigenlijk de rol van de organisatie waar je werkt? Lees verder..

Vind je droombaan! Op zoek naar jouw persoonlijke waarden

Dinsdag 13 april 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Wil je erachter komen wat jou drijft in het leven? Wil je weten wat ervoor zorgt dat jij ’s ochtends met plezier aan het werk gaat? Zoek jij die flow waardoor alles vanzelf gaat? Kom dan naar de workshop ‘Op zoek naar jouw droombaan met persoonlijke waarden”. Waarden bepalen waarom jij (onbewust) kiest voor een bepaalde functie, hobby, vriendschap of liefdesrelatie. Elke keuze of reactie komt voort vanuit waarden. Met behulp van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kijken we naar jouw innerlijke drijfveren. Wanneer jij je bewust wordt van jouw persoonlijke drijfveren weet je direct of een baan bij je past. Lees verder..

Inspiratielab – met Game Based Coaching meer inzicht in jouw soft skills

Dinsdag 20 april 2021 (19.00 – 22.00 uur)

Bij een sollicitatiegesprek wordt regelmatig gevraagd naar je vaardigheden en valkuilen. Met je hard skills zit het natuurlijk wel goed. Je hebt immers gestudeerd. Maar hoe zit het met je soft skills? Heb je daar voldoende inzicht in? Lees verder..

Conflicten in Coronatijd

Donderdag 22 april 2021 – Online training (19.00 uur – 21.30 uur)

We leven in een tijd van uitersten. Thuiswerken, afstand houden en tal van nieuwe werk gerelateerde regels komen op je af! En wat voor de één prima te combineren valt is voor de ander een stevige uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat ieder mens anders omgaat met negatieve gevoelens. Dit is afhankelijk van je karakterstructuur! En zo ervaart ieder op een ander moment angst, stress, frustratie of onzekerheid. Een perfecte cocktail voor een knallend arbeidsconflict.  Lees verder..

Voor jezelf beginnen, hoe zet je je eigen bedrijf op?

Donderdag 11 mei 2021 – (19.00 uur – 22.00 uur)

Heb je ooit het idee gehad om te starten met een eigen onderneming of ben je recentelijk gestart met een eigen onderneming? Deze workshop is bedoeld om jou te inspireren de eerste stappen te zetten als ondernemer. De volgende vragen staan centraal: Waar liggen jouw kansen? Waar moet je aan denken om een haalbare onderneming op te zetten? Wanneer en hoe kan je starten? Samen met een aantal ondernemende alumni gaan wij aan de slag met jouw ondernemingsidee. Aan het eind van de workshop heb je een aantal handvatten waarmee je verder kunt gaan. Lees verder..

Conflicthantering op de werkvloer

Dinsdag 18 mei 2021 (19.00 – 22.00 uur)

De workshop conflicthantering op de werkvloer is een interactieve workshop, waarbij een inkijkje wordt gegeven in welke conflicten er op de werkvloer kunnen spelen. Daarnaast komt aan de orde of je de signalen kunt herkennen en een halt toeroepen. Daarbij gaat het ook over herkennen van je eigen grenzen. Hoe vaak worden ze overschreden? En wat doe jij om dit bespreekbaar te maken? Met elkaar onderzoeken we wat voor jou grensoverschrijdend gedrag is en hoe je dit kunt stoppen. Lees verder..

Sollicitatietraining ‘Solliciteren kun je leren’

Donderdag 20 mei 2021 – (19.00 – 21.30)

Niet alleen gedurende de huidige Corona crisis is het belangrijk goed te weten hoe je jezelf online profileert, hoe je je voorbereid op een digitaal/ virtueel sollicitatiegesprek en hoe je online op zoek gaat naar passende vacatures voor jou! Naast deze topics leggen wij je graag uit hoe je je cv en motivatiebrief opstelt, hoe je je voorbereid op een sollicitatiegesprek en alle overige vragen bij je zoektocht naar een nieuwe baan. Of ben je gewoon benieuwd naar wat er op dit moment allemaal speelt op de huidige arbeidsmarkt? Schrijf je dan in voor deze training! Lees verder..