Alumnitrainingen 2019-2020

De Haagse Hogeschool wil ook na het afstuderen jou graag van dienst zijn bij je (door)ontwikkeling als (young) professional. Door middel van coaching, workshops en trainingen brengen we afstudeerders en oud-studenten van verschillende leeftijden en disciplines samen, leren we van elkaars verhalen en ervaringen, en breiden we onze netwerken uit.

Op vaste avonden in de maanden september tot juli bieden we trainingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden, carrièreplanning, ondernemerschap, etc. Alle avonden zijn toegankelijk voor zowel afstudeerders als alumni van De Haagse Hogeschool en haar 15 voorlopers. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf aan De Haagse gestudeerd hebben.

Iedere trainingsavond start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur, waarna je kunt meelopen naar Café Xieje tegenover de hogeschool voor de afsluitende netwerkborrel. Schrijf je hier in voor alle trainingen.

Aanbod trainingen

De trainingen voor het aankomende jaar zijn:

Sabotage op het werk

Dinsdag 10 december 2019 (19.00 – 22.00 uur)

Verandering en weerstand gaan hand in hand. Maar in tegenstelling tot verandering heeft weerstand heeft een slechte reputatie. Weerstand zou te maken hebben met de onwil, het onvermogen of met de angsten van medewerkers. Maar wat als weerstand een gezonde vorm van verzet is? Weerstand is prima uit te leggen als de veranderplannen onzinnig zijn. Maar hoe voorkom je dat jouw weerstand kan worden weggezet als ‘irrationeel’ of ‘behoudzuchtig’. Met andere woorden: hoe maak je jouw weerstand effectief? In deze workshop verkennen we op speelse wijze hoe je jouw weerstand kunt vormgeven. Lees verder..

Mindfulness – Je bent je denken niet!

Dinsdag 14 januari 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Ken je dat ‘gevoel’ dat je je dagelijks bevindt in een ratrace? Dat je leeft van ‘deadline naar deadline’? Dat je hoofd overuren maakt om alles maar geregeld te krijgen en dat je nauwelijks meer kunt genieten van je vrije tijd? Herkenbaar? Zo ja, dan is deze avond een absolute aanrader! Een gemiddeld persoon ervaart zo’n 60.000 gedachten per dag. En al deze gedachten zetten ons onbewust aan tot actie, ongerustheid, zorgen, stress of andere emoties. Zonder dat je het beseft leef je volledig in je hoofd en ben je steeds minder in het hier en nu. Maar hoe kun je dit stoppen? Lees verder…

NR. 2; de rol van de plaatsvervanger...

Dinsdag 21 januari 2020 (19.00 – 22.00 uur)

De NR.2 in organisaties is vaak ongezien maar onontbeerlijk voor de stabiliteit en voortbestaan van die organisatie, of het nu een bedrijf, een politieke partij of een andere instelling is. Kijk naar de VS, waar de aandacht voor de NR.2 aldaar, vicepresident Mike Pence, groeit, nu president Trump steeds meer onder druk komt te staan. Wat als Trump wordt afgezet? En wat als die NR.2 ook niet blijkt te deugen? Is er voor Pence ook een NR.2? Lees meer...

Improve your networking skills (Engelstalig)

Dinsdag 28 januari 2020 (19.00 – 21.30 uur)

In ons dagelijks (werkzame) leven hebben we allemaal te maken met netwerken, een verzameling mensen die relaties met elkaar onderhouden. De netwerken waar we onderdeel van uit maken kunnen elkaar zelfs overlappen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat collega’s op steenworp afstand wonen zonder het te weten, dat familieleden bij dezelfde sportvereniging actief zijn, dat we dezelfde collega’s om advies vragen voor vragen op en om het werk. Lees verder..

Negotiating employment conditions (Engelstalig)

Donderdag 12 maart 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Aan het afstuderen? Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan? Of niet helemaal happy met je huidige baan? Of wil je dan nu toch eindelijk die stap in het diepe wagen om zzp-er te worden? Dan mag je deze training absoluut niet missen!

Het spreekwoord ‘kennis is macht’ is op het sollicitatieproces van toepassing. Het beste resultaat bereik je als je weet hoe dit proces in elkaar steekt en hoe je dit proces kunt beïnvloeden. Lees meer...

Beginnen met leidinggeven!?

Dinsdag 12 mei 2020 (19.00 – 22.00 uur)

Als beginnend Leidinggevende komt er veel op je af. Nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen, dingen die misgaan, klagende collega’s, ziekteverzuim en resultaten die uitblijven. Het leven van een beginnend leidinggevende gaat duidelijk niet over rozen! En het leek nog wel zo gemakkelijk, nietwaar? Waar je eerder nog heerlijk je “ongezouten mening” kon geven, wordt er nu toch iets anders van je verwacht!? Een nieuwe rol, een nieuwe positie. Maar hoe geef je hier invulling aan? Hoe zorg je dat jij je nieuwe rol op een constructieve wijze invulling geeft? Hoe ga je bijvoorbeeld om met notoire ‘nee-zeggers’, ‘dwarsliggers’ of ‘verzakers’. En wanneer maak je gebruik van je machtspositie als leidinggevende? Lees verder..