HRM Symposium 2018: Big data en HR-analytics

Tijd:

Locatie:

hoofdvestiging

Een sterke verbinding tussen het onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk is waar de Haagse Hogeschool als netwerkhogeschool voor staat. De opleiding HRM organiseert daarom een jaarlijks symposium waar studenten, docenten en relaties vanuit de praktijk elkaar ontmoeten. Graag nodigen we je uit voor het HRM-symposium van 2018 dat in het teken staat van Big data en HR-analytics.

Data worden steeds meer een belangrijk onderdeel van de HR-functie wanneer zij in de vorm van HR-analytics verwerkt worden tot relevante inzichten. HR-analytics blijkt een van de meest besproken onderwerpen in het werkveld op dit moment. De verwachting is dat data-gedreven HR, met HR-analytics, zeer waardevol kan zijn voor een organisatie. Maar hoe ver zijn organisaties op dit gebied? En welke rol speelt Big Data hierin? Uit recent onderzoek van onze opleiding HRM, in samenwerking met Berenschot, komt naar voren dat veel organisaties aan de randvoorwaarden voor het toepassen van HR-analytics voldoen, maar dat zij aarzelen om deze HR-competentie verder te ontwikkelen.
Kom ideeën en inspiratie opdoen bij onze lezingen en workshops, verzorgd door de meest prominente experts van Nederland op het gebied van big data en HR-analytics. Alle deelnemers ontvangen na afloop van het symposium het onderzoeksrapport van de opleiding HRM en Berenschot.

Een overzicht van het programma:
Tijd  Activiteit
 14.00 - 14.30 uur
Ontvangst met koffie en thee op het binnenplein van de HHS
 14.30 - 15.15 uur
Centrale lezing: 'De kracht van Big data voor uw organisatie' door onze keynote speaker Bas Overtoom, senior manager Data Analytics bij KPMG
 15.15 - 15.30- uur
Flitspresentatie boek dr. Karin Potting, senior docent opleiding HRM "Personeelsmanagement nader becijferd"
 15.30 - 16.45 uur
 16.45 - 17.30 uur
Centrale lezing met een best practice HR-analytics door Auke IJsselstein, senior HR Strategy consultant bij ABNAMRO
Netwerken, borrel en informatiemarkt

Aanbod van workshops
Workshop  Sprekers
 Hoe implementeer je HR-analytics in jouw organisatie?
 Irma Doze
 Managing Director bij AnalitiQs
 De basics van HR-analytics
 Hans van der Spek
 Senior managing consultant bij Berenschot
 Advanced HR-analytics
 Bram Eigenhuis en Arie-Jan Baan
 Consultants bij Berenschot
 Meer winst en  werkplezier met behulp van (big) data?
 Corine van Bussel
 Senior docent bij Hogeschool Leiden
HRD Analytics: Hoe kan het daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het menselijk gezicht van HRM?
 Karin Potting, senior docent HRM en
 Ellen Sjoer, lector Duurzame talentontwikkeling
 Beiden werkzaam bij De Haagse Hogeschool
 People analytics
 Jouko van Aggelen
 Een van Cubiks Executive Directors en
 hoofd van de People Analytics afdeling bij Cubiks
 Juridisch analytics
 Evert Jan Kloet
 Docent HRM, De Haagse Hogeschool
 HR-analytics: let's start with People Analytics!
 Maria van Boekelen
 Senior Consultant bij Ixly
Structurele business impact met HR-analytics
 Bas Rouhof, Lead Business Consultant HR Analytics en Jornt de Gruijl, Lead Data Scientist HR Analytics, beiden werkzaam bij PA Consulting Group
 Best practices HR-analytics: 'Hoe een dashboard het HR-bewustzijn en inzicht van managers vergroot'
 Willem Jan Pott Hofstede,
 HR Analist cluster Informatievoorziening en Brak Storms, hoofd van het HR-beleidscluster. Beiden werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Aanmelden
Meld je aan voor het HRM symposium van 2018 door het online aanmeldformulier in te vullen. Vergeet niet aan te geven welke workshop je wilt bijwonen. Inschrijven is mogelijk tot en met 20 maart 2018.
Lees meer over het symposium in ons uitgebreide programma.
Locatie
Het symposium vindt plaats op de hoofdlocatie van De Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag). Bekijk hier de routebeschrijving.