Seminar ‘Inclusief bewegingsonderwijs in het primair onderwijs (DIPPE-project)

Kinderen op schoolplein

In het kort

Datum:

6 oktober 2021

Tijd:

13:00 - 17:00

Locatie:

HALO, Sportcampus Zuiderpark, Den Haag

Er zijn steeds meer kinderen op de basisschool met een fysieke en/of sensorische beperking, gedragsproblemen, overgewicht of een motorische achterstand. De diversiteit in de gymzaal is toegenomen en het is van vitaal belang dat leerkrachten en kinderen individuele verschillen erkennen en begrijpen.

Het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving (GLSO) van het kenniscentrum Health Innovation deed onderzoek naar mogelijkheden om (vak)leerkrachten te ondersteunen bij inclusief bewegingsonderwijs. Het project heet ‘Disentangling Inclusion in Primary Physical Education’ (DIPPE) en wordt uitgevoerd door opleidingsdocenten en onderzoekers uit 8 Europese landen: Luxemburg, Spanje, Schotland, Ierland, Engeland, Slowakije, Zwitserland en Nederland.

Seminar 

Tijdens het seminar ‘Inclusief bewegingsonderwijs in het primair onderwijs’ krijg je een update van het project. Na een korte inleiding over het DIPPE-project en de presentatie van de website met daarop 7 verschillende modules, kun je meedoen met 2 workshopsrondes die theorie en praktijk met elkaar verbinden. Ben je vakleerkracht, groepsleerkracht of student HALO, Sportkunde of PABO? Dan is dit seminar zeker iets voor jou! 

Aanmelden

Ben je benieuwd naar concrete tips om je gymlessen inclusiever te maken? Meld je dan voor 1 oktober 2021 aan via het aanmeldformulier. Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers. Deelname is gratis.

Programma 

12.30 – 13.00 uur                        Inloop  
13.00 - 13.45 uur                         Welkom, introductie DIPPE project 
14.00 – 15.15 uur                        Theorie- en praktijkworkshop ronde 1 (met 3 parallelsessies: A, B, C) 
15.15 – 15.30 uur                        Pauze  
15.45 – 17.00 uur                        Theorie- en praktijkworkshop ronde 2 (met 3 parallelsessies: A, B, C) en aansluitend evaluatie seminar  
17.00 uur                                      Borrel

Meer informatie

Foto bij dit artikel is gemaakt door NIJHA bv.