Live talkshow: waar is Europa in de gemeenteraadsverkiezingen?

talk-show-host-and-guest

In het kort

Datum:

9 maart 2022

Tijd:

15:00 - 16:00

Locatie:

Online

Live talkshow over de Europese dimensie van de gemeenteraadsverkiezingen met Mendeltje van Keulen, Tibor Hargitai en drie praktijkexperts. Hoe werkt Europese samenwerking lokaal en wat doen gemeenten daaraan?

Voor wie?

Iedereen die actief is in een gemeente of decentrale overheid, studenten, docenten, beleidsmedewerkers, onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Hoe deelnemen?

Volg de Talkshow via deze linkOf schrijf je in via deze pagina en ontvang de link naar de livestream in je e-mail. Je kunt ons ook volgen via LinkedIn en Instagram voor het laatste nieuws.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Op 16 maart kan iedereen die in Nederland woont naar de stembus om te stemmen voor de lokale politiek.

De verkiezingen gaan over lokale thema’s: bouwen we een nieuwe woonwijk, een nieuwe weg of juist meer groen? Hoe zorgen we voor veiligheid, goed onderwijs en een bruisende lokale economie? Gaan onze wijken ‘van het gas af’, sluiten of openen we de asielopvang?

Je hoort het zelden, maar in elk van deze onderwerpen speelt Europese samenwerking een rol. Nederland maakt nieuwe milieu-, bouw- en asielregels met 26 andere EU-landen. Dat beleid wordt uiteindelijk uitgevoerd door jouw gemeente.

Tijdens deze talkshow geven Mendeltje van Keulen en Tibor Hargitai van het lectoraat Changing Role of Europe aan De Haagse Hogeschool een levendig inkijkje in de Europese kant van lokaal bestuur. Hiervoor gaan ze in gesprek met drie Nederlandse professionals die dagelijks met dit onderwerp bezig zijn: Fenna Pols - directeur kenniscentrum Europa Decentraal, Iris Ferreni - European Affairs coördinator Provincie Zuid-Holland en Marieke van Doorn - Gemeenteraadslid D66 gemeente Den Haag.

Deze online talkshow is een voorproefje voor een conferentie over dit onderwerp die op 2 juni 2022 op de Haagse Hogeschool wordt georganiseerd. Meer informatie daarover volgt begin maart.

Kun je niet wachten? Begin dan alvast met het luisteren van onze podcastserie Global Gossip. In de komende weken publiceren we daar een serie specials over het onderwerp ‘Tussen Europa en het stadhuis’.

nl-medegefinancierd-door-de-eu-min