Auteur Lize Spit is donderdag 23 november te gast bij The Lighthouse Boekenclub. De boekenclub heeft  haar boekenweekgeschenk De eerlijke vinder gelezen en gaat nu met Lize zelf in gesprek! Menthe Groot (studente HBO Rechten) zal het gesprek met Lize leiden. En jij kunt daar ook bij zijn. Dit evenement is open voor alle studenten en medewerkers, ook als je geen lid bent van de boekenclub. En misschien heb je zelf ook wel een vraag voor Lize! Je bent vanaf 16.00 uur van harte welkom in de Speakers' Corner.

Meld je aan!

Over Lize Spit

Lize Spit (1988) groeide op in de Antwerpse Kempen, maar woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won zowel de publieks- als juryprijs bij Write Now! in 2013. Haar proza en poëzie verscheen in verschillende literaire tijdschriften. In 2016 verscheen haar debuutroman Het Smelt, waarvan meer dan 215 000 exemplaren werden verkocht. Er volgden vertalingen in vijftien landen en een verfilming. Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban-Debuutprijs, werd NRC boek van het jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Premio Strega Europeo. In december 2020 verscheen haar tweede roman Ik ben er niet. Lize Spit werkt als gastdocent creatief schrijven voor LUCA School Of Arts en RITSC. Ze is columnist bij De Morgen.

Over het boek De eerlijke vinder

Eind jaren negentig, de Vlaamse Kempen. Jimmy, die thuis een moeilijke tijd doormaakt, leeft helemaal op als de zoon van een gezin Kosovaarse vluchtelingen naast hem in de klas komt zitten. Jimmy is de slimste maar ook eenzaamste van zijn klas. Hij ziet het als zijn missie Tristan Ibrahimi door het schooljaar heen te helpen. Alle tijd die hij niet besteedt aan het verzamelen van flippo’s, brengt hij door bij het Kosovaarse gezin. Wanneer de Ibrahimi’s na een jaar plotseling uitgewezen worden, verzint Tristan een plan dat veel van Jimmy zal vragen. De eerlijke vinder is in 2023 uitgebracht als Boekenweekgeschenk.

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Lees meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer