Annique Mossou, voorheen lid van een OSINT-team van de Nederlandse Nationale Politie, waar ze gespecialiseerd was in online jihadistische propaganda, is momenteel een trainer en onderzoeker voor Bellingcat - een onafhankelijk onderzoekerscollectief dat gebruikmaakt van open-source methoden om verschillende onderwerpen van publiek belang te onderzoeken. Van de vliegtuigcrash van MH17 boven Oost-Oekraïne tot politiegeweld in Colombia, de onderzoeken van Bellingcat worden regelmatig aangehaald door internationale media en geciteerd door verschillende rechtbanken en onderzoeksmissies. Daarnaast ontwerpt en deelt Bellingcat controleerbare methoden voor ethisch digitaal onderzoek. Bij Bellingcat richt Mossou zich op de wereld van mis- en desinformatie, complottheorieën en de Russisch-Oekraïense oorlog.

Annique Mossou bezocht op 3 oktober 2023 De Haagse Hogeschool om meer te vertellen over wat het betekent om voor Bellingcat te werken.

The Lighthouse Recordings

Luister naar onze lezingen en interviews waar en wanneer je wilt in onze podcast The Lighthouse Recordings! Verrijk je kennis en verbreed je horizon met onze boeiende evenementen.

The Lighthouse Recordings