In deze tweede speciale aflevering van EU Spotlight gaan Emma en Elias de vraag te lijf: 'Waarvoor stemmen we in juni?'. Welke opties zijn er als het gaat om politieke groepen en partijen? Op het gebied van leeftijd en nationaliteit? Hoe verhoudt het electorale en partijstelsel op EU-niveau zich tot het nationale systeem? Wat zijn de voorspellingen voor de aankomende verkiezingen en meer.

Emma Prins geeft al drie jaar les bij European Studies aan De Haagse Hogeschool. Ze doceert vakken over politiek en de Europese Unie, en heeft werkervaring bij de Nederlandse Ambassade en het Europees Parlement. Ze blijft graag op de hoogte van EU-nieuws en praat graag over lopende kwesties die te maken hebben met de EU.

Elias Fabricius is een tweedejaars student European Studies uit Duitsland en heeft interesse in de politiek van de EU. Hij zet zich gepassioneerd in voor dierenrechten en maakt zich ernstige zorgen over klimaatverandering. Hij houdt van gesprekken over politiek en muziek.

Spodlight

Een podcast vol korte, leerzame en inspirerende colleges door docenten en lectoren van De Haagse Hogeschool. Leer alles over slimmigheden in de natuur, blockchain, roddelen op de werkvloer, duurzame waardes in organisaties en ga zo maar door!

Luister nu
The Lighthouse - Podcast - Spodlight