Ben je geïnteresseerd in financiële markten en zou je graag meer willen weten over de huidige bankencrisis? Ben je nieuwsgierig naar de impact van deze ontwikkelingen op de wereld van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, en openbare digitale valuta's (Central Bank Digital Currencies of CBDC's), zoals de digitale euro? Dan is deze video iets voor jou!

Lector New Finance Martijn van der Linden vertelt je alles over de oorzaak van de huidige bankencrisis. Hij zoomt in op de situatie rondom Silicon Valley Bank, Credit Suisse en andere banken. Van der Linden zal kritisch kijken naar de reactie van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. En hij zal de impact van nieuwe leningen bespreken en de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie en financiële markten analyseren.

Van der Linden zal ook de rol van cryptocurrencies bespreken en de mogelijkheden van CBDC's in deze ontwikkelingen. Wat betekent de bankencrisis voor de acceptatie en adoptie van cryptocurrencies? Bieden CBDC's een kans? En welke rol spelen deze digitale valuta's in de toekomst van de financiële sector?

Deze presentatie vond plaats op 28 maart 2023 op De Haagse Hogeschool.