Daarmee blijft het netwerk investeren in praktijkgericht onderzoek dat direct bijdraagt aan het versterken van opvoeden en opgroeien in de regio. Sinds de oprichting in 2019 is het KJH uitgegroeid tot een unieke samenwerking tussen het werkveld, gemeenten en De Haagse Hogeschool, met een sterke focus op impact in praktijk, beleid én onderwijs.

“Het is mooi om te zien hoe de structurele samenwerking tussen jeugdzorgorganisaties, gemeenten en De Haagse krachtig wordt voortgezet,” zegt Arend Hardorff, voorzitter van het KJH en lid van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.  

“Dit laat zien dat we samen het belang inzien van praktijkgericht onderzoek. Onderzoek dat verschil wil maken voor de professional op de werkvloer én voor beleidsmakers. De resultaten geven ook meer inzicht in de opleidingsvragen die er liggen, zowel voor studenten als voor ervaren professionals in het werkveld.”

Rob Gilsing, lector Jeugdhulp in transformatie, zegt: “Ik kijk met trots terug op de eerste periode van het KJH. We hebben samen veel bereikt. Tegelijk ben ik erg blij dat we nu aan een tweede periode beginnen, met een nog bredere samenwerking. Op belangrijke thema’s, zoals samenwerken met en rondom gezinnen, vakmanschap van jeugdprofessionals en het versterken van gewoon opgroeien, opvoeden en de pedagogische basis, kunnen we de komende jaren mooie stappen zetten.”

Zes jaar samenwerken aan beter opgroeien en opvoeden in de regio heeft veel opgeleverd. We hebben geleerd hoe praktijkgericht onderzoek écht verschil maakt voor jeugdprofessionals, gemeenten én studenten.

Bekijk de video voor meer informatie