Ashna Paltansing is een bekend gezicht op De Haagse Hogeschool. Ze volgde er maar liefst twee deeltijdstudies: SPH en HBO-V. Behalve studeren deed ze veel ervaring op in de gezondheidszorg. Nu werkt Ashna als kwaliteitsfunctionaris bij WZH. Uitgeleerd is ze nooit.    

Tijdens haar studie SPH ontdekte Ashna hoe breed en divers de gezondheidszorg is. Ze hopte van de een naar de andere baan en wist niet goed wat ze wilde. Ze begon in het ziekenhuis, werd doktersassistente, werkte in de verpleegkundige kinderopvang en op een school voor doven en meervoudig gehandicapten. “Het was zoeken wat bij mij past. Bij SPH zaten studenten met dezelfde achtergrond. We hebben veel aan elkaar gehad.” 

Deeltijd aanbod

Download brochure

Bezoek onze voorlichtingsavond

Onder werktijd studeren 

Met een diploma SPH op zak werkte Ashna jarenlang als zorgmanager bij thuiszorgorganisaties. “Een verantwoordelijke baan waar ik veel overuren maakte. Ik zag mijn kinderen nauwelijks opgroeien en besloot het rustiger aan te doen. Ik kwam terecht bij de klantbemiddeling van WZH, waar ik huisbezoeken deed en cliënten moest indiceren. Mijn leidinggevende gaf aan dat ik onder werktijd en op kosten van het bedrijf een HBO-V deeltijdstudie kon volgen. Daar had ik wel oren naar, dus ineens zat ik weer in de schoolbanken.”  

Opheldering en verdieping 

HBO-V was voor Ashna een goede opheldering en verdieping. Ze werd behendig in het schrijven van stukken en kreeg haar technische vaardigheden beter onder de knie. Ze volgde de HBO-V pilot ‘flexleren’, waar studenten zelf modules kunnen kiezen. “Flexibel leren stond in de kinderschoenen. Dat merkte je soms aan het aanbod en de beoordeling. Het was zoeken en dat vergde veel zelfdiscipline en zelfinzicht van studenten. Ook daar leer je van.” 

Leren van elkaar 

Het waren tropenjaren voor Ashna, die de studie in twee jaar wilde afronden. “Gelukkig wist je ongeveer wanneer je wat moest opleveren en gaf het veel voldoening als je na hard werken een voldoende scoorde. Je concentreren met rondrennende kinderen thuis is lastig, maar met steun van thuis bleef dat beperkt. Bij HBO-V zaten studenten met verschillende achtergronden en dat werkte heel goed. Je hoort andere verhalen en leert van elkaar. Het uitwisselen van kennis en ervaring heb ik als positief ervaren.” 

Vis in het water  

Met haar HBO-V-papiertje werd Ashna kwaliteitsfunctionaris bij WZH. Ze zorgt dat werkprocessen kwalitatief op orde zijn en controleert of alles volgens plan verloopt. Het is een proces van continu monitoren en bijsturen. In deze rol voelt Ashna zich als een vis in het water. 

Meer informatie over deeltijd studeren

Wil je meer weten over studeren in deeltijd? Lees ook: