Na negen jaar in dezelfde functie voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, merkte John de Bruin (46) dat hij steeds minder werd uitgedaagd en geprikkeld. “Op een gegeven moment mis je externe invloeden. Dan zit je vastgeroest in je eigen denkpatroon en doe je steeds minder inzichten op.”

Een folder van THUAS over de opleiding Master Business Administration (MBA) die zijn vrouw meenam van haar deeltijdstudie aan De Haagse stak een lichtje op. “Ik zag bij mijn vrouw hoeveel tijd en energie het kost om serieus aan een opleiding te beginnen.” En tijd is voor John kostbaar. Als senior bij een groot softwarebedrijf is hij verantwoordelijk voor de hele service naar grote klanten als Transavia en Booking.com. “De overweging om twee jaar van mijn leven al mijn vrije tijd te besteden aan een nieuwe opleiding werd niet gedreven door geld, bijvoorbeeld een salarisverhoging. Ik doe het puur voor de kennis, de verrijking van mezelf en het bewijs dat ik op senior niveau kan werken.”
De flexibiliteit van de opleiding – John is veel op reis voor zijn werk – haalde hem uiteindelijk over om deel te nemen aan de Engelstalige MBA. En dat bevalt hem meer dan goed. “Ik krijg er ongelofelijk veel energie van. Ik werk samen met studenten uit de hele wereld: China, Bulgarije, Wit-Rusland en uit verschillende industrieën. Al die invloeden werken fantastisch door, je leert ontzettend veel van elkaar buiten de stof om. En als we samen een presentatie voorbereiden bruist het van de energie. Er is heel veel gedrevenheid, ambitie en inspiratie.”