Banen na Technische Natuurkunde
Lees meer over de baankansen, wat je kunt worden en wat je kunt verdienen na het afronden van Technische Natuurkunde aan De Haagse.

Heb je je studie Technische Natuurkunde succesvol afgerond? Dan gaat er een wereld voor je open! Ontdek hier wat je allemaal kunt worden.
Bouw aan je carrière na Technische Natuurkunde. Lees hieronder welke functies je allemaal kunt vervullen en bij welke interessante werkgevers je kunt gaan werken.
Voorbeelden van functies
Technische Natuurkunde is een breed vakgebied. Dat zie je ook terug in de verschillende functies die je kunt bekleden. Een korte selectie: Vakspecialist natuur- en technische wetenschappen; natuurkundig ingenieur; systeemontwikkelaar; simulatie-expert; technologisch adviseur; productontwikkelaar; industrieel onderzoeker of oprichter van een tech-startup.
Voorbeelden van werkgevers
Werkgevers staan te springen om een vers afgestudeerde technisch natuurkundige zoals jij! Wil je werken voor de medische industrie? Of duik je liever de wereld in van duurzame energie en draag jij je steentje bij aan een beter klimaat? Veel sectoren bieden kansen in allerlei functies en rollen.
Wat verdien je na Technische Natuurkunde?
Na het afronden van de opleiding Technische Natuurkunde zijn je financiële vooruitzichten uitstekend. Het startsalaris ligt vaak hoger dan dat na veel andere opleidingen. Bovendien heb je vaak voldoende doorgroeimogelijkheden, waardoor je salaris in de loop van je carrière behoorlijk verder kan groeien.
Wat doet een technische natuurkundige?
De meeste mensen hebben het niet in de gaten, maar je mobieltje is een klein technologisch wonder. Je telefoon zit vol met kleine chips. Die moeten allemaal gemaakt worden. En daar is hard over nagedacht. Onder andere door technisch natuurkundigen. Die simuleren, berekenen en meten van alles. Het begint met een goed idee, een slimme innovatie. Vervolgens maak je een ontwerp en ga je testen of dat ontwerp wel werkt.
Behalve in de communicatietechnologie kun je ook werken in de metrologie. Dan bestudeer je met een elektronenmicroscopen structuren die nog veel kleiner zijn dan een 1000ste van een millimeter! Een ander interessant vakgebied is de fotonica, waar je werkt met licht. Of misschien krijg je een baan bij chipfabrikant ASML. Op de afdeling Research & Development werk je dan iedere dag aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor de industrie.
Creativiteit
Bij dat alles heb je altijd een goede portie creativiteit nodig. En een onuitputtelijke nieuwsgierigheid. Je hebt de passie om telkens weer een intellectuele uitdaging aan te gaan en een sterke drive om te innoveren en te pionieren. Daarbij maakt het niet uit welke specialisatie jij kiest, want er gaat altijd een nieuwe wereld voor je open!
Wat vinden onze afgestudeerden?
Wat zeggen onze alumni over hun positie op de arbeidsmarkt? Volgens de meeste afgestudeerden liggen de banen voor technisch natuurkundigen voor het oprapen. Bij de diploma-uitreiking is het dan ook eerder regel dan uitzondering dat een kersverse alumnus al een baan heeft.
Netwerken
Om een succesvolle carrière te starten, is een netwerk ten slotte ook belangrijk. Ons docententeam bestaat uit docenten die vanuit hun eigen achtergrond in de praktijk een interessant netwerk hebben. Daarnaast vormen onze oud-studenten een hechte community. Heb jij een specifieke ambitie, dan is er altijd wel iemand waar je bij terecht kunt.