Huidtherapie studente voert behandeling uit bij patient

In het SkinLab van De Haagse Hogeschool draait alles om huidtherapie. We laten je graag kennismaken met ons mooie initiatief. Studenten krijgen de kans onder begeleiding van gediplomeerde en geregistreerde huidtherapeuten praktijkervaring op te doen. Maar het SkinLab is er niet alleen voor de studenten. Wil je jouw huid cosmetisch of medisch laten behandelen? Ook dan kun je in ons SkinLab terecht.  Daarnaast roepen we zorgprofessionals en leveranciers op om met ons samen te werken aan innovaties. 

Samenwerken met het SkinLab

Hoe kunnen we huidbehandelingen nog verder verbeteren? In het SkinLab werken studenten, docenten en onderzoekers aan innovaties voor huidtherapie. Dat doen wij graag samen met zorgprofessionals, zoals huidtherapeuten, maar ook bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Nieuwe mogelijkheden onderzoeken we daarnaast graag mede met leveranciers; met bedrijven die huidproducten leveren of apparatuur voor huidtherapie.  Het SkinLab geeft de ruimte om al lerend en experimenterend tot goede oplossingen te komen. Ieder vanuit zijn of haar expertise, discipline of motivatie. 

Interesse in samenwerking met het SkinLab? Graag bespreken wij de mogelijkheden! Neem contact op via skinlab@hhs.nl.

Je laten behandelen bij het SkinLab

Bij het SkinLab kun je terecht voor diverse cosmetische en medische huidbehandelingen. Studenten voeren de behandelingen uit onder begeleiding van gediplomeerde en geregistreerde huidtherapeuten. Zij gaan daarbij zeer zorgvuldig en professioneel te werk. Omdat het de studenten een mooie kans biedt om praktijkervaring op te doen, bieden we de behandelingen gratis aan. 

Voor de volgende behandelingen kun je bij ons terecht:

 • Acnetherapie
 • Chemische peelings
 • Camouflagetherapie
 • Elektrocoagulatie
 • Elektrische epilatie
 • Lasertherapie voor ontharen
 • Lasertherapie voor huidverjonging
 • Lasertherapie voor goedaardige huidafwijkingen
 • Lasertherapie voor pigment
 • Lasertherapie voor vaten
 • LPG Endermologie
 • Microdermabrasie
 • Microneedling
 • Aanmeten van therapeutische elastische kousen (TEK)

Interesse in een behandeling? Stuur dan een e-mail naar: skinlab@hhs.nl. Wij nemen contact met je op voor het intakegesprek. Daarin brengen we je hulpvraag in kaart. We bespreken je specifieke huidproblemen en stellen een behandelplan op dat aan jouw behoeften voldoet. 

Leren en experimenteren in het SkinLab

Wil jij starten met de opleiding Huidtherapie? Dan biedt het SkinLab jou straks een prachtige plek om de theorie uit colleges in de praktijk te brengen. Als toekomstige huidtherapeut leer je alles over de huid en het lichaam. Hoe kun je een huidaandoening het beste behandelen? En welke technieken kun je daar allemaal bij gebruiken? Jouw medische kennis pas je direct toe in de praktijk.

Huidaandoeningen zoals brandwonden en littekens kunnen een behoorlijke impact hebben op iemands leven.  Je leert dan ook hoe je moet omgaan met schaamte of verdriet van je patiënten. 

In het SkinLab heb je de ruimte om volop te oefenen en de behandeltechnieken goed onder de knie te krijgen. Je oefent door de huid van medestudenten te bekijken, door rollenspellen te doen met acteurs én door daadwerkelijk patiënten te behandelen. Patiënten kunnen zich bij het SkinLab kosteloos laten behandelen. Jij en je medestudenten helpen deze patiënten, onder het toeziend oog van een gediplomeerd en geregistreerd huidtherapeut. Zo ontdek je steeds beter hoe jij patiënten goed kunt helpen en wat voor geweldig beroep je te wachten staat. Als huidtherapeut kun je veel voor mensen betekenen, hun leven mooier maken!

Lees meer over onze opleiding HBO Huidtherapie

Werk je al in het vakgebied en wil je daarnaast starten met deze opleiding? 

Bekijk dan onze informatie over HBO Huidtherapie deeltijd