Introductie

Het lectoraat Circular Business ontwikkelt en verstrekt hulpmiddelen voor het modelleren van bedrijfsprocessen die op verschillende manieren waarde weten te creëren.

De groep richt zich vooral op de circulariteit van het ecosysteem; (cross-sectorale) samenwerking binnen en buiten de waardeketens die nodig zijn om de cirkel rond te maken.

Over het lectoraat

dr. Kim Poldner

Over de lector

dr. Kim Poldner

Kim is sinds 1 januari 2019 lector bij de faculteit Business, Finance & Marketing (BFM) aan De Haagse Hogeschool. Ze is ook aangesloten bij de Universiteit van Wageningen, waar ze het Circular Fashion Lab heeft opgericht. Door het samenbrengen van wetenschappers en ontwerpers levert het Circular Fashion Lab een bijdrage aan het creëren van nieuwe ‘categorieën’ materialen die voorheen onbekend waren in de mode-industrie, baanbrekende technologieën die de leveringsketen in de textielsector herdefiniëren en geïnspireerde organisatorische processen waardoor concurrenten veranderen in gelijkwaardige partners. Kim is gepromoveerd aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland en heeft negen jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Ze heeft omvangrijke onderzoekservaring en kennis op het gebied van ondernemerschap, esthetica en duurzaamheid. Ook heeft ze bekroonde case studies geschreven over duurzame modepioniers zoals Veja en Osklen. Voorafgaand aan haar academische carrière richtte Kim in 2005 de eerste ecologische modewinkel in Nederland op en was ze de initiatiefneemster van het online platform Eco Fashion World. Haar groene garderobe, met onder meer haar geupcyclede trouwjurk, werd tentoongesteld in de expositie Wear I Am in 2017. Zie: www.wur.eu/circularfashion  

+31 (0)6 - 39 08 20 85
k.a.poldner@hhs.nl

LinkedIn profiel  Twitter account

De transitie naar een circulaire economie is minder een transitie van materialen en technologieën, en meer een transitie van mensen en waarden.

Team

Albert Kraaij

Albert Kraaij

Onderzoeker

Go to Albert Kraaij

Albert Kraaij

Onderzoeker

Als onderzoeker bestudeert hij de transitie van bestaande business modellen richting een duurzamer model. a.kraaij@hhs.nl

Go to Albert Kraaij
Frans Lodders

Frans Lodders

Onderzoeker

Go to Frans Lodders

Frans Lodders

Onderzoeker

Frans coördineert de minor Circular Business waarin studenten met bedrijven onderzoek doen naar concrete handelingsperspectieven voor circulaire bedrijfsvoering. f.lodders@hhs.nl

Go to Frans Lodders
Laura Stevens

Laura Stevens

Senior onderzoeker

Go to Laura Stevens

Laura Stevens

Senior onderzoeker

Laura Stevens is hogeschooldocent aan de opleiding Industrieel Product Ontwerpen binnen de TIS faculteit en doet haar promotieonderzoek aan de TU Delft. l.l.stevens@hhs.nl

Go to Laura Stevens
Ishawari Thopte

Ishwari Thopte

Onderzoeker

Ishwari Thopte

Onderzoeker

Ishwari, genoemd als een van de '25 vooruitstrevende denkers die de toekomst van mode bepalen' en opgenomen in de Top 100 vrouwen in modetechnologie, is een gecertificeerde zakelijke mentor en coach.

Titus van der Spek

Titus van der Spek

Senior onderzoeker

Go to Titus van der Spek

Titus van der Spek

Senior onderzoeker

Titus gelooft dat onderzoek gemakkelijker gedeeld zou kunnen worden. In zijn project onderzoekt Titus circulariteit in de textielindustrie en gebruikt sociale media om zijn data in real-time te delen.

Go to Titus van der Spek
Agnes Evangelista

Agnes Evangelista

Junior onderzoeker

Go to Agnes Evangelista

Agnes Evangelista

Junior onderzoeker

Agnes is een gepassioneerd onderzoeker en schrijver. In haar rol als junior onderzoeker ondersteunt ze uiteenlopende projecten, en draagt ze bij aan verschillende publicaties.

Go to Agnes Evangelista
Rianne Jenner

Rianne Jenner

Go to Rianne Jenner

Rianne Jenner

Rianne pleit voor een holistische duurzaamheidstransitie, waarbij welzijn voor mens en planeet voorop staat. Ze ondersteunt projecten die onderling verbonden welzijn bevorderen.

Go to Rianne Jenner

Projecten

Trashure: Ontwerp als vliegwiel van lineaire naar circulaire bedrijfsmodellen

Doel van het project is het vergroten van bewustzijn aangaande textielconsumptie en het herwaarderen van textielafval en het vercommercialiseren van een toegankelijke productlijn met als primaire grondstof textielafval.

Lees meer

ReLead: Transforming leadership in the fashion industry

Designers, the creative heartbeat of the fashion and textile industry, often see themselves as the masterminds behind innovative creations, while relying on others to handle the business side and lead their teams. Unfortunately, this often translates into conventional leadership models that prioritise profits above the well-being of our planet and its people.
Lees meer

Publicaties

Rapport

Goed verpakt

Integrale verduurzaming van productverpakkingscombinaties in de voedingsindustrie

Download PDF

Artikel

De kansen van duurzame mode in de retail

De klant wil, de medewerker ook. Wat eraan schort is aanmoediging. Uit een recent onderzoek van het Next Fashion Retail (NFR) project blijkt dat klanten wel degelijk geïnteresseerd zijn in duurzame mode.

Lees meer

Whitepaper

Retailers, zet je personeel in als duurzame influencers

De klant wil wel, de medewerker wil ook. Graag zelfs. Wat eraan schort is aanmoediging. Oproep aan alle moderetailers: je klant heeft interesse in duurzame kleding en wil er graag meer over weten.

Download PDF

Whitepaper

Handelingsprotocollen voor een circulaire bedrijfsvoering

Nederland circulair in 2050! Een ambitieus en bovenal noodzakelijk streven met als doel een volledige circulaire economie.

Whitepaper

Policy brief 2023 Circular Business Operations

Our predominantly linear economy based on a take-make-dispose model of consumption is incompatible with the finite resources available to us on Earth.

Nieuws

2 november 2023

Negen regels voor duurzaam verpakken

Onderzoek

Hoe kunnen voedselbedrijven op een duurzame manier voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker?
Lees meer

17 mei 2023

De kansen van duurzame mode in de retail

Onderzoek

Uit een recent onderzoek van het Next Fashion Retail (NFR) project blijkt dat klanten wel degelijk geïnteresseerd zijn…
Lees meer

11 mei 2023

Onderzoek in het teken van een duurzame kledingindustrie

Onderzoek

De kledingindustrie is een van de vervuilendste industrieën ter wereld. Kim Poldner is lector bij het lectoraat…
Lees meer